Anders Mol og Christian Sørum spilte nok en gang fantastisk og tok seg til finalen i Warszawa. Motstandere var igjen Evandro Oliveira og Bruno Schmidt fra Brasil, et lag de har spilt flere tøffe sett mot den siste tiden.

Mol og Sørum åpnet knallsterkt med glimrende forsvarsspill av Christian og godt blokkspill av Anders. Bruno Schmidt slet med å finne rytmen og var tydelig preget av det gode norske spillet. Første settet ble 21 – 11 og de norske gutta var på vei mot en ny World Tour seier. Neste sett åpnet i samme stil med godt spill av de norske gutta, men brasilianerne hang med og etter en liten stund sto det 6 – 6. Det var tydelig at Bruno Schmidt brukte pausen mellom settene godt, for nå hevet han spillet og klasseforskjellen mellom lagene var blitt visket ut. I tillegg til bra spill av Schmidt begynte Evandro Oliveira å serve knallhardt og fikk direkte uttelling. Brasil vant andre sett 21 – 17 og dermed skulle alt avgjøres i et tredje sett.

Siste sett startet oppløftende med norske øyne. Mol/Sørum tok de to første poengene og det så ut som de norske gutta hadde funnet fram kjempekreftene, igjen. Dessverre sto Evandro på den andre siden av nettet og han hadde ingen planer om å serve noe dårligere enn i forrige sett. Han fortsatte helt til det sto 10 – 7 til Brasil før feilene kom. Norge tok litt inn på, men det var dessverre ikke nok. Brasilianerne vant til slutt 15 – 12 i siste sett og tok seieren i Warzsawa.

Vi gratulerer Anders Mol og Christian Sørum med sølv!

Les mer om veien til finalen og finaletapet i Warszawa: https://www.tv2.no/sport/10672569/

Start typing and press Enter to search