Fra NM senior 2020 på Voldsløkka. Foto: Oda Hveem.


NM senior spilles på Voldsløkka

 

NM senior i sandvolleyball nærmer seg, og førstkommende helg skal kvalifiseringsturneringen gå av stabelen på Voldsløkka i Oslo. Helgen etter spilles hovedrunden, og det er nå avgjort at også den turneringen i sin helhet skal foregå på Voldsløkka.

Promotor Vegard Høidalen forklarer her hvorfor det likevel ikke blir en hovedbane i sentrum dette året.

«Planen for årets NM var å bygge bane på Jernbanetorget, som tidligere år. I slutten av juni fikk vi beskjed fra Bymiljøetaten som leier ut Jernbanetorget at søknaden vår var godkjent, men bare minutter senere fikk vi kontrabeskjed. Vi kunne benytte plassen, men måtte holde oss unna trappa. Den forutsetningen slår meget effektivt beina vekk under et sandvolleyballarrangement på Jernbanetorget.»

«NVBF hadde allerede en dialog med Aker Brygge om et arrangement på tvers av flere særforbund på og rundt Bryggetorget. Dette så ut som en lovende lokasjon ved første øyekast, og vi bestemte oss for å satse på å bygge hovedbane til NM der. Etter hvert som vi begynte å se nærmere på dette sammen med representanter fra Aker Brygge, dukket det opp en del sikkerhetsrestriksjoner som gjorde det vanskelig for oss å bygge en god arena. Det er beklagelig at vi ikke lykkes med å bygge en sentrumsbane dette året.»

«Gode lokasjoner å bygge en sandvolleyballbane på er det ikke altfor mange av i Oslo sentrum, og i alle fall ikke som er ledige på så kort varsel. Derfor har vi konkludert med at arrangementet som helhet vil bli best både for spillere, publikum og våre samarbeidspartnere dersom alle baner er på Voldsløkka, og det er der vi nå legger ned innsatsen i å lage en skikkelig god arena som vi kan samle mye folk rundt.»


61 lag i kvalik

Påmeldingen til NM senior er stengt, og mandag denne uka avgjorde NVBF hvilke lag som tildeles wild card til hovedrunden. De høyest rangerte lagene, samt lagene som ble tildelt wild card – totalt 16 lag i hver klasse, er direkte kvalifisert for hovedrunden som spilles 26.-28. august. Hovedrunden skal bestå av totalt 24 lag i hver klasse.

Kvalifiseringsturneringen spilles helgen 20.-21. august, også den på Voldsløkka. I alt er det 40 herrelag og 21 damelag som skal kjempe om de åtte siste plassene i hovedrunden i hver klasse. Kvalifiseringen spilles i formatet dobbel eliminering. Det går ut på at lagene er med i kamp om hovedrundeplass helt til de har tapt to kamper i turneringen. Når åtte lag, med maksimalt ett tap hver gjenstår, er det disse som får spille hovedrunde helgen etter.

Oversikt over seeding, utdelte wild card og annen nødvendig informasjon knyttet til NM 2022 finner man her.

 

Start typing and press Enter to search