Viking-Randaberg er årets største kamp til nå i Mizunoligaen – ett av topplagene kommer til å gå på sitt første serietap.
Foto: Einar Juliebø

2023 har kommet og gått med spennende oppgjør, avgjørende kamper og store øyeblikk. Og nå er vi klare for mer volleyballspill, og de første Mizunoligakampene i 2024 spilles nå til helgen.

Helgens soleklare høydepunkt finner sted i Åsane Arena, der TIF Viking møter Randaberg IL på hjemmebane. Dette er en kamp å glede seg til, og som kan være avgjørende for hvem som ender på toppen av tabellen. Randaberg kapret topplassen til jul med sin seier mot TVN, men med én kamp mer spilt og tre poeng mellom lagene kan dette snu til helga. Randaberg er favoritter inn mot kampen, og sist lagene møtte hverandre i cupsemifinalen var det en spennende kamp, der Viking og Josefine Øines så sterkere ut i starten, men Randaberg slo tilbake med Wilde Jacobsen i spissen. Kaja Flatekvål og Ariel Vaifaga tok også mye ansvar for Randaberg, og kan være viktige brikker til helga. TIF Viking har muligheter for å sikre førsteplassen, men Randaberg IL har ingen planer om å gi den fra seg. Dette blir en kamp på høyt nivå, så det er bare å glede seg, og ta turen til Åsane arena om du har mulighet! Og uansett hva som skjer, et av lagene kommer til å tape i serien for første gang denne sesongen.. For en godbit av en toppkamp!

I Nydalen Idrettshall er det klart for lokaloppgjør lørdag.  Koll har favorittstempelet i denne kampen -men bare så vidt- etter en thriller av en kamp som ble spilt i Kringsjåhallen like før jul. Koll trakk det lengste strået på 17-15 da Renate Bjernland slo inn det siste poenget i det siste settet. Det blir spennende å se hvordan hjemmebane påvirker resultatet for Oslo Volley, og basert på siste kamp er det Victoria Jellestad Demmene og Julie Varga som må prioriteres i blokka dersom Koll ønsker å dra i land serieren. Vi får se hvem som kommer best ut etter det siste oppgjøret om hovedstaden. Koll kan klatre opp på sølvplass med seier, og få en god generalprøve før cupfinalen. For Oslo dreier det seg om å passere Volda og klatre bort fra sisteplassen.

Første herrekamp ut er oppgjøret mellom TIF viking og Randaberg. TIF viking har hatt problemer på bortebane i starten av sesongen, men på hjemmebane har de vært uslåelige, og kommer til å jobbe hardt for å opprettholde trenden når Randaberg tar turen nordover. Randaberg på sin side var inne i en ekstremt god flyt før jul, og tapte kun 1 av 7 kamper. Med en angrepsrekke som er farlig i samtlige posisjoner, høy uttelling i angrep og en ekstrem evne til å holde ballen i gang. TIF Viking får en stor oppgave med å stoppe Maaseide og co på lørdag. 

Helgens andre kamp spilles mellom NTNUI og Førde. Førde trenger tre poeng for å beholde tabell-ledelsen, og NTNUI på sin side trenger 3 poeng for å holde seg i Mizunoligaen. Det blir oppgjør mellom Festøy for NTNUI og Olimstad for Førde, som begge står på imponerende 129 poeng, om hvem som treffer best i Dragvollhallen.

Helgen avsluttes med at TIF Viking vender nesen mot Oslo, for å møte NM-finalisten Koll. Med unntak av et tap mot Torvastad på hjemmebane, har Koll med Lars August Johnson i spissen vært en hard nøtt å knekke. På søndag får vi se om de klarer å holde fullt fokus på hjemmebane, eller om fokuset er flyttet mot den kommende NM-finalen. Uavhengig av det er Koll-Viking alltid en storkamp mellom lagene som har møttes i sluttspillfinalen de to siste sesongene, og for Viking en sjanse til å revansjere årets cupsemfinaleexit.

Nytt år med nye kamper i Mizunoligaen – og vi starter med et smell!

Denne saken er skrevet og produsert av NTV.

Start typing and press Enter to search