Foto: NTNUI/Jonas Schwarzwälder

Semifinale i NM – første kamper

Trekningen er gjort og motstanderne er bestemt. NM for senior er kommet frem til semifinaler, og lagene har gjort alt de kan for å forberede seg best mulig.

Semifinalene spilles over to kamper der begge lag har en hjemme- og en bortekamp. Første kamp spilles helgen 4.-5. desember. Andre kamp spilles helgen 11.-12. desember. Hvis lagene står med like mange poeng etter to kamper, spilles det et golden set til 15 poeng, umiddelbart etter kamp to, for å avgjøre hvilket lag som går til finalen i januar 2022.

Blant klubbene som er med i semifinalene finner vi to som har med lag i både herre- og dameklassen; TIF Viking og Koll. Tre av lagene var finalister også i cupfinalene i September; TIF Viking menn, Koll og BK Tromsø kvinner. Og alle tre har gode muligheter til å komme til finalen igjen.
Administrasjonen har kontaktet lagene og bedt trenerne komme med litt «inside information». Hva ser de på som mest utfordrende ved motstanderen, og hvilke mottrekk eller jokere har de i ermet for å hente hjem seieren? Nedenfor gjengis noe av det trenerne sa, og vi overlater til leserne å finne frem til hvem de mener bør stå på finalebanen i januar.

Kvinner:
Koll IL: Randaberg har en bred stall med mange gode spillere som kan spille i flere posisjoner. Det er vanskelig å vite hvilket lag man møter, og uansett så blir det et bra lag. Vårt mottrekk er at vi også har en bred stall, med spesielt to gode oppleggere som kan gi variasjon i forhold motstanderen.
Randaberg: Koll er et fryktelig godt angripende lag med en veldig solid stall. Vi er god i blokk/forsvar, og det er her vi kan bremse opp for deres angrep. Vi må også presse Koll i serve.

TIF Viking: BK Tromsø er, på papiret, et sterkere lag enn oss, og vi kan anses som underdogs. De er et ufattelig tøft forsvarslag. For oss blir det viktig å gå ut med masse energi, for vi har alt å vinne og ingenting å tape.
BK Tromsø: TIF Viking er et lag som har et høyt potensiale og toppnivå. De kan fort overraske skikkelig hvis man ikke tar dem seriøst nok. Vi må møte dem med masse energi og presse dem ut av komfortsonen deres.

Menn:
TIF Viking:
NTNUI slo oss sist gang vi møttes i Trondheim, 3-2, og det gir dem noe fordeler. Vi må legge om spillet litt for å spille bedre på deres hjemmebane. Det er noe lavere takhøyde i Dragvollhallen, og det må vi ta hensyn til og spille etter.
NTNUI: TIF Viking er et knallgodt lag. Laget er stort og fysisk, noe som gir dem en fordel over oss. Men vi har vist at vi kan slå dem, og vi akter å vise det igjen. De aller fleste vet hva vi er gode på, og da må vi gjøre dette enda bedre om vi skal vinne.

Sandnes VBK: Koll er favoritter og vi er underdogs! Vi må bite fra oss så godt vi kan for å hindre at Koll får til sitt spill. En mulig «joker» i kampen er vår spillende trener, Kjell Gunnar Aarrestad, som kan få årets debut nettopp i helgen.
Koll IL: Vi har lite kjennskap til hele laget til Sandnes VBK. Noen spillere kjenner vi fra den tiden de spilte for andre klubber, men det er et ukjent lag. Når de kan slå ut to lag fra Mizunoligaen, må vi virkelig ta dem på alvor. Det står respekt av slike resultater! For vår del har tiden frem mot semifinalene blitt brukt til å fokusere på hva vi selv må gjøre riktig. Semifinalene har vært den vanskeligste kampen i NM de siste årene, og vi er innstilt på at vi vil endre dette i år. Målet er å få til et enda bedre blokk- og forsvarsspill som vil komplimentere det vi gjør i angrep.

Som leserne skjønner er det ikke det største overraskelser trenerne har kommet med, men litt innsikt i deres tenkning kan bidra til å endre hvem man tror går seirende ut av kampene. Samtlige kamper kan sees på TV2 Play, dersom man ikke tar turen innom hallen og ser kampene «live».

En ting er helt sikkert – moro og spennende blir det! Kle deg godt om du skal i hallen, eller sett deg godt til rette i godstolen. Finn frem alt du har av  stemning og jubelrop, for snart blåses kampene i gang!

Kamptidspunkter, resultater og statistikk fra cupen finner du HER.

 

Start typing and press Enter to search