Ny cuprunde til helgen

Etter siste uke utvikling er kvartfinalene i NM de eneste kampene som går nå i helgen. Det gir oss gode muligheter til å se litt nærmere på oppgjørene som spilles nå som vi rykker stadig nærmere cupfinalen i Oslo 13. februar.

Kvinner

BK Tromsø – Oslo Volley

Et Tromsølag i god form tar imot et litt mer varierende Oslo Volley lag. Oppgjøret i serien endte med en klar 0-3 seier i Oslo, hvor egentlig bare andresettet var jevnt. Det er aldri enkelt å komme til Tromsø og vinne kamper, så Oslo Volley har en formidabel oppgave foran seg, og er nok meget revansjesugne.

Førde VBK – Randaberg IL

Årets Førdeversjon har vist seg å være en skikkelig nøtt å knekke for de fleste lag. De gir seg aldri, og sist lagene møttes i serien kunne Førde innkassere en solid 3-1 seier, også det på hjemmebane. Men Randaberg har en solid stall, og på en god dag må vi nok anta at de er favoritter, selv på bortebane. Randaberg er fjorårets cupmester, så de har mye å forsvare og er nok meget interessert i en ny cupfinale i Oslo.

KFUM Volda – TIF Viking

Dette er kampen som nok er vanskeligst å spå på forhånd, og forrige oppgjør mellom lagene var en tett batalje som bølget frem og tilbake. Spesielt servingen var avgjørende i den kampen, og noe vi kan anta blir meget viktig i helgens oppgjør. Her kan vi fort få en skikkelig thriller.

Koll – NTNUI

Koll har så langt vært meget solide i årets serie, og når de nå tar imot NTNUI fra 1. divisjon er de store favoritter. Men NTNUI har også vist seg å være svært gode i sin serie, og ligger godt an til å rykke rett opp igjen til Mizunoligaen. Sist uke hadde de god kontroll på andrelaget til Koll, nå får de prøve seg på førstelaget. Om studentene fra Trondheim klarer å påføre Koll sitt første tap for sesongen så hadde det vært en skikkelig cupbombe.

 

Menn

NTNUI – Randaberg

Dette er antagelig den kampen som er jevnest ut på papiret. Randaberg vant hjemme klart, men siden har NTNUI sett bedre og bedre ut og vi tror på et meget spennende og jevnt oppgjør. NTNUI var gode sist helg mot OSI, mens Randaberg tapte. Hjemmebanefordelen kan fort bli viktig, og vi forventer to lag som virkelig kommer til å kjempe om den semifinaleplassen.

BK Tromsø – Koll

Serieleder Koll tar reisen nordover til Tromsø, og må nok ansees som ganske store favoritter her. De har vist meget solid spill hele sesongen, og står foreløpig uten tap. Lagene har allerede møttes to ganger denne sesongen, og begge oppgjør har endte med klar 3-0 seier til Koll. BK Tromsø har ikke helt levert i år slik vi har hatt for vane å se dem, men kvartfinalen kan være et godt sted å starte.

Førde VBK – Askim

Askim er eneste 1. divisjonslag som klarte å komme seg videre til kvartfinalene, og nå venter en meget tøff oppgave borte i Førde. Laget med opprykksambisjoner får nå virkelig kjenne på nivået på toppen av norsk volleyball, så det blir spennende å se hvordan de håndterer det. Det er heller ikke veldig lenge siden Askim var i Førde sist, da mot andrelaget til Førde, hvor det ble et knepent 3-2 tap. Førde er fjorårets cupmester, og har nok veldig lyst på en ny tur til hovedstaden, så de gir nok ingenting ved dørene.

OSI – TIF Viking

Fjorårets seriemester og tapende cupfinalist må sies å være stor favoritt når de tar turen til Oslo og studentene fra OSI. OSI sin vanlige hjemmebane i Domus er stengt, så de mister nok litt av hjemmebanefordelen de nok gjerne skulle hatt. Skal Viking få muligheten til revansje for finalen i fjor må OSI nå først slås.

 

Alt i alt er det en god helg for å kunne sitte hjemme og se volleyball, og tiden er overmoden for å plukke ut sitt favorittlag. Alle kampene kan sees på direktesport.no, og alt om årets NM finner man på volleyball.no.

Semifinalene trekkes på mandag 16. november kl 13.00 og sendes direkte på NVBF sin facebookside.

 

Foto: NTNUI. Laget gjør seg ofte bemerket når de er ute på reise. Kan dette være årets «Cindarellastory»?

Start typing and press Enter to search