NM SANDVOLLEYBALL 2023

Vi er midt i volleyballsesongen, og høydepunkter kommer som perler på en snor. Likevel er vi glade for å kunne dele noen gode nyheter knyttet til sommerens ulike NM i sandvolleyball.

NM SENIOR

Hovedrunden i årets NM skal spilles i Lillesand helgen 9.-11. juni. Den idylliske sørlandsbyen inviterer til byfest der NM i sandvolleyball har en hovedrolle og skal omkranses av konserter og andre arrangement. Det vil bygges to sandvolleyballbaner i sentrum av byen, der 16 lag i hver klasse skal kjempe om NM-tittelen.

I år som i fjor vil kvalifiseringsturneringen spilles helgen før hovedrunden, altså 3.-4. juni. Kvalifiseringen spilles på Voldsløkka med Stovner SK som arrangørklubb, og formatet vil være dobbel eliminering.

Reglementet for NM senior er foreslått justert på visse punkter. Blant annet ønsker man å øke antallet direkte kvalifiserte lag fra 8 til 12. Dersom dette vedtas, vil de 12 høyest rangerte lagene i hver klasse, inklusive inntil to wild card, være direkte kvalifisert for hovedrunden, og 4 lag vil få plass gjennom kvalifiseringen.

NVBF har økt premiepengene i NM senior, og lag i hovedrunden vil få dekket overnatting på hotell. I tillegg er det nå bestemt at det skal deles ut kongepokal til vinnerne i hver klasse.

NM REGIONLAG U17 SANDVOLLEYBALL

Randaberg IL skal, i år som i fjor, være vertskap for NM Regionlag U17 Sandvolleyball. Mesterskapet spilles på klubbens flotte anlegg ved Randaberghallen helgen 30. juni-2. juli.

Under NM Regionlag deltar ni regionlag i begge klasser, og allerede i månedsskiftet april-mai vil de første åpne samlingene for utøvere født 2007-2010 arrangeres rundt i hele landet. De åpne samlingene er, som navnet tilsier, åpne for alle i riktig alder. Spillere som vil være aktuelle for regionlaget, må prioritere å delta på disse. Som tidligere år er det individuell påmelding via iSonen til åpne samlinger, og hver samling består av en treningsøkt med påfølgende King of the beach-turnering. Turneringen gir rankingpoeng i U17-klassen.

Etter tre åpne samlinger vil seks gutter og seks jenter tas ut til å representere regionen sin under NM på Randaberg.

NM JUNIOR

Siste uka i juli inviterer Koll IL til NM Junior for sjette gang på rad. Klubben har levert arrangementer av høy kvalitet, noe som hvert år har ført til nye deltakerrekorder. I 2022 deltok hele 352 lag, og i løpet av seks fantastiske dager i Oslo ble godt over 1000 kamper spilt på 14 baner.

De siste årene har NM Junior vært todelt og med doble årsklasser. NM U15 og NM U19 har vært spilt på dag 1-3, og NM U17 og NM U21 på dag 4-6. Intensjonen bak denne organiseringen har vært å inspirere spillere til å delta både i egen klasse og en klasse opp, slik at flest mulig kan være med på hele NM-uka. Men rekorddeltakelsen de siste årene har ført med seg elementer vi gjerne vil forbedre; Vi har hatt svært store klasser med rundt 70 lag, og mange innledende kamper preget av høy nivåforskjell. NVBF mener at vi nå er i en posisjon der enkle aldersklasser kan innføres i NM, og vi tror at det vil forbedre det sportslige tilbudet for deltakerne. I tråd med dette har NVBF valgt å legge til to aldersklasser, nemlig U16 og U18. Sommeren 2023 vil derfor NM Junior bli arrangert slik:

Mandag 24/7 – torsdag 27/7: NM U15, U17 og U19
Finaledag alle klasser torsdag.
U15 f. 2009, U17 f. 2007, og U19 f. 2005

Fredag 28/7 – søndag 30/7: NM U16, U18 og U21
Finaledag alle klasser søndag.
U16 f. 2008, U18 f. 2006, og U21 f. 2003

Med denne tidsplanen vil enda flere få spille NM i sin egen årsklasse. Og hvis man har lyst til å være med på hele NM-uka, kan man i tillegg delta sammen med klassen som er ett år eldre, ikke to eller tre år eldre som tidligere. NVBF håper dette vil føre til at NM-deltakelsen blir en enda bedre opplevelse for alle.

Som tidligere står man selvsagt fritt til å spille NM i klasser høyere enn sin egen, dersom man ønsker det. Eksempelvis kan en U17-spiller velge å delta i U19- og U21-klassen, enten fordi vedkommende ønsker det eller fordi makkeren er eldre.

De nye aldersklassene innføres kun i NM Junior. I regionale turneringer vil det fortsatt være doble årsklasser; U15, U17, U19 og senior.

NORGESTOUR

NVBF er i dialog med promoter Vegard Høidalen om kalender for årets Norgestour. Kalenderen som ble offentliggjort i jula består, i skrivende stund, av både bekreftede turneringer, ubekreftede turneringer og turneringer som ligger plassert i feil helg. De turneringene som er plassert samtidig med NM senior, skal flyttes på. Ifølge Vegard Høidalen vil kalenderen oppdateres med bekreftede turneringsdatoer i løpet av svært kort tid.

Start typing and press Enter to search