Vi gratulerer Sandnes Volleyballklubb og Tønsberg Volley med GULL i henholdsvis J19 og G19 i helgas norgesmesterskap som ble arrangert i Kristiansand.

Tekst: Yngvar Finne

Foto: Kjetil Volden, Gunnar von Brandis

Etter 147 spilte kamper kunne det settes punktum for et vellykket arrangement. Det var merkbart at kampene på lørdag og søndag var mer betydningsfulle enn gruppekampene på fredag, for trykket på tribunen og jubelen for poeng på banen, steg i takt med viktigheten av kampen.

Arrangementet ble naturlig nok avsluttet med finaler i begge klasser. Begge finalene hadde høyt nivå, og det var mye godt spill, og spenning hele veien.

Norgesmester jenter U19 2020; Sandnes VBK. Foto: Kjetil Volden.

I jentefinalen var det Sandnes Volleyballklubb og Oslo Volley som møttes til dyst. De rutinerte Sandnes-jentene tok etter hvert føringen i åpningssettet og vant 25-20. I andre settet spilte jentene fra Oslo bedre, og hadde også en settball.  Igjen var det imidlertid Sandnes Volleyballklubb som var sterkest mot slutten, og kunne juble etter 28-26-seier i det andre settet.  Kampen var altså så spennende og jevn som en finale bør være. Selv om det alltid er skuffende å tape en finale, var jentene fra Oslo storfornøyde med å komme til finale, så etter noen få minutter var humøret på topp igjen!

Spenningen i jentefinalen skulle vise seg å være en perfekt oppladning til guttefinalen. For hvilken kamp det ble! Som speaker i hallen sa etter kampen; «Dette må være århundrets beste finale!»

I guttefinalen møttes Sandnes Volleyballklubb og Tønsberg Volley. Første settet var jevnt, men Tønsberg tok over føringen midtveis i kampen og hadde en ledelse på 24-21 mot slutten av settet. Tønsberg hadde flere settballer, men godt servepress fra Sandnes gjorde at lagene stod likt på stillingen 24-24. Det bølget fram og tilbake, og til slutt trakk Sandnes det lengste strået og vant første settet 27-25. Andre settet var minst like spennende som det første. Stillingen var lik gjennom det meste av settet, men denne gang klarte Tønsberg å holde unna mot slutten og vant 26-24. Det ble dermed klart for et avgjørende tredjesett. Og dramatikken var på ingen måte over. Lagene fulgte hverandre hele settet, og det var mange utrolige ballvekslinger, blant annet et brassespark(!) på stillingen 12-11. Slutten av settet var utrolig spennende, og det må ha vært nærmest uutholdelig for supportere av begge lag. Etter en matchball til Sandnes og fire til Tønsberg, falt avgjørelsen på stillingen 18-16, og Tønsberg kunne juble som vinner av gutteklassen.

Norgesmester gutter U19 2020; Tønsberg Volleyballklubb. Foto: Gunnar von Brandis.

Start typing and press Enter to search