Kolls store blokk har skremt mange i år. Stopper de Førde i helgen, tyder det  meste på grunnserieseier!
Foto: Norges Volleyballforbund/Tomm Hansen

En ny serierunde er på trappene for både menn og kvinner. Helgens kamper har stor betydning for flere av lagene med tanke på å posisjonere seg inn mot sluttspillet. Helgens kamper kan som vanlig sees på TV2 Play, men vi oppfordrer selvsagt alle som kan å ta turen i hallene for å oppleve stemningen og dramatikken!

Menn 14. runde inneholder fire interessante kamper.

Randaberg mot TIF Viking er den eneste som går lørdag, og er en kamp mellom 3. og 4.plassen på tabellen. Randaberg følger TIF Viking hakk i hæl, to poeng bak. Historisk sett er dette en kamp TIF Viking har vunnet, og med Simen Henriksen sin sterke form etter juleferien, så kan Lars Maaseide og Rune Berg få noe å tenke på. Om Håvard Aarrestad og Kjetil Riisland fortsetter det gode spillet de viste mot Øksil i forrige kamp, så kan det likevel bli en utfordring å beholde 3.plassen for Eirik Mjelde Bjelland og resten av TIF Viking.

Søndag blir det servert tre interessante kamper, både kvalitetsmessig og tabellmessig. ToppVolley Norge mot Viking kan du nyte med en sen frokost, ettersom kampen starter klokken 10. TVN har én seier på fem kamper denne sesongen, og er nok ute etter å ta en skalp mot TIF Viking, som har vunnet de siste fem innbyrdes oppgjørene 3-0. TVN har vunnet minst ett sett i alle fem kampene de har spilt denne sesongen, og kan nok gi ungguttene i mannskapet til Scott Olsen utfordringer om han velger å gi spilletid til de som ikke spiller så mye til vanlig. Ola Juliebø og Emil Olsen må nok derfor vise U20-kollegaene Even Stray Aas og Peder Senumstad hvem som er best.   Toppkampen denne runden på mennsiden er Koll mot Førde, som spilles hjemmebanen til Koll. Skal Førde ha noen som helst mulighet for å ta igjen Koll og komme på 1.plass før sluttspillet, så må de helst ta tre poeng med seg hjem i “Førdebussen”. Koll har vunnet de siste fire oppgjørene mellom lagene, så Oskar Raftevold og Martin Olimstad må nok prestere på topp for å kunne hamle opp med Sverre Flåskjer og Lars-August Johnson, som kun har tapt en kamp i årets sesong.   I rundens siste kamp har sannsynligvis NTNUI store planer om å ta seg forbi BK Tromsø på tabellen. Etter å ha slitt lenge i bunnen av tabellen har mannskapet til Magnus Rodahl vunnet fire av de siste fem kampene, og kan ta et ganske langt skritt oppover på tabellen med seier. Hovedtrener til BK Tromsø, Harry Fagervold, er nok interessert i å fortsette trenden etter den råsterke 3-0 seieren på bortebane mot Randaberg forrige kamp de spilte. Poengkongene Sigurd van Dijk Festøy og Casper Vordal Jørgensen, som ligger som nummer 1 og 2 på poengstatistikken så langt i år, blir spillere å se opp for i denne kampen.

Kvinner sin 15. runde inneholder også fire spennende kamper.

På lørdag starter runden med at TIF Viking reiser på besøk til Randaberghallen. Og dette er en kamp som virkelig lever! Hedda Gjerde og TIF Viking ligger poenget foran Martine Gilje og Randaberg, riktignok med én kamp mer spilt. Randaberg har gått ubeseiret gjennom årets Mizunoliga, mye takket være hele 222 poeng fra Wilde Jakobsen i serie og cup, som er et snitt på 17,1 poeng per kamp! Grethe Tuft Soltvedt ønsker ikke å være noe dårligere, og har tatt 219 poeng i alle turneringer i år. TIF Viking kommer fra to sterke seire mot cupvinner Koll, mens Randaberg har hatt to ukers spillefri. Vil det ha betydning for kampen? Uansett blir sannsynligvis nøkkelen til seier for begge lag å stoppe disse to poengplukkerne.   Senere på dagen spiller Lierne mot et KFUM Volda-lag som trenger poeng for å ta steget vekk fra nedrykksplassen på tabellen. Lierne har nok planer om å posisjonere seg enda litt bedre inn mot sluttspillet. Tidligere i sesongen var det Volda som tok med seg seieren i dette oppgjøret, men Maja Lind Sande og Lierne sin sterke seier mot Øksil for to helger siden er en indikasjon på at det kommer til å bli tøffere for Edna Todorova og KFUM Volda å få med seg poeng denne gangen.   Søndag spiller Koll mot Øksil i Kringsjåhallen, og man kan tenke seg at Steen Knudsen-familien og resten av Øksil-laget er mer enn klare for å revansjere tre strake tap i serien, og tap i semifinalen i cupen mot nettopp Koll. Dette blir, i likhet med Sigurd versus Casper på herresiden, en kamp mellom de to største poengplukkerne i Mizunoligaen i år. Ragni Steen Knudsen har tatt 275 poeng for laget fra Myre i serien, mens Renate Bjerland har notert seg 252 poeng for årets cupvinner. Renate har også vunnet rundens spiller i kåringen til NVBF på Instagram, så om Øksil ønsker å ta med seg poeng fra denne kampen må iallefall Renate bli forsøkt stoppet.

Rundens siste kamp er TVN mot TIF Viking. TVN kommer fra to sterke seire mot Oslo Volley og Øksil, og er en kamp som potensielt kan være en snubletråd for TIF Viking. I de to siste seirene har Julia Moi Tennøy vært banens store spiller for TVN, og har nok derfor vært TIF Viking og hovedtrener Martin Mjelde Bjelland sitt fokus i forberedelsene til kampen. Magnus Borge Johansen og TVN har nok blant annet sett seg ut tidligere TVN-spiller Josefine Øines som en spiller de må stoppe.

Denne teksten er produsert av NTV.

Start typing and press Enter to search