Foto: NTNUI Blits/Marthe Bugge Eriksen

Kvinner
Lagene som ender på 1. og 2.plass for kvinner etter grunnserien er klare, men ikke hvem som er på 1. plass og hvem som er 2. plass. Dette avgjøres mest sannsynlig onsdag 9.3. når TVN tar imot BK Tromsø. Da har Koll spilt ferdig alle sine kamper, mens BK Tromsø har siste kampen i serien. Skulle Koll vinne begge sine kamper i helgen mot henholdsvis Førde VBK og TIF Viking, må BK Tromsø vinne alle sine 3 siste kamper for å kapre 1.plass. Som sagt, 9.3. er datoen det hele avgjøres i toppen.

I bunn vet man allerede om Skjetten. Hva ellers? I år er det 10 lag i serien, inkludert TVN. TVN fjernes fra tabellen, noe som gjør at to må rykke ned, mens laget på 7. plass skal arrangere kvalifisering til eliteserien 2022-2023. Bildet her er enda mer spennende enn i toppen. Både Oslo Volley (for tiden på 7.plass) og TIF Viking (for tiden på 8.plass) har 16 poeng, spilt 15 kamper med 6 seire og 9 tap. Det gjenstår to kamper for begge lag. Oslo Volley er på tur til Rogaland for å møte Randaberg og TVN, mens TIF Viking får besøk av serieleder Koll søndag 6.3. og NTNUI lørdag 12.3. Oslo Volley må muligens vente en hel uke før de vet om de må rykke ned eller arrangere kvalifiseringen. Det eneste som kan endre dette bildet er om NTNUI snubler totalt, taper begge sine to (2) siste kamper, mens både Oslo Volley og TIF Viking vinner. Da rykker NTNUI ned og vi får avvente hvem som skal arrangere kvalifiseringen. Vi har allerede nevnt mirakler før, ikke sant?? Snakk om spennende avslutning for disse lagene.

Når det gjelder de resterende lag, er det klart at Randaberg ender på 3. plass etter grunnserien og vil være arrangør for kvartfinalene som spilles helgen 18-20.3.

Menn
Hva så med herrene? Asker rykker nok ned, og OSI er laget som må måle krefter med de beste 1.divisjonslagene i kvalifiseringen. Men hvem havner på 1. og 2. plass, og hvem arrangerer kvartfinalene?

Foreløpig leder Koll med 3 poeng mer enn TIF Viking, men med en kamp mer spilt og dårligere settforskjell. Koll møter OSI i lokalderby og kan sette stor press på TIF Viking med seier. TIF Viking møter nedrykksdømte Asker søndag 6.3., mens lagets siste kamp er lørdag 12.3. mot NTNUI som kjemper med nebb og klør om å kapre 2.plass i grunnserien. Koll må nok vente en uke før de vet hvem som er nr. 1 og nr. 2 og vil gjerne sette sin lit til at NTNUI kan sikre dem 100.000,- i pengepremie, som vinneren av grunnserien får.

For NTNUI holder det med 1 poeng for å sikre 3. plassen og arrangøransvar i kvartfinalene. Utfordringen er at deres tre (3) siste kamper er mot BK Tromsø 5.3. (på 5. plass), TIF Viking 12.3. (på 2. plass) og Førde VBK 13.3. (4. plass). Går NTNUI på en skikkelig smell, kan det ende opp med 4. plass og reise til Førde i kvartfinalene.
Mye hvis, om og men som er ute og spaserer her – det vet vi. Samtidig vet vi at ting skjer når nervene spiller inn, skuldrene heises og en kanskje «tvilsom» avgjørelse plutselig gjør seg gjeldende. Og med 3 poeng i alle disse kampene vil laget passere TIF Viking og ta 2. plassen! Så dette blir ulidelig spennende.

På 7. plass, og nokså trygt der, finner man OSI. Som nevnt ovenfor, deres siste kamp er mot serieleder Koll, og stalltipset sier at det blir tap for studentene. Da ender de med 7 poeng i serien. Asker som har 2 poeng, må da slå både TIF Viking og Førde for å gå forbi OSI. Vi tror, gitt resultatene så langt i serien, at OSI ender på 7.plass og blir vertskap for kvalifisering til eliteserien for menn.

Dette er utgangspunktet før helgens kamper, godtfolk!! En meny fullstappet med fristende forretter, velsmakende hovedretter og forfriskende dessert. Hvis man går sulten fra helgens servering, for annet enn bare mer av det samme, så vet ikke jeg hva jeg skal mene.

Uansett, velbekomme alle sammen og vi sees i hallen!!

Kampene kan følges live her (menn, kvinner) eller streames på TV2 play.

Start typing and press Enter to search