Bilde av nytt forbundsstyret (de som var tilstede på Tinget): F.v. Håkon Skolt Tveitan, Oddbjørn Kvammen, Camilla H. Skjelstad, Eirik Sørdahl, Mari Skårland, Ketil Zachariassen, Hans Fredrik Nordhaug, Julie Heiervang Johnsen. Foto: Maria Brox. 

8.-9. juni 2024 ble NVBF sitt 50. ting avholdt på Gardermoen.

Selve tingforhandlingene ble avholdt lørdag 8. juni. President Eirik Sørdahl åpnet tinget og minte oss på at Tinget har to viktige elementer ved seg; nemlig å se bakover, til regnskap og beretninger, men vel så viktig å se fremover og denne gangen med ny handlingsplan for norsk volleyball 2024-2028. Idrettsstyret, representert ved Erik Unaas hilste også til Tinget og understreket Tingets oppgave med å styre utviklingen og legge rammer for fremtidig langtidsplan, samt å velge styret, og gode Ting kjennetegnes av kloke valg med blikket vendt fremover.  Stødige dirigenter loste oss trygt gjennom sakslisten, hvor vi hadde gode diskusjoner om framtiden til norsk volleyball, og svært gledelig at mange av delegatene var på sitt første Ting. En ny langtidsplan «volleyballen vil 2024-2028» ble vedtatt, og et nytt forbundsstyre ble valgt inn (se nytt styre under). Valgkomiteens innstilling inkludert presentasjoner av de innstilte kan sees her: PowerPoint Presentation (volleyball.no)

Under lørdagens tingmiddagen ble det delt ut to hederstegn.

Hedersmerke i gull – Kristian Gjerstadberget
Kristian har nedlagt en særlig betydningsfull og ledende innsats for norsk volleyball over en periode på mer enn 11 år, og er den lengst sittende generalsekretæren i NVBF. Fotball var sporten han kom i fra, men han ble veldig glad i volleyball og sandvolleyball og mente det var et stor utviklingspotensialet for at vi skulle få flere barn og unge inn i idretten, få  flere klubber og flere medlemmer. Han jobbet strategisk og var som leder opptatt av å lytte og finne gode løsninger både administrativt og politisk. Idrettens verdigrunnlag var også en kjernesak som Kristian løftet inn i sitt virke som GS.

Æresmedlem Geir Dahle
Geir har hatt utallige verv, roller og funksjoner lokalt, nasjonalt og internasjonalt, og for å nevne noe kan følgende nevnes:

 • Internasjonal dommer i både volleyball og sandvolleyball
 • Vært i CEVs dommerkomite i flere perioder
 • Sittet I FIVB Rules of the Game refereeing commission
 • Sandvolleyballdommer Dommer i OL (Sydney og Beijing)
 • Dommerdelegert i  OL i Rio 2016
 • Dommerdelegert i sandvolleyball internasjonalt og nasjonalt
 • Leder i NVBFs dommerkomite i 10 år, nå medlem
 • Medlem i Reglementsutvalget
 • Sittet i Forbundsstyret i flere perioder
 • Leder Nyborg VBK og leder volleyballgruppa TIF Viking
 • Styremedlem i Hordaland Volleyballkrets

NVBF gratulerer Kristian og Geir med velfortjent heder og ære.

Søndag var det tid for workshops – vi fikk se paneldebatt med noen av våre landslagsutøvere -og trener. Klubbene hadde workshops hvor nye medlemmer i klubb og «mer sand til folket» var temaer, mens regionene så på den nye langtidsplanen og hvordan den kan jobbes med i regionene framover. Samtidig hadde «de under 27» en god nettverkssamling.

Se bilder fra Tinget her – foto Maria Brox

FunksjonNavnKlubb
PresidentEirik SørdahlØKSIL
1. visepresidentCamilla H. SkjelstadSteinkjer Volleyballklubb
2. visepresidentTrude Sæther HansenKoll IL
StyremedlemKetil ZachariassenBK Tromsø
StyremedlemOddbjørn KvammenKFUM Stavanger
StyremedlemHildegunn BjerkeHolstad IL
StyremedlemHans Fredrik NordhaugSportsklubben Rival
StyremedlemMari SkårlandSunnfjord IL Volleyball
VaramedlemJulie Heiervang JohnsenNTNUI Volleyball
VaramedlemHåkon Skolt TveitanOslo Sandvolleyballklubb
VaramedlemJanne Kongshavn HordvikHaugesund Volleyballklubb

 

Start typing and press Enter to search