Tross utfordrende restriksjoner spilles det en ny serierunde i Mizunoliga og 1.divisjon.

I løpet av den siste uken har nyhetene vært preget av 2 store saker: Presidentvalget i USA og restriksjoner for å bekjempe smittespredning av Covid-19. Norges Volleyballforbund har måtte innrømme at valget i USA har liten eller ingen påvirkning på gjennomføring av våre nasjonale serier. Det vil kanskje kunne påvirke Norges økonomi eller noe andre omfattende forhold i løpet av fremtiden, men en volleyball kamp får går uforstyrret videre.
Dessverre er ikke dette tilfellet med den andre store nyhetssaken, nemlig covid-19. Her blir volleyball direkte påvirket ift. bredde, barn og ungdom, samtidig som toppvolleyball får muligheter til å kunne fortsette etter planen.

Regjerings restriksjoner, samt innskjerpede restriksjoner i noen av Norges største byer, gir utfordringer til gjennomføring av Mizunoliga og 1.divisjon. Man har slått fast at toppidrett kan fortsatt drives og det er dette som gjør det mulig for helgens kamper å bli spilt. Noen toppoppgjør finner man på menyen samtidig som noen kamper blir utsatt pga. lokale forhold.

Mizunoliga
På herresiden er det storkamp og et ekstremt spennende oppgjør i Oslo mellom Koll og Førde. Herrenes to ubeseirede lag så langt spiller god og underholdende volleyball og virker et lite hakk bedre enn resten i år. Vil kjøreturen til Førde prege lagets muligheter å yte på sitt beste? Kan Kolls sterke hjemmestatistikk være det lille ekstra som trengs eller vil det bli en «sovepute» som førdianerne utnytter? I Trondheim skal man ha et rent studentoppgjør mellom NTNUI og OSI. Her dreier det seg om prestisje og «bragging rights» for laget som vinner. Trønderne vant i Bergen men tapte i Førde forrige helg. Kan seier mot TIF Viking være det som gir økt selvtillit eller vil tapet mot Førde være til Oslolagets fordel? Når det gjelder TIF Viking er bergenserne på reise til Rogaland. Her er det et tøft oppgjør mot Randaberg mens kampen mot ToppVolley utsettes etter inngripen av lokale forhold. Siste kampen mellom Asker og Førde må anses å være et oppgjør der Førde har stor favorittstempel. Kan Asker komme med rundens desidert største sensasjon, eller vil Førde kunne reise fra Østlandet med minst 3 poeng i bagasjen?

Når det gjelder kvinnelagene så er Førde også på Oslotur. Laget har med seg masse selvtillit etter å ha slått favoritt Randaberg hjemme forrige helg. Her kan gjestene få med seg viktige poeng, men to tøffe kamper mot Oslo Volley og Koll venter. Koll har bare spilt to kamper så langt og virker å være ganske solid, noe 6-1 i settforskjell illustrerer. Det vil bli spennende å se om de fortsetter trenden med å knuse jentene fra Førde. Oslo Volley har ikke helt innfridd så langt i sesongen og trenger en god seier over Førde for å vise at de skal tas med når man snakker om topplagene. BK Tromsø får besøk av bunnlaget Skjetten og er favoritter til å vinner og dermed beholde 1.plassen på tabellen. I likhet med Asker, en Skjetten seier i Nordens Paris vil sende bølger gjennom hele Mizunoliga! Til slutt finner vi kampen mellom Randaberg og TIF Viking. Randaberg bør vise at de kan mer enn det de gjorde mot Førde. Samtidig trenger de å sanke de poengene de kan hvis de vil holde kontakt med tetgruppen. Man kan trygt si at BK Tromsø og Koll kommer ikke til å tape mange poeng denne sesongen, så da blir det fort et rotterace om de to siste plassene i årets Final Four.
Vi må legge til at TIF Viking damer ikke spiller mot TVN av samme årsak som herrene.

1.divisjon

Dobbeltoppgjør i Trondheim med NTNUI 2 og Førde på herresiden er kanskje rundens tøffeste og mest spennende kamper. Lagene ligger på henholdsvis 2. og 3.plass på tabellen så vinneren kan fort skape litt avstand i forhold til hvem som ligger i tabelltoppen. Dessverre for hjemmelaget, men heldigvis for gjestene, NTNUI 2 har fått trent lite pga. karantene etter turen til Bergen. Kan dette være en fordel eller ulempe for lagene? Askim har en reise til Tromsø der de må ta med seg hjem poeng dersom de skal gjøre godt deres ønske om å komme tilbake til Mizunoliga neste sesong. Tapet mot Førde forrige helg er sikkert bittert og gjør laget fra Østfold ganske sugen på å ta skalpen til Tromsø. Sammen med Askim skal også OSI 2 tar turen nordpå og kjempe om viktige poeng. Siste oppgjørene er på Rogaland der TIF Viking 2 skal besøke Sandnes og ToppVolley. Kampen mot ToppVolley er utsatt så det blir bare Sandnes som møte divisjonens beste lag. Kan dette endres på lørdag eller drar bergenserne hjem igjen med enda mer poeng i bagasjen?

1.divisjon avsluttes med damekampene som har noen lekre smakebiter. Koll2 kommer rett fra karantene og drar til Trøndelag der de møter Lierne og NTNUI. Kampsugne jenter fra hovedstaden vil vise at de fortjener en plass i de øverste seriene og det burde hjemmelagene ta hensyn til. Lierne startet sesongen sterk men har tapt de 2 siste kampene. Kan kampen i nabobygda Grong være det som trengs for å få til en ny seier? For NTNUI vil alt annet enn seier og 3 nye poeng være «for dårlig». Laget vil tilbake til Mizunoliga og kan gjøre det enklest med å vinne serien. Seier mot Koll 2 bidrar godt til dette. OSI slår følge med herrenes 2.lag og besøker BK Tromsø. For tiden er Oslolaget det eneste som er ubeseiret i 1.divisjon. Vil dette også være tilfellet når de kommer hjem igjen eller vil BK Tromsø ta et steg vekk fra nedre halvdelen av tabellen?

I utgangspunkt hele 21 kamper som skulle spilles i toppseriene. Tar man bort de 4 kampene som TVN skulle være med på så er det fortsatt en ganske smakfull og kalorifull meny som tilbys. Hvilken hovedrett syns du er mest pirrende? Vil desserten være for søt eller for begeistrende? Uansett hva du velger – Husk at jul er rett rundt hjørnet så spis med måtehold :-)!Ha en fin fin helg med masse volleyball. La Presidentvalget seile sin egen sjø og ta hensyn til restriksjonene når det gjelder covid-19.

Til slutt: bildet av Førdeguttene er tatt av Einar Juliebø. Flott bilde kan man godt si!

Start typing and press Enter to search