De nye trenerteamene er en god miks av nye og tidligere trenere.
Ungdom jenter:
Hovedtrener: Hazel Perrens, KFUM Stavanger
Ass.trener: Malin Hansen Skjelstad, Larvik Volleyballklubb

Ungdom gutter:
Trener: Bjørn Sletvold, Koll IL
Trener: Otte Bjelland, TIF Viking

Junior jenter:
Hovedtrener: Vitor Macedo, Førde VBK
Ass.trener: Håkon Østrem, BK Tromsø

Junior gutter:
Hovedtrener: Scott Olsen, TIF Viking
Ass.trener: Marcin Krzysztof Gaarden, Blindheim IL

Sportssjef i NVBF, Matt van Wesel, sier dette om ansettelsene av de nye trenerne:

«I am really happy with the teams of coaches. We have a great bunch of people with experience and ambition. The goals is to make programs to educate our youngsters for an international level. I am quite sure that these coaches can help the junior players with this goal.»

Her kan dere lese mer om trenerne; deres bakgrunn og ambisjoner i den nye jobben.

Hazel Margrethe Perrens (27 år) – Hovedtrener Ungdom jenter

Utdanning:

Studerer miljøteknologi på Universitetet i Stavanger og deltidsstudie i PPU (praktisk-pedagogisk utdanning).

Bakgrunn og ambisjon:
Hazel begynte å spille volleyball i KFUM Stavanger etter å ha sett verdensstjerner i aksjon under World Tour i Vågen. Hazel ville lære mer og trene mye, og Toppvolley Norge ble et naturlig valg. Etter tre år på Sand fikk hun stipend i USA til å kunne kombinere studier med volleyballspill. I skadeperioder ble trenerrollen en arena hvor hun kunne lære mer om volleyball.

De siste årene har hun vært trener for juniorlag i KFUM Stavanger og hatt ansvar for Rogalands jenter under NM for regionslag. Skoleåret 2017-18 var Hazel tilbake på Toppvolley Norge som trener, hvor hun tilegnet seg verdifull erfaring blant ambisiøse utøvere og dedikerte trenere. Der ble hun blant annet med på et inspirerende treningsbesøk til Nederland og Belgia. Sommeren 2019 var hun trener for Norges juniorlandslag jenter i sandvolleyball.
Hazel er utdannet Trener 2, og har deltatt på CEVs Coaches Convention i Slovenia. Nå i 2020 er Hazel valgt ut til å bli med i Olympiatoppens utviklingsprogram for unge trenere, «Trenerløftet».

Om sine nye rolle sier hun: Min ambisjon er å bidra til at Norge kvalifiserer lag til europeiske mesterskap, både på junior og seniornivå. Dette er et langsiktig mål, og da er det viktig at vi bygger god treningskultur blant våre yngre utøvere. Jeg ønsker å bidra til dette gjennom idrettsglede, samarbeid og strukturert treningsarbeid. Jeg er nysgjerrig, dedikert og har et sterkt konkurranseinstinkt. Jeg ser frem til å bli en del av landslagsteamet, og gleder meg spesielt til å bli kjent med utøvere, trenere og klubber i hele Norge.


Malin Hansen Skjelstad – assistenttrener ungdom jenter


Utdanning:
Malin har en master i Idrett, Kroppsøving og Friluftsliv fra Høyskolen i Sørøst Norge, avd. Bø. Av trenerutdanning har hun gjennom sin bachelorutdanning gått trenerstudiet i volleyball og sandvolleyball ved Høyskolen i Telemark, avd. Bø og gått NVBF sin trenerløype opp til Trener 2. Hun holder for tiden på med NVBF sin trener 3-utdanning samt avsluttet som første kull, Olympiatoppens Trenerløftet for unge trenere under 30 år, desember 2019.

Bakgrunn:
Malin har en allsidig bakgrunn. Hun har blant annet vært instruktør og er i ledergruppen for Idrettsleiren, Norges største fleridrettsleir for barn og unge, på Tromøya utenfor Arendal, siden 2011 og frem til dags dato. Hun har vært funksjonær på World Tour i sandvolleyball i Stavanger og Kristiansand fra 2007 til 2016, inkl. VM i sandvolleyball i 2009, EM i 2011 og CEV Challenge Cup Final i 2016. Hun er dessuten forbundsdommer og nasjonal dommer både i volleyball og sandvolleyball og har vært aktiv volleyballspiller på alle nivå, fra ungdomslag til eliteserie, fra 1999 og frem til 2019.

Fra 2005 har Malin vært trener for ungdom og juniorlag. Hun har også 4 sesonger bak seg som trener for seniorlag i 4.divisjon, 3.divisjon og 2.divisjon både for kvinner og menn. Inneværende sesong er hun trener for GU15 og GU17 i Tønsberg VBK samt trener og idrettslærer i volleyball ved Thor Heyerdahl videregående skole, Larvik.

I forbindelse med sin masteroppgave i 2017, hvor hun skrev om Norske kontinentalsyklisters syn på gråsonespørsmålet i forbindelse med lovlige og ulovlige prestasjonsfremmende midler og metoder, var Malin med ett av Norges sykkelforbunds continentallag for landeveissykkel som medieansvarlig, ved UCI-ritt i Danmark og sykkel-VM i Bergen.

Malin har vært en del av trenerteamet til NVBF sitt landslag jenter U17 siden 2017. Hun har vært assistenttrener i 2,5 år og var hovedtrener for jentene under forberedelsene inn mot og under EM-kvalifiseringen høsten 2019. Hun har i tillegg vært team manager og assistenttrener for gutter U18 under deres EM-kvalifisering og ser frem mot andre EM-kvalifiseringsrunde i mai 2020 med guttene.

Ambisjon:
Malins ambisjon er å bygge selvstendige utøvere som tørr å ta egne avgjørende valg på banen så vel som i livet ellers. Det å skape tenkende og reflekterende spillere er avgjørende for å kunne nå langt i volleyball. Målet er å kunne bidra til at Norge kvalifiserer seg til EM-sluttspill i årene fremover, både på junior og seniornivå. Dette målet krever et langsiktig arbeid med å etablere et godt grunnlag både fysisk, teknisk, taktisk og psykisk. Det å skape trygghet, men samtidig utfordre og sette spillerne i ukjente situasjoner, er med på å skape en helhetlig utøver som til slutt kan bli den spilleren som avgjør i vanskelige situasjoner.


Bjørn Sletvold – landslagstrener ungdom gutter


Utdanning:
Utdannet som lege ved Universitetet i Oslo 1991. Utdannet som helseleder og arbeider nå som bydelsoverlege i Oslo. Godkjent trener 3 kompetanse i volleyball, samt fullført topptrenerutdanning NIH/Olympiatoppen.

Bakgrunn:
Bjørn spilte for Asker volleyballklubb som junior, senere for flere klubber i høyere divisjoner. Trent klubblag i en årrekke, siste 15 år Koll gutter junior og elitelag herrer, både som hovedtrener og assistenttrener. Har hatt ansvaret for Østs regionslag-gutter i volleyball og sandvolleyball i flere sesonger, og siden 2017 vært trener for ungdomslandslaget-gutter sammen med Otte. Vært leder for Koll volleyball siste 4 år.

Ambisjon:
Engasjementet for aldersbestemt landslag er drevet av et sterkt ønske om å utvikle norsk volleyball, ikke bare på klubbnivå, men også for å nå den langsiktige målsetningen om å få norske seniorlandslag kvalifiserte til EM-sluttspill. Det er viktig at så mange som mulig av volleyballtalentene i ungdomsgruppa får erfare målrettet satsing og utvikling i idretten, og prøve seg i flere funksjoner gjennom den aktiviteten vi har under samlinger og turneringer. Otte og Bjørn deler ambisjonen om å kvalifisere oss til EM sluttspill med den nåværende U18-gruppa.


Otte Bjelland – trener ungdom gutter

Utdanning:
Otte er utdannet som biolog ved Universitetet i Bergen. Han har jobbet som forsker ved Havforskningsinstituttet siden 1996.

Bakgrunn:
Otte spilte for Ulriken og Nyborg i eliteserien i perioden 1988-2008, og har kamper for seniorlandslaget i deler av samme periode. Som elitespiller i denne klubben fikk vi tidlig opplæring og erfaring som trenere for ulike lag i klubben og i forbindelse med sommerleirer i Hordaland. Etter denne perioden fortsatte jeg i samme klubb som trener for 1.divisjons-laget, senere også for U15, U17 og U19 lagene på guttesiden. Har også hatt ansvaret for Hordaland sitt regionslag, gutter et par sesonger, og siden 2017 vært trener for ungdomslandslaget-gutter sammen med Bjørn.

Ambisjon
Engasjementet mitt rundt satsinga på aldersbestemte landslag er drevet av et sterkt ønske om å nå den langsiktige målsetningen om å få norske seniorlandslag kvalifiserte til EM-sluttspill! Dette er hva vi hele tiden har hatt, og vil ha i bakhodet også for vårt arbeid med ungdomslandslagene. Som grunnlag for dette har vi hatt konkrete ambisjoner om å få «sett og brukt» så mange som mulig av talentene i denne aldersgruppa i flere roller gjennom den aktiviteten vi har med samlinger og kamper. Vi har på kortere sikt en klar ambisjon om å kvalifisere oss til EM sluttspill med den nåværende U18-gruppa


Vitor Macedo – hovedtrener junior jenter


Utdanning:

Bachelor of Sports & Fitness Leadership – Camosun College – Canada

History:
Having played and coached in 4 different countries around the world (Canada, Brazil, Norway and Austria) helped me learning a lot about the sport and becoming a better coach all around. I’ve coaching all age groups in both genders and absolutely love passing my knowledge along to new talents. My highlight as a coach would be season 2017/18 with FVBK Elite Damer.
Ambition:
Volleyball has been everything for the past 20 years and it completely changed my life, so I hope I can use my experience to make an impact for younger Norwegian athletes. I hope to be able to shape and develop future players and help Norway grow this incredible sport.


Håkon Østrem – assistenttrener junior jenter

Utdanning:
B.Sc. Sport & Fitness Leadership – Exercise Science

History:
Oppvokst i Brøstadbotn, og spilte volleyball for Brøstadbotn IL fra ung alder helt opp til U19. Fullførte vgs ved ToppVolley Norge (Sauda vgs). Flyttet deretter til Tromsø for å spille for BK Tromsø. Etter 2 sesonger med BKT i eliteserien, flyttet jeg til Canada for å studere og spille for Lethbrige College Kodiaks. Der endte jeg opp som lagkamerat med Vitor Macedo, som jeg allerede kjente til fra hans tid med Oslo Volley. To år i Lethbridge ble oppfulgt av tre år i Victoria, i provinsen British Columbia, der jeg fullførte studiene mine samtidig som jeg spilte for Camosun College Chargers – igjen sammen med Vitor Macedo. Etter oppholdet mitt i Canada, flyttet jeg tilbake til Tromsø og spilte én sesong for BK Tromsø samtidig som jeg var assistenttrener for BKTs 1. Div damer. Overtok som hovedtrener for BK Tromsø herrer (elite) etter Edgar Broks, før inneværende sesong.

Ambisjoner: 
Kvalifisere jr. landslag til EM.


Scott Olsen – hovedtrener junior gutter

Utdanning:
Education degree, majors in French and kinesiology, University of Alberta, Faculté Saint-Jean, Canada

Bakgrunn:
Jeg har vært trener i både Canada og Australia før jeg kom til Norge. Jeg har trent både seniorer og juniorer i Nyborg VBK og TIF Viking i perioden 2000-2020. Jeg var landslagstrener herrer sr 2012-2017. Jeg har jobbet med spillerutvikling gjennom Olympiatoppen Vest sin toppidrettslinje siden 2009.
Jeg er opptatt av utvikling og har reist med både senior-og juniorspillere til både Canada, Italia, Frankrike, Polen, Russland og flere andre land i øst Europa.

Ambisjoner:
Jeg vil se Norge stadig produsere spillere av internasjonal klasse og jeg vil at Norge skal delta stabilt i internasjonale mesterskap. Jeg vil at volleyball som idrett skal vokse i Norge og i verden. Jeg vil alltid at utøverne skal oppleve styrken av felleskap og følelsen av å jobbe og å oppnå noe sammen.


Marcin Gaarden (35 år) – assistentrener junior gutter

Utdanning:
Master Degree in Economy, Black Belt Lean SixSigma, Volleyball coach, kursinstruktør trenerutdanning I NVBF

History & Ambitions:
I have played volleyball all my live in Maraton Swinouscie, University of Szczecin and Morze Szczecin. I was coached by Zdzislaw Gogol,who was creating strong volleyball environment in Zachodniopomorskie region, later also coach Jaroslaw Kubiak, Piasecki and Tatrzala.
I was very lucky to be teammate with the polish volleyball stars, Michal Kubiak and Miachal Gogol. Together with our club we got success in many different age categories in Poland. As player, I was awarded several times as the best attacker in final Polish Championships Tournaments.
From 2010 I continue to play in Norway in 1 division in Blindheim IL, where I at the same time was coaching different levels: 1 Division and Elite as head coach for 4 years. I was supporting coaches with minivolleyball and workshops together with my partner Agata Furmanek, who is also a former volleyball player. At the same time, I was responsible for region team U 16 girls and boys for 4 generations. At the same time, I was coaching Blindheim U15 Jenter.
In 2017, I stepped up as coach assistant For TEAM NORWAY U19 BOYS. With this team, we travelled and played in NEVZA tournaments where we got silver and brown medals in England and Finland. We also play in EM qualifications in Serbia where we meet Serbia and Portugal.
I am trying my best to keep good relations with different Volleyball Organisations in Norway to coordinate exchange of experience, between Poland and Norway. The result of this has so far resulted in international tournaments and training camps in Poland ( Gdansk, Swinoujscie, Police, Walcz, Jastrzebie Zdroj ) Opportunities like this has been used by TVN, Blindheim and National Teams.

As kursinstruktør for several years, I have travelled around in Norway and been lecturing courses on Trener 1 and Trener 2 level. To goal is to give the clubs and coaches more experience and knowledge of volleyball and by that; develop Norwegian Volleyball. For me, it is incredible interesting and satisfying to meet and work with all these great people.
Daily I am working as Improvement manager / Lean exert in MOWI Eggesbønes, where I am working with organization development by building continuous improvement culture. I like to share my learning by cooperating with NTNU Ålesund and Molde Høgskule with several student programmes. Sometimes I share my work experience as speaker on Business Conferences.
LONG STORY SHORT I LIKE TO BE BUSY AND I LOVE TO WORK WITH PEOPLE. MY AMBITIONS ARE THAT TRUE MY VALUE ADDET WORK I WILL SEE ONE DAY NORWEGIAN NATIONAL TEAM INDOOR ON EM, VM AND EVEN OLIMPICS. TRUE NORD STAR 😊

 

 

Start typing and press Enter to search

19-generelt-nyhetsbilde-mikasa-matchballer