Foto: VC GREENYARD Maaseik

Norsk duell i Belgia

Oskar Espeland (19) spiller sin første sesong med profesjonell volleyball for det belgiske storlaget VC GREENYARD Maaseik, mens mer rutinerte Rune Froestad Fasteland (25) har spilt for Knack ROESELARE siden 2018. Om ikke lenge skal de to nordmennene møtes i flere avgjørende kamper i sluttspillet, og den første kommer allerede lørdag 20. mars. Lagene har møttes fire ganger før denne sesongen og vunnet to kamper hver.

Det var ekstra deilig å slå Knack på hjemmebane sist kamp, ettersom vi tapte cupfinalen mot dem 3-1 i februar.
-Espeland

Korona

Kampene i Belgia har gått uten publikum, slik som de fleste andre plasser i verden, og det har vært stort fokus på smittevern i klubbene. Spillerne må teste seg minst to ganger i uka for å få lov til å spille kamper. Espeland forteller at Maaseik hadde smitte i troppen tidlig i sesongen etter en periode med mye reising, men at hele troppen nå er friske og klare for lørdagens kamp.

Foto: VC GREENYARD Maaseik

Belgiske lag holder høy internasjonal klasse

Både Knack ROESELARE og VC GREENYARD Maaseik har gjort seg bemerket internasjonalt denne sesongen. Det er kanskje ikke rart at disse lagene dominerer ligaen i Belgia når de også slår storlag fra både Russland og Italia i CEV Cup og Champions League. Maaseik imponerte da de slo Zenit St. Petersburg 3-0 i andre kvartfinalekamp i CEV Cup. De russiske stjernespillerne Egor Kliuka, Oreol Camejo og Victor Poletaev spiller som kjent på Zenit, og oppgjøret endte tilslutt med russisk avansement etter 18-16 i golden set.

Knack har denne sesongen spilt i Champions League. Tidlig i gruppespillet overrasket de med en sterk 3-0-seier over det italienske storlaget Leo Shoes Modena.

Foto: CEV

Slik spilles belgisk toppserie

I Belgia spilles toppserien annerledes enn her hjemme. Det spilles først en vanlig grunnserie der alle åtte lag spiller mot hverandre på både hjemme- og bortebane, slik som i Norge. Deretter spiller de fire lagene øverst på tabellen en ny serie med både hjemme- og bortekamper, og alle tidligere poeng blir nullstilt. Denne konkurransen kalles Euro Millions Volley League Champions Final Four, og det er etter disse seks kampene det blir avgjort hvilke to lag som får spille EVL Playoff-finale. Playoff-finalen spilles best av fem kamper, og om det står 2-2 etter fire kamper, vil den avgjørende kampen spilles på hjemmebanen til vinneren av EVL Champions Final Four.

Espeland har, sammen med Maaseik, vunnet alle sine fire første kamper i Final Four, mens Fasteland og Knack står med tre seire og ett tap. Laget tapte med minst mulig margin mot Espelands Maaseik i en 5-settskamp på Maaseiks hjemmebane (31/33, 25/16, 25/21, 22/25, 15/8).

Link til 5-setts-thrilleren i første oppgjør ligger HER.

Lørdag 20. mars klokka 20.30 spilles den avgjørende kampen i Final Four mellom Espelands Maaseik og Fastelands Knack. Begge lag er sikret Playoff-finale, men Knack må vinne lørdagens kamp om de skal ha mulighet til å sikre seg seier i Final Four.

Denne kampen er veldig viktig for oss. Hvis vi vinner er det stor sjanse for at vi får førsteplass i sluttspillet, noe som betyr hjemmebanefordel, mindre reising og bedre restitusjon. Jeg tenker vi har gode sjanser til å vinne kampen, men det blir tøft. Så langt har vi spilt jevnt mot Maaseik i alle kampene, og jeg føler laget er i god form for tiden og vi spiller på hjemmebane.
-Fasteland 

Stream til lørdagens kamp vil ligge HER

Foto: CEV

Foto: VC GREENYARD Maaseik

Start typing and press Enter to search