For første gang ble det spilt Champions League volleyball i Norge. TIF Viking møtte Chaumont fra Frankrike i Sotra Arena og ca. 1000 tilskuere hadde funnet veien til denne historiske kampen. Det Europeiske Volleyballforbundet (CEV) har omtalt kampen på sine websider  og på forhånd visste man at det var et sterkt fransk lag som kom til Vestlandet. Resultatmessig ble det tøft for det norske laget som måtte gi tapt 0-3 i sin mesterligadebut. Innimellom i 1. og 3. settet viste TIF Viking seg fra sin beste side, blant annet med gode blokkferdigheter, men franskmennene var likevel strået vasser denne kvelden. Returkampen spilles i Frankrike neste onsdag.

Når det skal rigges til kamper og arrangement er det alltid mange personer som har vært med på opprigg og nedrigg, og klubbens frivillige i TIF Viking har jobbet godt for å rigge Sotra Arena for å oppfylle de arrangementskrav som CEV setter for kamper på dette nivået. NVBF gratulerer klubben med et flott gjennomført arrangement.

I forbindelse med arrangementet benyttet volleyballregionen anledningen til å dele ut volleyballforbundets hedersmerke i sølv til Jan Stein Larsen fra Lyderhorn Volleyballklubb. Hedersmerke i sølv er regionens høyeste utmerkelse. Merket tildeles personer som har gjort en utmerket og betydningsfull innsats for norsk volleyball på regionalt og lokalt nivå på ett eller flere felt over en periode på minimum 10 år. Jan Steinar Larsen var med å stifte Lyderhorn Volleyballklubb i 1994 og har siden vært leder i klubben. Han har, sammen med sine to sønner, viet mye tid og krefter på å bygge opp og vedlikeholde de flotte sandvolleyballbanene i Kjøkkelvik. Det er viktig for Jan Steinar at sandvolleyballanlegget og det klubben tilrettelegger for er til for nærmiljøet, og dette har vært en av hans fanesaker. Jan Steinar er også dyktig til å skaffe sponsorer og andre midler til både klubben og sandvolleyballanlegget. Fra regionens side bemerkes det at uten Jan Steinar Larsen hadde hverken Lyderhorn Volleyballklubb eller sandvolleyballbanen i Kjøkkelvik eksistert.

Bente Siljander, styremedlem i Norges Volleyballforbund, delte ut NVBFs hedersmerke i sølv til Jan Steinar Larsen, leder i Lyderhorn Volleyballklubb. Norges Volleyballforbund gratulerer med velfortjent hedersmerke.
Foto: Cato Siljander

Start typing and press Enter to search