Den nye treneren heter Eelco Beijl, er fra Nederland og blir ny hovedtrener for seniorlandslaget kvinner.

Sportssjef Matt van Wezel har tatt en kort prat med den nye landslagstreneren.

Hvem er Eelco Beijl som person?

Bilde hentet fra: fotohoogendoorn.nl

Jeg er en typisk lagspiller og mener det er viktig å være positiv, lykkelig og spre godt humør.
Jeg er opptatt av å skape gode sosiale miljø bygd på trygge relasjoner, humør og være i harmoni.

Jeg blir snart far for første gang og ser nå enda mer viktigheten av å være en god rollemodell i noens liv.

Hvordan er Eelco Beijl i rollen som trener?

Praktisk, pågående og lidenskapelig opptatt av spillet. Jeg liker å se meg selv som en trener som alltid er på jakt etter nye og kreative måter å trene på for å kunne utvikle både spillet og spillerne.

Jeg liker en spillestil som er dynamisk, raskt og med et bredt spekter av ulike ferdigheter og variasjon og dette ønsker jeg å ta med inn i spillergruppen og trenerteamet.

Hvilken bakgrunn har du som trener?

Jeg tok utdannelsen min innen idrett og det var da jeg fikk interesse for å formidle og utvikle utøvere og begynte som trener.
De siste 10 årene har jeg jobbet som trener i volleyballforbundet i Nederland. Jeg startet som trener for et av forbundets regionale treningssenter og byttet senere til å bli en del av trenerapparatet til de ulike landslagene på kvinnesiden. Jeg har også vært så heldig å få være med på deltakelse i både OL, VM og EM; en erfaring jeg håper å ta med meg når jeg nå er så heldig å få være med å utvikle norsk volleyball.

Fra høsten av kommer jeg til å være hovedtrener i den tyske bondesligaklubben, Ladies in Black Aachen. En klubb med en stor og lojal fanskare og en familiær atmosfære. Det er også klubben der landslagsspiller Emilie Olimstad spilte forrige sesong.

Så Eelco; hvorfor akkurat Norge?

For det første; jeg var med på en treningssamling med laget i fjor sommer og ble veldig godt tatt imot av både spillerne og resten av teamet. I løpet av treningssamlingen likte jeg jentenes holdninger til trening. På hver eneste økt var det full innsats og alle var villige til å jobbe hardt for å utvikle seg – og alt ble gjort med godt humør og et smil rundt munnen.

For det andre; i løpet av denne sesongen har jeg sett flere kamper i den tyske ligaen med norske jenter på banen, som har imponert med veldig – og jeg ser et stort potensiale i disse jentene.

For det tredje er mitt inntrykk at Norges Volleyballforbund de siste par årene har jobbet hardt for å bygge en ny struktur med mål om å bli større og bedre og dette er noe jeg har lyst til å være med på.

På bakgrunn av dette tok jeg en sjanse og søkte på jobben, som jeg er veldig motivert til å starte i.

 

Bilde hentet fra: fotohoogendoorn.nl

Hvordan ser du norsk volleyball i fremtiden?
Med fokus på gode planer og struktur i Norge i tillegg til at flere spillere får mulighet til å reise til utlandet for å spille profesjonelt ser jeg positivt på fremtiden for norsk volleyball.
Vi har en ung spillergruppe med mange utøvere med stort potensiale og treningsvillighet og i tillegg er det flere unge talenter på vei opp.

 

Hvilke mål har du?
På sikt vil det være å få laget opp på et nivå som gjør oss aktuelle for å kvalifisere til EM. På veien må vi jobbe hardt og bygge et program som gjør det mulig både å utvikle oss som lag i tillegg til å utvikle hver enkelt spiller.

På et personlig plan håper jeg å få kontakt med flest mulig trenere i Norge og samme med dem være med på å bidra til at idretten vi alle elsker, får et enda høyere nivå enn i dag og blir mer populært slik at flere ønsker å spille volleyball.

 

Vi ønsker Eelco lykke til som ny landslagstrener og gleder oss til fortsettelsen!

Start typing and press Enter to search