Jeg har en tro, jeg har ett mål som jeg skal finne
Jeg har en kraft og det er viljen til å vinne
Det får meg opp når jeg er nede om og om og om igjen!

NM Veteran i Bergen

TIF Viking som arrangør ble det helgen 24-25. mai arrangert NM Veteran i Åsane Arena og Bankett i ærverdige Vikinghallen i Bergen.

Arrangørklubben hadde forberedt seg godt og lagt alle forhold til rette for en herlig helg med mye volleyballglede og sosialt samvær. 31 lag deltok i årets mesterskap, og verdige vinnere ble kåret i alle de seks ulike klasser.

Kvinner 30 ble vunnet av Koll damene som slo fjorårets vinnere Beachdamene, et lag bestående av mange av våre tidligere internasjonale sandvolleyballspillere. Det ble en spennende finale hvor det måtte et tredje sett til for å kåre vinneren av årets K30 klasse. Det har vært utrolig mange tette og gode kamper i denne klassen i år, allerede fra kvarfinalene hvor Hinna forsvarte seg så godt de kunne mot Oslo Volley men måtte tilslutt se seg slått 2-1. Begge semifinalene ble 2-1 og ikke avgjort før siste ball i tredje settet hvor begge kampene ble vunnet med minst mulig margin.

I Menn 30 ble det en rein arrangørfinale hvor TIF Viking 88 vant over TIF Viking 85, det ble en underholdende finale hvor de fleste spillerne har spilt på lag med hverandre igjennom sin karriere. Fjorårets vinneren NTNUI Old Boys uteble denne gangen og fikk dermed ikke muligheten til å forsvare fjorårets tittel. Ryktene sier at mange av spillerne der har bedrevet annen aktivitet enn volleyball de siste året, resultatet kan kanskje ses i Veteran NM om ca. 30 år.

Også i Kvinner 40 klarte ikke fjorårets vinner å forsvare tittelen sin, da KSK piger 20 +(fjorårets vinner) møte Førde sitt damelag i finalen som gjorde reint bord og vant finalen klart 2-0.

I Menn 40 vant Dynamo over TIF Viking Golden Boys i finalen i 2023, i år snudde seieren og arrangørlaget klarte å ta seieren i en forrykende kamp hvor andre settet gikk helt til 31-29 før TIF Viking sine lange menn kunne juble over 2-0 seier og revansje etter fjorårets tap.

I Kvinner 50 ble det også gjentakelse fra fjorårets finale hvor Straen VBK møtte Bergkameratene. Spennende kamp hvor Bergkameratene fikk sin revansje og kunne krone seg med seier 2-1 og Norgesmester, etter fjorårets tap.

Straen VBK sitt herrelag i klassen for Menn 50 er det eneste laget som klarte å forsvare fjorårets NM tittel og vant sin finale mote Spirit, det samme laget som de vant over i 2023.

Vi gratulerer norgesmestrene 2024!

K30: Koll
K40: Førde VBK
K50: Bergkameratene

M30: TIF Viking 88
M40: TIF Viking Golden Boys
M50: Straen VBK

Mest verdifulle spiller i hver klasse: 

K30: Synne Kolsvik, Koll
K40: Nina Farsund, Førde
K50: Gro Årstad, Bergkameratene

M30: Kåre Morken, TIF Viking
M40: Petter Bjørbæk, Dynamo
M50: Tomasz Pilarczyk, Straen VBK

Kampoppsett, resultater og spillerliste for alle lag finnes her: NM Veteran 2024 – Profixio

Bergen ga deltakerne regn, sol og varme disse dagene under Veteran NM. Åsane Arena har flotte fasiliteter med god plass rundt alle banene og rikholdig kafeteria, i tillegg til TIF Viking sin egen kiosk.

Arrangør hadde mange på dugnad som var svært behjelpelig med dømming og annet ved behov. Baller til oppvarming var også på plass til alle sammen.

Lørdag kveld var det duket for fest, og banketten ble avholdt i Vikinghallen.

Vikinghallen ble bygget i 1934 for TIF Viking da det var svært etterlengtet av deres voksende medlemsmasse å ha et samlingspunkt. 1935 ble bygget tatt i bruk og det var private eiere, noen av dem også medlemmer i foreningen.

Scott Olsen loste de 230 gjestene gjennom en feiende flott kveld med god stemning og høy sosial faktor. Det ble tid til gode historier, gitt oppmerksomhet til flere utvalgte personer deriblant en stor takk til Jonas V. Langlo for hans innsats som turneringesleder og generelt i TIF Viking med 24/7 innsats. Magne Hornes leste dikt og underholdt med både trommer og sang. Utdeling av medaljer og pokaler ble gjennomført med spiller ikledd både gulldress, gullkjole og gullhatter, så stemningen var på topp. Banketten ble avsluttet med god musikk og mye dans på dansegulvet.

Vel blåst, TIF Viking!

NVBF takk TIF Viking for vel blåst arrangement, god dialog og forberedelser i forkant. Tusen takk til alle deltakende lag for alles bidrag til en helt super helg sammen.

Vi sees i Sandnes i 2025

Tren godt i tiden som kommer, spreke volleyveteraner, så treffes vi igjen på neste års mesterskap. Det skal arrangeres i Sandnes, med Austrått som arrangør og kampene spilles i Forus Arena.

Helgen blir 9-11. mai 2025

 

Under ser dere fine bilder fra NM Veteran 2024 – gode minner. Tusen takk til fotograf, Frode Andersen!

Start typing and press Enter to search