Mye moro i vente sommeren 2023

 

Fortsatt gjenstår mange begivenheter før volleyballsesongen er over. Likevel er planlegging av sandvolleyballsesongen 2023 godt i gang! Her kan du lese hva NVBF tilbyr av aktiviteter i år, og finne lenker til nærmere info.

 

ÅPNE SAMLINGER

Sesongen starter med åpne samlinger for barn og ungdom i alle regioner helgen 29.-30. april. Samlingene er et tilbud for alle, og man melder seg på individuelt via iSonen. Man blir introdusert for sandvolleyball; lærer hvilke teknikker man bør bruke og hvordan det er lurt å forflytte seg. Sandvolleyball kan være uvant for mange, og det blir gøyere når man lærer seg det grunnleggende. Dyktige trenere vil være til stede for å hjelpe til med dette. Etter ei treningsøkt får man prøve seg i spill, og spillet er organisert slik at man bytter makkere underveis. Åpne samlinger kan gjerne avholdes innendørs dersom vær- og baneforhold tilsier det. Detaljert informasjon om åpne samlinger i hver region legges HER.

TURNERINGER

Sommeren 2023 vil det arrangeres sandvolleyballturneringer rundt i hele landet. NVBF har tre ulike nivå; Lokale turneringer (LT), Regionale turneringer (RT) og Norgestour (NT). I tillegg arrangeres det NM, både for lag i ulike aldersklasser (U15, U16, U17, U18, U19 og U21), for senior og for regionlag (U17).

Lokale turneringer

LT er turneringer som i helhet er organisert av klubber. LT kan gjerne settes opp på fast basis – en gang i uka. Ulike LT kan spilles flere steder i hver region hver eneste ettermiddag. Det er ingen begrensninger for hvilket opplegg som følges eller hvilke klasser som inviteres til å delta. Dette styrer arrangørklubben selv, gjerne ut fra deltakernes ønsker. Kontakt NVBF dersom din klubb vil arrangere LT, så kan den legges inn i  LT-oversikten. NVBF gir også økonomisk støtte til LT-arrangører som søker. Oversikt over LT og lenke til søknadskjema for støtte ligger HER.

Regionale turneringer

RT er turneringer satt opp av NVBF, men som arrangeres av klubber i regionene. Turneringene har navn etter region og heter eksempelvis Trøndertour og Øst Tour. RT spilles i helg eller fridag, og målet er at både barn, ungdom og voksne skal få et godt turneringstilbud i sin region. I løpet av de første ukene i februar vil NVBF sende ut forespørsel til klubber om å påta seg arrangøransvar for RT-turneringer. Vi håper mange klubber tilbyr seg å arrangere. Erfaring viser at mai og juni er beste periode for RT, men juli og august kan også fungere fint.

RT Master

RT Master er seniorturneringer med doble rankingpoeng. Tre helger er avsatt til RT Master; en i mai og en i juni, og en i august. I disse helgene har Norgestour pause. Det legges opp til en RT Master i hver region hver av disse helgene, men NVBF er avhengig av klubber som vil arrangere.

Norgestour

NT er sandvolleyballens eliteserie. Det settes kun opp en NT-turnering i landet per helg, og datoene ligger i terminplanen for 2023. Mer informasjon om turneringene finner du på Norgestour.no.

 

NM Junior og NM Senior

Koll IL er vertskap for NM Junior siste uka i juli. Sommeren 2023 tilbys det to nye årsklasser i NM Junior; U16 og U18.  NM Junior foregår på Voldsløkka og på Koll Arena i Oslo. NM U15, U17 og U19 spilles først, fra mandag 24. juli til torsdag 27. juli. Deretter spilles NM U16, U18 og U21 fra torsdag 27. juli til søndag 30. juli. Det er lagt til rette for at spillere som ønsker det kan delta på ett av de tre første og ett av de tre siste mesterskapene. Arrangør og NVBF er spent på hvordan opprettelse av to nye klasser vil slå ut med tanke på antall deltakende lag, og det er derfor satt av en ekstra dag til å gjennomføre årets mesterskap. Alle spillere til NM Junior Del 1 bes derfor være klare til å spille kamper fra mandag 24. juli, og alle spillere til NM Junior Del 2 bes være klare til å spille kamper fra torsdag 27. juli. Påmeldingsfristen for alle klasser er satt til 3. juli.

De to første helgene i juni skal NM Senior arrangeres. Kvalifiseringsturneringen spilles helgen 3.-4. juni på Voldsløkka i Oslo, med Stovner SK som arrangør. Hovedrunden, med 16 lag i hver klasse, arrangeres den påfølgende helgen, 9.-11. juni, i Lillesand.

Både NM Junior og NM Senior er åpne mesterskap, noe som betyr at alle lag som ønsker å delta, kan melde seg på. De to spillerne på et lag behøver ikke å være medlem av samme klubb.

NM Regionlag U17 sandvolleyball

NM Regionlag U17 Sandvolleyball skal spilles på Randaberg. Randaberg IL er arrangør av mesterskapet, og det vil spilles 30. juni til 2. juli.

NM Regionlag U17 sandvolleyball er for spillere født 2007-2010. Spillere som ønsker å være aktuelle for sitt regionlag må delta på åpne samlinger og spille flest mulig turneringer. Spillernes innsats og ferdighet, både på trening og turnering, vil være kriterier for uttak til regionlag i sandvolleyball. NM Regionlag sandvolleyball har vært arrangert siden 2013, og hele landet deltar nå med lag i begge klasser. Dette er en følge av at vi har driftige klubber og dyktige trenere rundt i hele landet som engasjerer seg og tilrettelegger for flott sandvolleyballaktivitet for barn og ungdom, både i klubb og i region.

HVA VIL DIN KLUBB ARRANGERE?

Terminplan for 2023 finner du HER.  I terminplanen kan du se aktivitet som er bekreftet (bane + arrangørklubb er påskrevet og ruten er grønn) og aktivitet som ikke er bekreftet (da mangler sted + arrangørklubb, og ruten er hvit). Når aktivitet blir bekreftet ved at en klubb påtar seg arrangøransvar, skrives det inn i planen. Husk at dersom volleyballklubber i regionen din påtar seg litt ansvar hver, vil spillerne få et supert aktivitetstilbud! Når klubben din mottar e-post om å bidra, håper vi at dere ser nytteverdien i å dra i samme retning.


SANDVOLLEYBALLSKOLER

Sommeren 2023 håper vi blir en sommer med glade barn og ungdom som server, smasher, hopper og ler på alle landets sandvolleyballbaner. Vi vil skape sandvolleyballglede rundt i hele landet og inviterer våre medlemsklubber til å delta. Hvis klubben din planlegger sandvolleyskole for barn eller ungdom tilbyr vi en ballpakke for å støtte klubbens skole. I tillegg tømmer vi lageret og tilbyr t-skjorter, drikkeflasker, gymposer og medaljer. Vi har igjen et ulikt antall av de ulike varene og her er det “førstemann til mølla”. Det gjelder å være tidlig ute da det trolig ikke vil være nok til alle. Siste frist for registering er den 30. april, men portalen vil stenge tidligere hvis lageret blir tomt. Les mer om årets ballpakke her: https://volleyball.no/sandvolleyball-2/sandvolleyballskole/

SANDVOLLEYBALLENS DAG

Vi fortsetter i 2023 med feiring av Norges første OL-gull i sandvolleyball, og ikke minst alle våre frivillige, 7. august! Denne dagen oppfordrer vi alle volleyballklubber til å invitere til sandvolleyballaktivitet, sommerfest og moro. Her skal alle være velkomne – vi ønsker å vise fram hvilken fantastisk idrett sandvolleyball er til flest mulig i hele landet! Alle klubber som planlegger arrangement, melder dette inn til NVBF slik at vi kan ha en oppdatert oversikt på våre nettsider. Alle klubber som melder inn arrangement vil også, så lenge lageret rekker, få tilsendt en pakke med “give-aways” fra NVBF – produkter merket med “Sandvolleyballens dag” som for eksempel kan brukes som deltagerpremier.

Frist for å melde inn arrangement for å motta give-aways er 31. mai. Det vil sendes ut pakker fortløpende så lenge lageret rekker. Førstemann til mølla.

Les mer, finn kommunikasjonsmateriale, og meld inn arrangement HER.

NVBF ser frem til en herlig sommer i sanda!

Start typing and press Enter to search