Årets NM Regionlag U17 sandvolleyball er ferdigspilt, og spillere, trenere, dommere, publikum og arrangører har fått bli med på tre dager spekket med gode opplevelser. Vi har sett herlig idrettsglede, mestring, spennende kamper, golden sett og noen kjedelige tap.

Arrangementet har vært et samarbeid mellom Norges Volleyballforbund, Sandnes VBK og KFUM Stavanger, og de to klubbene var vertskap for mesterskapet hver sine dager. Første dag ble spilt på Actionball i Sandnes og de to siste dagene ble spilt på Lassa i Stavanger. Dermed kunne mesterskapet spilles parallelt med NM senior 2019. Noen spillere deltok også i begge mesterskapene, noe som førte til skytteltrafikk mellom Lassa og Actionball på onsdagen for enkelte.


Fotograf Lars K Aalgaard tok bilder finaledagen. Bildene hans, samt bilder fra arrangør, finnes på Facebooksiden NM U17 Beach.

Resultater

Seks lag deltok i hver klasse under NM Regionlag U17, og lagene var inndelt i to puljer seedet ut fra fjorårets resultater. Onsdag ble puljekamper spilt på Actionball. Torsdag startet sluttspillet på Lassa, og under NM-finalene for senior var det pause i kampprogrammet slik at de unge spillerne fikk med seg dette. Fredag var det duket for finaler. Her er sluttrekkefølgen:

Jenter:

GULL – Øst
SØLV – Rogaland A
BRONSE – Hordaland
4. plass – Rogaland B
5. plass – Agder
6. plass – Møre og Romsdal

Gutter:

GULL – Øst
SØLV – Agder
BRONSE – Hordaland
4. plass – Rogaland Rød
5. plass – Rogaland Grønn
6. plass – Møre og Romsdal

Turneringens beste lag:

Turneringens beste lag ble kåret under premieutdelingen fredag ettermiddag. De to prisene gikk, fullt fortjent og ikke uventet, til region Øst sine førstelag, Mathea Duesund og Maja Windelstad på jentesiden og Håvard Solheim og Syver Drolsum på guttesiden. Begge lagene gikk gjennom hele turneringen uten å tape sett.

Gullvinnerne fra region Øst:

Sølvvinnerne fra Agder og Rogaland:

Bronsevinnerne fra Hordaland:

På arrangørens facebookside finner du resultater fra alle runder.

Gratulerer til region Øst med gull i begge klasser. Imponerende! Gratulerer også til alle andre medaljevinnere.
NVBF vil takke de ni dommerne som har bidratt med kyndig kampledelse under hele mesterskapet. Og sist, men ikke minst, rettes det en stor takk til arrangørklubbene, KFUM Stavanger og Sandnes VBK, og til teknisk delegert Arian Lustrup Azemi, som alle har gjort en solid jobb for å skape et flott mesterskap.

Foto: Lars K. Aalgaard og Pia Øfstaas (fra premieutdelingen).

Start typing and press Enter to search