Høsten er «prime time» for kurs i Norges volleyballforbund, og programmet for høsten 2021 begynner å ta form.

Trener 1 i alle regioner

Trener 1 er første nivå i Norges Volleyballforbunds trenerløype. Fokuset i utdanningen er på innlæring og deltakelse. Trener 1 er et tilgjengelig kurs for alle fra 16 år som ønsker å starte en trenerutdanning. På Trener 1 legges en plattform for trenerens basiskunnskaper og utøvernes basisferdigheter.

Trener 1-kurs er satt opp i alle regioner. Det vil fortsatt bli satt opp flere kurs og moduler, så følg med i kurskalenderen.

 

Ulike dommerkurs

Det er satt opp flere Dommer 1, regelkurs og kurs i føring av kampskjema. De to siste går digitalt, og er tilgjengelig for hele landet. Regelkurs og kurs i føring av kampskjema er satt opp slik at man har mulighet til å delta på disse før deltakelse i aldersbestemte NM.

Dommer 1 er første grunnleggende kurs for deg som vil stå på dommerkrakken og ønsker en dommergrad. Kurset gir en grunnleggende innføring i regler og tegn som benyttes i en volleyball/sandvolleyballkamp. Samtidig fokuseres det på rollen dommer og hvordan man opptrer overfor spillere, trenere, meddommere og funksjonærer.

Her vil det bli satt opp kurs i flere regioner, følg med i kurskalenderen.

Regelkurset passer for alle som ønsker en innføring i de grunnleggende reglene i volleyball/sandvolleyball. Kurset er tilgjengelig fra det året man fyller 11. Målet med kurset er å gi nye spillere, foresatte og andre interesserte større kunnskap om reglene slik at det blir enda mer spennende å spille våre idretter.

I kurs i føring av kampskjema går vi igjennom kampskjema i volleyball. Vi titter nærmere på hva som skal føres hvor og når dette skal gjøres. I tillegg ser vi utdrag av en kamp der deltagerne selv forsøker å føre kampskjema.

 

Lærerutviklerkurs

NVBF har utviklet et kurs for ansatte i skoleverket som ønsker å lære mer om volleyball. Høsten 2021 vil vi utdanne kursholdere som kan holde disse kursene. Kursholderne vil kalles lærerutviklere i volleyball.

Foreløpig er det satt opp følgende kurs for å utdanne lærerutviklere:

  • Ålesund 9.oktober
  • Trondheim 30.oktober
  • Tromsø 11.september
  • Viken (sted kommer) 6.november

Start typing and press Enter to search