NERVEPIRRENDE HELG I MIZUNOLIGAEN

En ny helg med elitevolleyball har passert, og for en helg det har vært! Vi fikk servert kamper med skyhøy neglebitfaktor og mange følelser allerede nå i runde to.

I Volda gikk hjemmelaget oppskriftsmessig ut med god kontroll i førstesettet, før de slet med servene til TIF Viking utover i sett to og tre. Men med et engasjert publikums hjelp, klarte Volda å snu kampen i de to siste settene og sikret seg en meget deilig hjemmeseier i en tøff tid. TIF Vikings damer viste seg svært revansjelystne i oppgjøret mot Førde på søndag, og de dro i land en sterk 3-1-seier. Dermed ble ikke helgens fangst så verst for dem likevel.

På herresiden hadde Koll full kontroll i begge sine kamper, og laget sikret med det en drømmestart på sesongen med full pott, 9 av 9 mulige poeng. Mer nervepirrende ble det i kampene mellom OSI – BK Tromsø og Førde – Viking. I Oslo så det ut som OSI hadde full kontroll og bare skulle cruise inn 3-0 etter de to første, men en god Erlend Isaksen og BK Tromsø hadde ikke reist sørover for å tape to kamper. De kjempet seg inn i kampen igjen, og etter et ekstremt fjerdesett var det laget fra nord som hadde mest krefter igjen og kunne innkassere en deilig borteseier.

Helgens høydepunkt var derimot utvilsomt Førde – Viking. Klassikeren i norsk volleyball viste seg, som utallige ganger tidligere, å være ekstremt tett og jevn, med volleyball på høyt nivå. Også denne utgaven inneholdt alt man kan ønske seg. Her var det drama fra start til slutt. Det var helt jevnt i de første tre settene, før ting virkelig løsnet for Viking i fjerde sett som ble en blowout. Hvordan Førde klarte å reise seg igjen etter dette, vet nok bare de selv. Men det vitner om at laget består av noen ekstreme vinnerskaller. For å snu det igjen klarte de, og da matchballen ble blokket inn, eksploderte det i Førdehuset.

1.DIVISJON

I førstedivisjon for herrer viser Askim at de har meget lyst til å komme tilbake til Mizunoligaen, og at de har et lag som fort kan klare det. Viking 2 ble slått i en god kamp, noe som gjør at Askimguttene allerede nå seiler opp som storfavoritt til opprykket. I kvinneklassen har OSI fått en god start med to ganger 3-0.

Vi venter spent på fortsettelsen, og vi minner om at alle resultater og statistikk fra kampene finner du gjennom datavolley.

Kampene fra Mizunoligaen ligger i opptak på Direktesport.

 

Foto: Møre-Nytt

Start typing and press Enter to search