Norgeshistoriens første lærerutviklere er klare!

Etter en super kursdag i Tromsø med Peter B. Jørgensen som instruktør, er Region Nord først ute med NVBF’s nye satsning; lærerutviklere! Klare til å kjøre det nyutviklede 3-timers kurset «Volleyball i skolen»; hvor vi misjonerer overfor gymlærere, og viser hvor artig og aktiviserende volleyball med langnett, myke baller og organisering som gir alle mest mulig balltouch er. Vi går rett på spill og aktivitet fra første stund. Kurset har gøyhetsgaranti; – vi garanterer dessuten også mestring umiddelbart, og ikke minst: vi slår hull på den gamle myten om at «det går vel ikke an å bli svett av volleyball»?

En glødende misjonær

 

Lørdag 11. september var 6 ivrige deltakere, + Peter B-J, samlet i gymsalen på Slettaelva skole i Tromsø. Dagen var innholdsrik og lærerik, med mange utprøvinger av aktiviteter og spillvarianter, og refleksjoner rundt pedagogikk og metodikk. Helt sentralt i kurskonseptet står «mest mulig ball» (touch), og bruk av langnett, og tilnærmingen er å gå «rett på» ballaktivitet og spill, uten et lengre inngangsparti i form av omfattende tekniske øvelser med tilhørende forklaringer. Fokuset er på spill, ikke teknikk. Ved å bruke «hold, dvs. ta i mot og kast» i ballaktivitetene er det utrolig hvor fort volleyballslagene nærmest kommer på plass av seg selv. Fokuset i kurset «Volleyball i skolen» ligger på å oppnå spilleglede raskt, ved å tilrettelegge aktiviteter og spillvarianter, og starte med det som trengs av antall «hold» slik at elevene opplever mestring og at dette blir gøy.

«Teori-rommet»

I løpet av kursdagen var vi innom:

  • Tilrettelegging/fysiske rammer og muligheter (ballen, rommet, nettet, baner)
  • Ballek og ballsidighet
  • Spillvarianter med høy funksjonalitet, mange fornuftige læringssituasjoner
  • Hva holder vi på med? Jo, Lindas gullkorn; vi leser ballbaner og trener forflytning
  • Individuelle balløvelser/aktiviteter
  • Parøvelser
  • Organisering av volleyballaktivitet
  • Utprøving og mestring av f. eks. ZikZak, Opp- og nedrykk, skyte blink (volleyballteknikk på blink), lagkonkurranser, stafett, karusell, Hotseat, Jorden rundt og en masse annet

What it’s all about

 

Takk til utviklingskonsulent i NVBF, Eivind Rudaa, og kursholder Peter B-J, fra Universitetet i Sørøst-Norge som har planlagt og planlagt og aldri ga opp, til tross for gjentatte korona-avlysninger av kurset. En topp dag på Slettaelva! Dette var gøy, og vi ble svette!

 

Morten Hunstad- Styreleder i Region Nord

Start typing and press Enter to search