Libero Øystein Bergum og Koll vant mot hans gamle lag Førde i helga, og viser tegn på storform før cupfinalen!
Foto: Nigel Boyce

Favorittstempelet lå kanskje hos serielederne Førde i Øyrane Arena lørdag, men cupfinaleklare Koll hadde ikke tenkt å være gavmilde i førjullstria. Etter tap i 1.sett slo Koll knallhardt tilbake, og vant relativt klart 3-1. Tidligere Førde-spiller Sverre Flåskjer plukket 15 poeng, og bidro sterkt til borteseieren. Koll har bare spilt fem kamper, og ligger dermed kun på 5.plass med sine 11 poeng. Helgens seier gjør likevel at de er laget som har avgitt færrest poeng i årets Mizunoliga til nå, noe som gjør at både seriegull og direkteplass i Final Four kan være innen rekkevidde. Førde er fortsatt serieledere, på bedre settforskjell enn Randaberg, og vil nok veldig gjerne komme raskt tilbake på seierssporet på nyåret!

ØKSIL overlegne i Slaget om Nord-NorgeMathias Loftesnes, Isak Helland-Hansen og de andre ØKSIL-gutta vant for andre gang i år 3-0 over BK Tromsø. Denne gangen i overlegen stil på bortebane i Tromsøhallen, noe som var et alvorlig varsko for Tromsø om at de må opp noen hakk før cupfinalen. For nyopprykkede ØKSIL kan høstsesongen vanskelig beskrives som noe annet enn en dundrende suksess, 14 poeng på ni kamper har plassert dem på bronseplass til jul. For en knallstart!Torvastad med ny skalp

Når skjedde det sist at TIF Viking ikke vant en eneste bortekamp i serien før jul? For tredje gang på rad tapte Viking på bortebane i serien, og denne gangen var det sisteplasserte Torvastad som vant. Haugalendingene har allerede bevist et skyhøyt toppnivå ved å slå Koll kontrollert 3-0, og denne helga startet de minst like bra med å lede 2-0 over Viking. Bergenserne hadde fått med seg en ikke ukjent trenervikar i Ivar Bakken denne helga, og kjempet seg tilbake til 2-2. Men i tie-breaket var Sebastian Nicoara og hans lagkamerater tilbake på topp, og sikret Torvastad seieren med 3-2. Dermed går Torvastad forbi NTNUI på antall seire, og sendte studentlaget ned på nedrykksplassen i det Mizunoligaen tar julepause.

Full pott til RandabergRandaberg var store favoritter både i herre- og damekampen borte mot TVN. Poengmessig leverte de også varene i begge kamper med seier 3-1, selv om spillet tidvis var under lagenes vanlige nivå. Melina Mol og Even Aas førte an for ToppVolley som ga Randaberg god motstand, men til slutt trakk favorittene det lengste strået. Damelaget er dermed serieledere etter 20 poeng på sine sju første kamper, mens herrelaget ligger på sølvplass med 16 poeng på sju kamper. Det blir utvilsomt en spennende vårsesong for hele klubben, med toppkampen mot Viking i dameserien allerede 6.januar som den første godbiten.

Førde-damene fortsetter å imponere 

Heller ikke i helga var det særlig tvil om hvor seieren skulle havne i Slaget om Nordvest. Førde slo KFUM Volda 3-0, og klatret opp på 6.plass på tabellen. Volda på sin side forsvant ned på kvalifiseringsplassen, og har nå en lenger kamppause på grunn av landslagsaktivitet. De får håpe Oslo Volley ikke benytter dem til å klatre forbi, for nå ser det skumlere ut for Volda enn det har gjort noen gang før etter opprykket i 2019. For Førdes del blir spørsmålet om de fortsetter utviklingen og sikrer sluttspillplassen når serien kommer i gang igjen.

Denne teksten er produsert av NTV.

Start typing and press Enter to search