NM semifinaler – runde 2

Nå er det snart klart for de siste og avgjørende semifinalene i cupen – og hvem får spille cupfinale?

Ser vi på damenes kamper har både Oslo Volley og Førde skaffet seg et godt utgangspunkt inn mot siste kamp. Oslo Volley vant 3-0 hjemme i Nydalen over Koll, og trenger bare å vinne to sett i helgens semifinale for å være klar for finale. Førde vant 3-1 hjemme i Førdehuset over KSK, og står med samme utgangspunkt som Oslo Volley, og trenger kun to sett for å være videre.

Dette er det trenerne har å si til kampen som har vært, og kampen som kommer:

OSLO VOLLEY – KOLL

OSLO VOLLEY: Morten Kvamsdal

– Hvordan ser du på helgens første kamp mot Koll?

”På pcen, med chips og Pepsimax. Kanskje noe levende lys og en notatblokk. Foruten om det bruker vi ikke så mye energi på den kampen. En fin gjennomkjøring frem mot kampen som virkelig betyr noe nå til helgen.”

– Som fjorårets norgesmestere skal man ikke legge skjul på at dere har et favorittstempel til også å vinne neste semifinale. Kjenner dere noe på presset før dere går inn til siste semifinale?

”Jeg tror ikke vi kjenner noe press. Jeg tror derimot vi kjenner en ekstrem lyst til å vinne. Det kan jeg leve med.”

KOLL: Magnus Borge Johansen

– Hvordan ser du på den første kampen mot Oslo Volley?
Oslo virket ganske så sterke i første kamp. Har dere mulighet til å knekke dem, nå som dere har fordel av hjemmebane?

”Oslo volley spilte, ikke overraskende, bra i den første kampen, og det ble en tøff kamp for oss. Vi ser definitivt muligheter i å spille bedre, og klare å stoppe Oslo Volley på noen områder. Det kommer til å bli spennende i siste kamp, og vi har helt klart troen på at vi kan spille godt.”

FØRDE – KSK

FØRDE: Vitor Macedo

– What is your point of view on the first semifinal against KSK?
You have won all series games so far and are favorites to win the next semifinal. Do you consider it to be stamped as favorites to win the match, is an advantage?

”I honestly think this weekends game will be the toughest game we will play since the start on the season. They have a young team but they’re full of energy and very passionate, which can be dangerous. Our team has a little bit more experience which can maybe take over at crucial times of the game. Our block/defense will make a difference if we can make it work as it’s been working.

And about winning all series games, we actually don’t even think or talk about it. We had some tough games against Oslo (without some major players), koll and ntnui that could have gone either way, plus we haven’t played TVN yet. So I think next weekend’s game is still completely open in terms of favorites, they have home court advantage, and I think it will be a very fun and entertaining game. Hopefully we can maintain our consistency to come out of that game with another win!”

KSK: Tor Inge Askeland

– Hvordan ser du på første semifinalekamp mot Førde?

”Førde virket godt forberedt og spilte veldig bra i blokk/forsvar. Vi hadde jevnt over for dårlig uttelling i angrep. Ellers spilte de taktisk godt med god variasjon i angrepsspillet sitt.”

– Som et svært ungt lag har dere nok ikke like mye rutine som Førde, er dette noe dere kan ta til deres fordel inn mot neste kamp?

”Rutinen spiller nok inn, så vi må prøve å kompensere for vår egen manglende rutine med ekstra pågangsmot i returkampen. Vi må opp et par hakk i vårt eget prestasjonsnivå for å slå Førde så vi skal jobbe hardt med dette de neste dagene.”

Når det kommer til herrenes kamper er det litt mer spennende. Førde trakk det lengste strået mot TIF Viking (3-1) i Førdehuset, og trenger i likhet med sitt damelaget, to sett for å komme seg til cupfinalen.

Den jevneste semifinalen fikk vi mellom Randaberg og BK Tromsø i Randaberghallen. Tromsø så lenge ut til å stikke av med en 3-0 seier i bagasjen, da de hadde tre matchballer i 3 sett, men Randaberg klarte å mobilisere og vant 3-2.

Dette er hva trenerne har å si til kampen som har vært, og kampen som kommer:

FØRDE – TIF VIKING

FØRDE: Jan Egil Tvinde

– Hvordan ser du på helgens første kamp mot TIF Viking?

Det har jo alltid vært en rivalisering mellom disse to lagene, og dere har i tillegg hadd en tendens til å trekke hverandre i cup. Syns du dette er uheldig?

”Eg er imponert og godt nøgd med at me kjempa oss til 3 poeng = godt utgangspunkt framfor knalltøff returkamp i Bergen.

Viss det er dei to beste laga, er det uheldig for det laget som ikkje kjem til finalen.”

TIF VIKING: Jon Liseth

– Hvordan ser du på den første kampen mot Førde?
Dere møtes jo 5 ganger på rad nå, og har omtrent vunnet annenhver kamp. Er det noen av kampene som har mer betydning å vinne?
Det at Førde og TIF ofte trekker hverandre i cup,som er to store cupfinalekandidater, ser du på dette som uheldig?

”Første semifinalekamp bar preg av to lag som hadde spilt en viktig og intens kamp på onsdagen. Dette var en jobbekamp hvor Førde var både dyktige og heldige som vant til slutt. Vi hadde som mål å komme til NCC sluttspillet og videre i Europa, samt cupfinale. Vi har klart 2/3 så langt og håper å ta oss til cupfinalen også. Det er vanskelig å velge for alt er høydepunkter! Skal vi videre i ulike turneringer må man slå alle, men det hadde nok vært bedre for begge lag å se nye ansikter hver uke. Men det er alltid kjekt å spille mot gode lag som Førde!”

RANDABERG – BK TROMSØ

RANDABERG: Tor Ragnar Gilje

– Hvordan ser du på helgens første semifinale mot BK Tromsø?
Tromsø er jo fjorårets norgesmestere, er dette en ekstra motivasjonsfaktor nå som dere møter dem i cup?

”Vi slo dem knepent 3-2 i første hjemmekamp. Det blir en tøff retur i Tromsø. Satser på en knallgod treningsuke før kampen mot Tromsø nå på lørdag. Må nok heve oss ett hakk om vi skal gå videre. Hadde jo semifinalen i fjor mot samme lag, på tide med revansje. Tromsø er nok favoritt, men vi skal gjøre vårt beste for å gå videre!”

TROMSØ: Edgar Broks

– Hvordan ser du på helgens første kamp mot Randaberg?
Som fjorårets norgesmester, føler dere et ekstra press på å må komme til finalen igjen?

“Vi spilte en god kamp på Randaberg, men tapte dessverre til slutt! Vi må brette opp arman ordentlig for å levere til helga! Nei, mht press som regjerende mester så tenker vi ikke på det! Det er vanskelig å leve på gårdagens resultater! Vi er realister, og må være best over to kamper for å nå finalen!”

Tidspunkt for kampene denne helgen:

Koll – Oslo Volley: Kringsjåhallen 13:00, lørdag 09/12

KSK – Førde: Gimlehallen 12:15, søndag 10/12

BK Tromsø – Randaberg: Tromsøhallen 16:00, lørdag 09/12

TIF Viking – Førde: Stemmemyren 17:00, lørdag 09/12

Start typing and press Enter to search