Det nærmer seg nå oppstart for en ny volleyballsesong, og som alle nok kjenner til, vil den ikke bli helt «normal». NVBF får flere henvendelser fra klubber og berørte som lurer på hva som vil skje med sesongstart, planlagte aktiviteter, samlinger og møteplasser. Vi har fortsatt en pandemi å ta hensyn til, og selv om det er åpnet opp for mer nærhet, reisevirksomhet og aktivitet, er det fortsatt viktig og nødvendig at vi opprettholder god hygiene, holder avstand og tar ansvar.

Formålet med retningslinjene fra Helsemyndighetene, NIF og NVBFs veileder, er å sikre at alle parter involvert i gjennomføringen av volleyballaktiviteter praktiserer gode smitteverntiltak for å minimere smitterisiko. Dessverre ser det ut til å smittetallene øker igjen i landet nå, og derfor må alle være forberedt på oppdatert informasjon fra både fra Helsemyndighetene, NIF og NVBF. Vi vil kunne oppleve å relativt raskt måtte endre/utsette/avlyse planlagt aktivitet, konkurranser, samlinger etc.

NVBF gjør fortløpende vurderinger, og vi ber klubber, lag, utøvere, trenere, ledere , dommere og foreldre om å følge med på den informasjonen og de veiledninger som publiseres på nettet. Forbundsstyret vil denne uken (uke 33) også gjøre en overordnet vurdering av Covid-19-situasjonen med tanke på de planlagte aktiviteter som berører utøvere og klubber, og vi kommer tilbake til med mer detaljer fortløpende. Dette vil også gjelde planlagt aktivitet i utlandet, som pr. nå ikke er avlyst av FIVB/CEV/NEVZA.

Selv om vår idrett ikke er definert som kontaktidrett, vil vi måtte ta hensyn til både reisevirksomhet, og de til enhver tid oppdaterte råd og restriksjoner som gis av overordnede myndigheter. Vi ønsker alle fortsatt gode treninger og lykke til med avslutningen av sandvolleyballsesongen, og lykke til oppkjøringen til ny volleyballsesong 2020/21.

Avslutningsvis gjentar vi de tre grunnpilarer å forholde seg til, for å hindre/bremse smittespredning:

  • Syke personer skal ikke delta ved gjennomføringen av trening og kamper
  • God hygiene praktiseres på alle arenaer
  • Hold avstand i tråd med NVBFs veileder. Denne kan du se her: NVBFs veileder

Start typing and press Enter to search