Trøndelags jenter i aksjon under NM Regionlag 2021. Foto: Halvor Molland

SANDVOLLEYBALLSESONGEN 2022

NVBF har forlenget volleyballsesongen 21-22 for å kunne realisere mest mulig, og mange store begivenheter gjenstår. Likevel er det på tide å planlegge neste høydepunkt – sandvolleyballsesongen 2022! Her kan du lese hva NVBF tilbyr denne sommeren, og finne lenker til nærmere info. 

ÅPNE SAMLINGER 

Sesongen starter med åpne samlinger for barn og ungdom i alle regioner søndag 8. mai. Samlingene er et tilbud for alle, og man melder seg på individuelt via iSonen. Man blir introdusert for sandvolleyball; lærer hvilke teknikker man bør bruke og hvordan det er lurt å forflytte seg. Sandvolleyball kan være uvant for mange, og det blir gøyere når man lærer seg det grunnleggende. Dyktige trenere vil være til stede for å hjelpe til med dette. Etter ei treningsøkt får man prøve seg i spill, og spillet er organisert slik at man bytter makkere underveis. Åpne samlinger kan gjerne avholdes innendørs dersom vær- og baneforhold tilsier det. Informasjon om åpne samlinger i hver region vil komme HER.

TURNERINGER 

I sommer vil det arrangeres sandvolleyballturneringer rundt i hele landet. NVBF har tre ulike nivå; Lokale turneringer (LT), Regionale turneringer (RT) og Norges Tour (NT). I tillegg arrangeres det NM, både for lag i ulike aldersklasser (U15, U17, U19 og U21), for senior og for regionlag (U17). 

Lokale turneringer 

LT er turneringer organisert av klubber. LT kan gjerne settes opp på fast basis – en gang i uka. Ulike LT kan spilles flere steder i hver region hver eneste ettermiddag. Det er ingen begrensninger for hvilket opplegg som følges eller hvilke klasser som inviteres til å delta. Dette styrer arrangørklubben selv, gjerne ut fra deltakernes ønsker. Kontakt NVBF dersom din klubb vil arrangere LT, så legger vi den inn i LT-oversikten. NVBF gir også økonomisk støtte til LT-arrangører som søker.

Regionale turneringer 

RT er turneringer satt opp av NVBF, men som arrangeres av klubber i regionene. Turneringene har navn etter region og heter eksempelvis Trøndertour og Øst Tour. RT spilles i helg eller fridag. I løpet av første uka i mars vil NVBF sende ut forespørsel til klubber om å påta seg arrangøransvar for RT-turneringer. Vi håper mange klubber tilbyr seg å arrangere. Erfaring viser at mai og juni er beste periode for RT, men juli og august kan også fungere fint. 

RT Master 

RT Master er seniorturneringer med doble rankingpoeng. Tre helger er avsatt til RT Master; to i mai og en i juni, og i disse helgene har Norgestour pause. Det legges opp til en RT Master i hver region hver av disse helgene. 

Norgestour 

NT er sandvolleyballens eliteserie. Det settes kun opp en NT-turnering i landet per helg, og datoene ligger i terminplanen for 2022. Mer informasjon om turneringene finner du på Norgestour.no.

NM Junior og NM Senior 

Koll IL er vertskap for NM Junior siste uka i juli. Klassene U15 og U19 spilles først, tirsdag til torsdag, og klassene U17 og U21 spilles fredag til søndag. Mesterskapene vil spilles på Voldsløkka og på Koll Arena i Oslo. 

I slutten av august skal Oslo Sandvolleyballklubb arrangere NM Senior. Nytt av året er at kvalifiseringsturneringen skal spilles i en helg, og at hovedrunden, med 16 lag i hver klasse, skal spilles påfølgende helg.  

Både NM Junior og NM Senior er åpne mesterskap, noe som betyr at alle lag som ønsker å delta, kan melde seg på.  

NM Regionlag U17 sandvolleyball 

NM Regionlag U17 sandvolleyball skal spilles på splitter nye baner på Randaberg. Randaberg IL er arrangør av mesterskapet og det vil spilles 1.-3. juli. 

NM Regionlag U17 sandvolleyball er for spillere født 2006-2009. Spillere som ønsker å være aktuelle for sitt regionlag må delta på åpne samlinger og spille flest mulig turneringer. Spillernes innsats og ferdighet, både på trening og turnering, vil være kriterier for uttak til regionlag i sandvolleyball. NM Regionlag har vært arrangert siden 2013, og for første gang siden starten opplevde vi full deltakelse i 2021. Dette er en følge av at vi har driftige klubber rundt i hele landet som engasjerer seg og tilrettelegger for flott sandvolleyballaktivitet for barn og ungdom, både i klubb og i region. Tusen takk! 

HVA VIL DIN KLUBB ARRANGERE? 

Terminplan for 2022 finner du HER. I terminplanen kan du se aktivitet som er bekreftet (bane + arrangørklubb er påskrevet og ruten er grønn) og aktivitet som ikke er bekreftet (da mangler sted + arrangørklubb, og ruten er hvit). Når aktivitet blir bekreftet ved at en klubb påtar seg arrangøransvar, skrives det inn i planen. Husk at dersom volleyballklubber i regionen din påtar seg litt ansvar hver, vil spillerne få et supert aktivitetstilbud! Når klubben din mottar e-post om å bidra, håper vi at dere ser nytteverdien i å dra i samme retning.  

SANDASOL – vil DIN klubb være med på vårens vakreste eventyr? 

I mai og juni reiser vi Norge rundt for å treffe klubber som vil starte opp med sandvolleyball for barn og/eller ungdom, eller som vil utvide tilbudet for denne gruppen. Vi vil bidra til en inspirerende kveld med faglig påfyll, latter og glede. Hva er bedre enn å starte sommeren med sand mellom tærne, sol fra skyfri himmel, venner og sandvolleyball? Er det din klubb vi møter i mai og juni? Les mer om Sandasol og din klubbs mulighet HER.

SANDVOLLEYBALLSKOLER 

Sommeren 2022 håper vi blir en sommer med glade barn og ungdom som server, smasher, hopper og ler på alle landets sandvolleyballbaner. Vi vil skape sandvolleyballglede rundt i hele landet og inviterer våre medlemsklubber til å delta. Hvis klubben din planlegger sandvolleyskole for barn eller ungdom tilbyr vi Arrangørpakken 2022. Den består av baller, t-skjorter, drikkeflasker og gymposer. Registreringsfrist er 7. april 2022. Les mer om arrangørpakker HER

SANDVOLLEYBALLENS DAG 7. AUGUST 

Vi feirer sandvolleyball og frivillighetens år med Sandvolleyballens dag 7. august. Denne dagen oppfordrer vi alle volleyballklubber til å invitere til sandvolleyballaktivitet, sommerfest og moro! Her skal alle være velkomne – vi ønsker å vise fram hvilken fantastisk idrett sandvolleyball er til flest mulig i hele landet! 33 klubber har allerede meldt seg på og sagt at de vil skape en magisk dag på sandvolleyballbanen. Vil din klubb være med? Alle klubber som registrerer sitt arrangement mottar en pakke med give-aways fra NVBF. Les mer om Sandvolleyballens dag HER.  

HOT SEAT-TURNERING 8. JUNI

Onsdag 8. juni blir elevenes dag! Denne dagen håper vi alle barne- og ungdomsskoler arrangerer Hot Seat-turnering for skolens elever. Målsettingen er en aktiv dag med samarbeid, latter og idrettsglede der alle deltar og spiller på lag på tvers alder, ferdighetsnivå og funksjonsnivå. Er du lærer eller elev og elsker volleyball? Få med deg resten av klassen og skolen på en uforglemmelig volleyballdag. Les mer om Hot seat-turnering HER.

 BLI MED PÅ ÅRETS RYDDEAKSJON! 

Hold Norge Rent og Norges Volleyballforbund inviterer alle landets klubber til å bli med på ryddeaksjoner på strender og baner over hele landet. Ta med klubben, familie, venner og andre frivillige og bli med på å plukke søppel for å ta vare på naturen. Det er estimert at 8 millioner tonn søppel hvert år havner på avveie i havet. Ved å delta på en ryddeaksjon bidrar man til å rydde opp søppel i tillegg til å lære mer om forsøpling. Alle klubber som registrerer sin ryddeaksjon er med i trekningen av supre premier. Blant annet trekker vi ut to klubber som vinner besøk av våre OL-helter Anders Mol eller Christian Sørum etter gjennomført ryddeaksjon. Les mer HER. 

NVBF ser frem til en herlig sommer i sanda! 

 

 

Start typing and press Enter to search