Den dagen Norge stengte ned i mars, kom jeg, klubbveileder’n i Norges Volleyballforbund, hjem fra en uke med klubbutvikling i Lofoten og Vesterålen. Siden da har covid-19 satt agendaen, og på den agendaen har det ikke vært mye klubbesøk. Men nå, endelig, er vi i gang igjen – og med et helt nytt kurs i bagasjen la jeg ut på høstens første besøksuke i klubb!

Moss Volley – en ny klubb med masse energi og volleyglede

Mandag 31. august fylte jeg leiebilen med antibac, videokanon, lerret og PC og satte kurs mot Moss Volley. Klubben er helt ny i vår volleyball-familie; de ble offisielle medlemmer i mars 2020, men har trent jevnlig en stund før det òg. Klubben tilbyr (foreløpig) aktivitet for jenter U15 og U17.

Å være helt ny klubb betyr at det er en del formalia som må på plass, og det nye kurset handler nettopp om dette. Om KlubbAdmin, elektronisk medlemsregister, Min Idrett, styrets ansvar og hvordan man får til å delta i den aktiviteten man har lyst til å være med på.

Møtet med denne ivrige gjengen i Moss ble en kjempefin opplevelse. Hele 11 deltagere, og ALLE sitter i styret – herunder også 5 av de unge jentespillerne. Snakk om positiv overraskelse! Og best av alt, de unge jentene sitter ikke bare i styret fordi klubben må kunne si at de har ungdomsrepresentant, de regnes som fullverdige styremedlemmer. Hurra!

Flott gjennomsnittsalders på styret i Moss!

Kompetanseheving på både dommer- og trenerfronten må til i løpet av høsten, og en klubbveileders hjerte banker både hardt og fort når hele styret er enige om at de både skal delta på teen og ikke minst starte opp med mini-volley når dag 1 av trener 1 er gjennomført. Dobbelt-hurra!

Ildsjeler må til!

 

I Vestfolds skjærgård møter vi Larvik Volleyballklubb

Fra Moss Volley skulle ferden gå videre til Larvik Volleyballklubb, og etter en arbeidsdag på Idrettens Hus i Sandefjord møtte jeg denne flotte gjengen.

Styret i Larvik Volleyballklubb

Larvik VBK har vært medlemmer i NVBF siden 1981, og på det coronautsatte årsmøtet i år ble det valgt ny leder og ny kasserer. Aktiviteten har variert i klubben, men siden de nå er i gang med både mini og JU17/GU15, inviterte jeg meg selv på besøk. Det ble mye nytt for styregjengen, så her snakker vi «et solid magadrag» for å lære klubbdrift «fra bunnen av». Med nedslagsfelt i en såpass folkerik region tipper jeg de vil oppleve medlemsøkning utover høsten, og med det flere lag i konkurranse. Heia Larvik!

En liten naturperle på veien mellom Trondheim og Selbu

Ny guts i Trøndelag

Onsdag 3. september skulle jeg møte nok en nystarta klubb. Selbustrand IL valgte i vår å opprette volleyballgruppe, og som i Moss skulle jeg få møte mennesker med nokså blanke ark. De 67 milene mellom Larvik og Selbu rullet greit unna, og etter en aldri så liten powernap i baksetet var det klart for kurs på Selbustrand skole.

Nok en gang ble jeg positivt overrasket over deltagerantallet, og ekstra gledelig var det jo at både hovedlagsleder og flere av spillerne møtte opp helt frivillig. Kunnskap er heldigvis både delbart og ikke minst lett å bære!

Entusiastiske og lærevillig – og med covid-19-reglene på plass!

Hovedtanken til Selbustrand er å stille lag i 3. divisjon i Trøndelag, men med en ung spillerstall er også teen innenfor rekkevidde. Kompetanseheving på dommer- og trenersiden er påkrevd og ønskelig for flere i klubben, så de går en travel og spennende høst i møte. Alle gode ønsker til Selbustrand IL Volleyball – jeg har trua!

 

Stopp i fjelleldoradoet Oppdal

Siste klubb på besøkslista denne gangen var Oppdal IL Volleyball. I denne naturskjønne bygda er aktivitetsnivået høyt for så å si alle innbyggerne, og det blir spennende å se hvordan volleyball blir tatt imot. Gruppa drives foreløpig av tre ildsjeler, og spillerstallen består først og fremst av jenter midt i tenåra. Klubbveileder’n hører både teen- og US-bjellene ringe i det fjerne, og forhåpentligvis blir ikke avstanden til konkurransearenaer for stor og uoverkommelig for denne heltente gjengen. Selv om klubbens besøksadresse ligger i Region Trøndelag, er det ikke så mye lenger til Molde, Kristiansund og Røros – det er mange muligheter!

Entusiastisk gjeng på Oppdal! :-)

Også i denne klubben er behovet for dommer- og trenerkompetanse så absolutt til stede, så høsten blir spennende og innholdsrik for disse Oppdølene. Jeg gleder meg til å følge med klubben, og sender masse gode organisasjonsvibber nordover!

Fredag 4. september vente jeg nesa sørover igjen, med ny klubbkunnskap og en stor porsjon entusiasme. Det ble mange timer bak rattet denne gangen, men opplevelsen av å bidra til at klubbene våre får mer kunnskap og er bedre rustet til å takle det organisatoriske arbeidet gjør milene kortere på et magisk vis. Tusen takk til Moss Volley, Larvik VBK, Selbustrand IL Volleyball og Oppdal IL Volleyball for super innsats!

Vil din klubb ha besøk?

Det nye kurset vi i denne corona-sesongen tilbyr er innholdsrikt, og tar for seg det meste klubbene trenger å vite på det organisatoriske plan. Vi møter styret alene og besøket gjennomføres i løpet av tre timer på kveldstid. Det å drifte en klubb er i dag mye mer enn selve konkurranseaktiviteten, og alle pålegg og krav oppleves av noen som unødvendige og belastende. Heldigvis finnes det også forenklinger og systemer som gjør klubbjobben mer smidig og rasjonell, noe dette kurset viser.

Les mer om kurset HER, og vil din klubb gjennomføre dette hører vi gjerne fra dere!

Ta kontakt med oss på e-post [email protected], eller slå på tråden direkte til klubbveileder Kate Sønstebø: 419 33 774.

Vakkert over Dovrefjell!

Veimat! :-)

Mange kilometer og mange timer – men så verdt det!

Start typing and press Enter to search