Tirsdag 27. oktober arrangerte NVBF det første 3-timers kurs for lærere i Bø i Telemark med Peter Jørgensen som kursholder.

Til daglig underviser Peter på studiet bachelor i idrett, trening og ledelse på Universitetet i Sørøst-Norge, campus Bø.

Peter sitter i fagutvalget for trenerutdanning i NVBF og har utviklet dette 3-timers kurset i samarbeid med avdeling utvikling og kompetanse.

Det ble et vellykket kurs med 9 lærere fra skolene i lokalmiljøet.

 

Etter kurset ba Peter deltakerne om å oppsummere hvordan de opplevde kurset, og her er noen av svarene han fikk:

 

«Vi ble svært motivert, og vil sannsynligvis legge inn mer volleyball i kroppsøvingen. Vi synes fra før at volleyball er en komplisert idrett å undervise i, men her ble det brutt ned til små puslespillbiter som deretter ble plassert sammen. Det viser også at det ikke er altfor utstyrskrevende, lett å sette opp, og inkluderende for mange elever. Med tanke på mestring og ferdighetsnivå er det mye lettere å tilpasse de ulike nivåene enn vi trodde. I tillegg er det mulig å føle mestring og oppleve konkurranseinstinkt.»

 

«Angående volleyballkurs: alle spillformene legger opp til mye aktivitet og lite stillesitting, bra gjennomgang av hvordan sette opp og bruke langnettet. Veldig fint at det blir vist hvordan man kan bruke de forskjellige nivåene for å tilpasse etter hvor øvede elevene er. Alt i alt, legger opp til mestring uansett nivå.»

 

«Kurset ga inspirasjon til å prøve ut de nye aktiviteter på småskolen og mellomtrinnet. Masse aktivitet, god progresjon og gode muligheter for differensiering. Takk for kurset.»

 

Kurs for å bli lærerutvikler

Kurs for dem som ønsker å holde disse kursene blir holdt tre plasser i november. Da blir man utdannet som lærerutvikler i volleyball. Vi håper vi kan få flere inn i vårt korps som lærerutviklere.

Først ut med kurs er region Nord, Møre og Romsdal og Sogn og Fjordane.

Peter Jørgensen kommer på besøk for å holde et dagskurs for dere som ønsker å bli lærerutviklere i volleyball.

 

Førde 7. november:

https://isonen.com/event/ckgrwly843zij0b68lliw7qlk


Tromsø 14. november:

https://isonen.com/event/ckgho5p1m06tk0b68u5gyg25o

 

Ålesund 22. november:

https://isonen.com/event/ckgkmppdv0wvd0a678lzlun9r

Start typing and press Enter to search