Servemottaket kan bli avgjørende for Aurora Håkstad og Koll i helgens tøffe lokaloppgjør.
Foto: Nigel Boyce

Det er lokaloppgjørenes helg i Mizuoligaen. Oslo Volley skal ta t-banen noen få stopp opp til Koll og Kringsjåhallen, mens den to timers kjøreturen fra Førde til Volda er det nærmeste man kommer et lokaloppgjør på Nordvestlandet. Med så intense lokaloppgjør som dette gjør det lite at alle andre lagene i serien har spillefri!

Forrige helg var det bare å plastre seg foran TV eller i hallen for semifinaler i cupen. Denne helga kan man heldigvis få muligheten til å gjøre litt andre ting, men pass på at du er ledig fra klokken 15:00 lørdag. Da begynner oppgjøret om hovedstaden, med Oslo Volley i bortedrakter mot Koll IL i Kringsjåhallen. Koll har kommet litt bedre ut av det denne sesongen, med 3 trepoengseiere på 5 kamper og ett 2-3 tap har de en 6-poengs ledelse på Oslo Volley, som har vunnet 1 av 5 kamper. Eli Åstedotter Dimmen og resten av Oslo Volley må virkelig dra frem en god blokk dersom de skal stoppe Renate Bjerland og Julie Michalsen som sammen dro inn 47 poeng og sikret Koll IL en billett til cupfinalen forrige helg. Det ble en virkelig thriller da innbyggerne skulle avgjøre om det politiske Oslo var rødt eller blått tidligere i høst, og det kan bli minst like spennende når de samme fargene kjemper om å dominere volleyball-Oslo!

16:00 samme dag skal KFUM Volda spille hjemme mot Førde Volleyballklubb, en kamp er avgjørende for Førde dersom de skal klatre oppover mot sluttspillplassene. Førde har hatt flere gode kamper i det siste, med en sterk 3-2 seier over Oslo Volley, og har tatt sett fra både Koll IL og ØKSIL. Resultater fra tidligere kamper viser at dette er en kamp som kan gå begge veier. Volda vant mot Lierne, et lag Førde har tapt mot. Førde vant mot Oslo Volley, et lag Volda har tapt mot. I en kamp så åpen som dette er det viktig for begge lag å få inne med fullt trykk, og prioritere hvor man setter blokka. Volda må forsvare seg mot både Erin Isabel Mutch og Frida Berntsen som er Førdes største poengplukkere. Edna Todorova har samme rolle på Volda, men det kan være lurt å følge med på Marie Brænde også.

Det er ikke mange poeng som skiller de tre lagene nederst på tabellen, og kampene i helga kan bli avgjørende for tabellrekkefølgen når Mizunoligaen er over for i år. Her bør alle lag forvente motstandere som gir alt de kan for hvert eneste poeng, og vi kan forvente god underholdning fra begge kamper.

Denne teksten er produsert av Norsk ToppVolleyball (NTV).

Start typing and press Enter to search