Foto: Geir Owe Fredheim

 

Vi er Olympiske mestre i sandvolleyball!

Nattens kamp ble en drømmefinale for Norge på alle måter. Verdens beste sandvolleyballduo, Anders Mol og Christian Sørum, spilte bunnsolid, og de regjerende verdensmestrene fra Russland, Krasilnikov og Stoyanovskiy var sjanseløse.

Russerne startet kampen forrykende og ledet 5-1 etter få minutter. Men det varte ikke lenge før Anders og Christian kom på høyden og gikk forbi, og settet endte med norsk 21-17-seier. Andre sett var lenge helt jevnt, men da Norge gikk fra 11-11 til 16-12 var all tvil borte. Dette hadde gutta våre full kontroll på! Og da Stoyanovskiy servet Norges andre matchball i nett på stillingen 20-18, var gullet sikret.

– Det er rett og slett imponerende det Anders og Christian har prestert i OL i Tokyo. Selv om man har drømmer og mål, er det ikke gitt å få det ut når det gjelder, sier NVBFs generalsekretær Kristian Gjerstadberget. Disse to unge utøverne har allerede prestert på høyt internasjonalt nivå i flere år. De er  europamestre tre år på rad, og de har vunnet verdensserien. Å klare å vinne OL-gull i en verdensidrett som sandvolleyball er, det er nesten vanskelig å beskrive. NVBF gratulerer både utøvere og støtteapparat med en helt fantastisk prestasjon! Vi er utrolig stolte av det de får til på sandvolleyballbanen. Vi håper dette inspirerer mange flere barn og unge til å drive med volleyball og sandvolleyball i årene fremover.

Etter tre år øverst på verdensrankingen har oppkjøringen til OL vært noe trøblete for Anders og Christian. De siste turneringene før avreise Tokyo satt ikke spillet slik vi er blitt vant med. Også OL begynte litt trått. I første puljekamp møtte de et fryktløst australsk lag som normalt ikke spiller World Tour. Det skulle i utgangspunktet vært lett match, men australierne fikk til alt de prøvde på. Gutta våre kom bakpå og avga sett, men dro heldigvis seieren i land med 15-13 i tredje sett. I neste puljekamp, mot rutinerte spanjoler, var de også på gyngende grunn, og i puljefinalen mot ROC 2 ble det et knepent tap. Puljekampene i OL var alle preget av ustabilt norsk spill, noe som gav grunn til bekymring før cupspillet. Men fra og med 8.delsfinalen mot ROC 2 har Anders og Christian fjernet all tvil om hvem som er verdens beste sandvolleyballag! De har vært helt utilnærmelige, og spillet har så til de grader kommet tilbake på skinner. Med imponerende stabil sideout, ekstrem blokk og tøff serving ble både Nederland i kvarten og Latvia i semien slått med klare sifre. Og i nattens OL-finale fikk altså ROC 1 smake på den norske vikingmentaliteten. Anders og Christian leverte en utrolig prestasjon, spilte en bunnsolid kamp, og vant et velfortjent olympisk gull! Helt fantastisk!

 

Norges volleyballfamilie gratulerer!

Start typing and press Enter to search