Det er uvirkelige tider i Norge og resten av verden. Stort sett all idrettsaktivitet, i alle fall lagspill, er satt på vent. NM-sluttspill, Mizuno sluttspill, opp- og nedrykk i seniorseriene, landslagssamlinger, sandvolleyballsesongen, Olympiske Leker – alt er enten satt på vent eller utsatt. Men mye viktigere enn dette, mange familier er rammet på ulike måter av pandemien og verden blir aldri helt den samme. I lys av dette blir idretten mindre viktig.
Men, vi må ha noe å se frem til!

Derfor har Forbundsstyret jobbet med arrangørene i Førde (U15) og Stavanger (U17) for å finne mulige datoer for å arrangere Norgesmesterskap til høsten! Forbundsstyret mener disse arrangementene er viktige siden NM er hele livsnerven til den aldersbestemte volleyballen. Det er her grunnlaget legges for livslang idrettsglede!
Vi må ha noe å glede oss til!

Under forutsetning av at virussituasjonen er under kontroll i løpet av mai/juni, bør vi løfte blikket og gjennomføre begge disse Norgesmesterskapene. Det er én forutsetning for dette, vi må ha klarsignal fra Regjeringen og Norges Idrettsforbund innen 30. juni på at det er tilrådelig å gjennomføre arrangement som dette i slutten av september/begynnelsen av oktober. Datoene vi arbeider etter er NMU17 i Stavanger 24. – 27. september, og NMU15 i Førde 8. – 11. oktober 2020.

Vi tror at et av de viktigste verktøyene for å reparere skadene som pandemien har påført enkeltmennesker og hele samfunnet, er idrett! Ildsjelene må gløde igjen, frivilligheten må få gode vekstvilkår, vaskemaskinen må fylles med treningstøy, vi må komme sammen igjen og utøve verdens beste idrett – volleyball!

 

Eirik Sørdahl

President

Start typing and press Enter to search