Trøndelags jenter i aksjon på Koll Arena. Foto: Halvor Molland

NM Regionlag U17 sandvolleyball

Med full deltakelse fra alle regioner for aller første gang, og med tre flotte dager på Koll Arena friskt i minne, er det bare å komme til konklusjonen med det samme; Årets NM Regionlag U17 sandvolleyball var et eventyr! Vi har fått se herlig idrettsglede, særdeles flott ungdom, dyktige trenere, smil, svette og spennende sandvolleyball.

I mai og juni ble åpne samlinger i sandvolleyball avholdt i alle regioner. Regionlagstrenerne var ansvarlige for innhold og gjennomføring, og alle spillere i hver region født 2005-2008 ble invitert til å delta. Målet med åpne samlinger er i første rekke å få volleyballspillere rundt i landet til å ta steget ut i sanda og delta på sandvolleyballaktivitet. De seks beste guttene og jentene fra hver region får i tillegg muligheten til å spille NM Regionlag.

Årets NM Regionlag ble arrangert av Koll IL i samarbeid med NVBF 2.-4. august. Kampene ble avviklet på flotte Koll Arena, og lagene ble innlosjert på Hotell the Hub i Oslo sentrum. Alle tre dager vartet Koll IL opp med deilig lunsj ved banene, både grillmat og pizza. Hver region fikk sitt eget telt til disposisjon under turneringen og en kasse med ubegrenset mat, frukt og drikke. Rammene som ble gitt spillere, trenere, dommerkursdeltakere og publikum var meget gode.

Kampformatet som brukes under NM Regionlag sandvolleyball er annerledes enn i vanlige turneringer. De seks spillerne på hvert lag kan mikses og matches av lagleder, og de bytter på å spille hver sine sett i løpet av en kamp. Dette kan utfordre spillerne på en litt annen måte enn de er vant med. De som taklet kampformat, turneringsform og lagspillet aller best denne gang var Møre og Romsdal sine gutter og Hordaland sine jenter. I finalen på onsdag ble henholdsvis Øst Oslo sine gutter og Rogalands jenter beseiret. På tredjeplass kom Hordalands gutter og Øst sine jenter. Gratulerer, alle sammen!

RESULTATER JENTER

 1. Hordaland
 2. Rogaland
 3. Øst
 4. Agder
 5. Møre og Romsdal
 6. Øst Oslo
 7. Nord
 8. Sogn og Fjordane
 9. Trøndelag

Hordalands jenter vant gull ledet av trener Otelie Tuft. Foto: Halvor Molland.

RESULTATER GUTTER

 1. Møre og Romsdal
 2. Øst Oslo
 3. Hordaland
 4. Agder
 5. Øst
 6. Sogn og Fjordane
 7. Rogaland
 8. Nord
 9. Trøndelag

Møre og Romsdal vant gull ledet av Håvard og Steinar Sunde. Foto: Halvor Molland.

GOD UTVIKLING I ALLE REGIONER

Årets mesterskap gav mersmak på mange felt. Det er veldig gledelig at alle regioner har fått i gang den sandvolleyballaktiviteten som kreves for å kunne delta. Denne sommeren har det vært arrangert flere regionale og lokale turneringer rundt i landet enn noen gang tidligere. NVBF ønsker å bygge videre på mesterskapet for regionlag, og vi har tro på at måten det er organisert på vil gi gode ringvirkninger for den regionale og lokale sandvolleyballaktiviteten.

 

Trener for Østs gutter, Eirik Roness. Foto: Einar Juliebø

En spesiell takk rettes til alle våre 18 trenere. Det har vært en sann glede å se dem i aksjon, og vi er imponert over dem både som lagledere, organisatorer og motivatorer. Trenerne har vært uvurderlige for gjennomføringen av hele prosjektet, fra de åpne og lukkede samlingene i egen region til NM Regionlag i Oslo. De har fulgt opp alle beskjeder fra NVBF, vært gode forbilder for spillerne, vist stor fleksibilitet og fair play.

Tusen takk også til de seks deltakerne på Dommer 2-kurs som stod på krakken tre lange dager og gjorde en flott innsats for mesterskapet.

MER OM NM REGIONLAG 2021:

NM Regionlag er i gang (Publisert mandag 2. august)

Turneringsside 2021   (Med alle resultater, link til stream, navn på alle deltakere)

Arrangørklubb Koll IL sin Facebook-side (Med flotte bilder tatt av Halvor Molland)

Nybakt Dommer 2 i sandvolleyball; Rohullah Mohammadi. Foto: Einar Juliebø

 

Koll Arena ga de beste rammer for årets NM Regionlag sandvolleyball. Foto: Einar Juliebø.

Start typing and press Enter to search