Bli med på prøve-NM i snøvolleyball ved Gaustatoppen

Er du klar for å bli med i prøve-NM i snøvolleyball på Rjukan, Gaustablikk og Gaustatoppen første helga mars 2018?

​Informasjon vedrørende påmelding skjer fra rett etter nyttår, og vinnerne i dame- og herreklassen får EM-billett til EM i Østerrike og et pent premiebeløp med på reisen.

Rjukan markerer seg igjen når det første prøve-NM i den nye idretten snøvolleyball blir lagt til Gaustablikk og Gaustatoppen! Mesterskapet vil bli arrangert første helga i mars ved Bygget ved Brendstaulheisen like ved Gaustatoppen skisenter som er en del av Gaustablikkområdet, og med finalearena ved utgangen på Gaustabanen på Gaustatoppen.

Satsingsområde

Idretten som internasjonalt kalles Snow Volley får sitt første EM i Østerrike 23.-25. mars, og nå blir det også prøve-NM på Rjukan allerede 2.-4.mars, takket være sponsorer som Gaustabanen og Gaustatoppen Booking.
– Snøvolley har blitt et satsingsområde for det internasjonale forbundet, og det er uttalt at FIVB ønsker å bli det første internasjonale forbundet som er representert både i sommer og vinter OL. Jeg er glad for at Rjukan IL Volleyball sammen med regionen nå ønsker å løfte denne nye sporten i Norge med et stort arrangement, hvor vinneren får plass i Europamesterskapet i Snow Volley i Østerrike, sier markedsansvarlig i Norges Volleyballforbund Iver Horrem, som sier at offisiell status for NM’et kan komme i 2019.

Flere år framover

Det er leder i Rjukan IL volleyball Jan Erik Moen som er ansvarlig for at det blir et NM allerede i mars 2018. Idéen kom og etter samtaler med Norges Volleyballforbund (NVBF) ble det klart at Rjukan IL vil påta seg arrangementsansvaret. Og sonderingene førte fort til at Halvor Br. Haukaas foreslo å arrangere en spektakulær finale helt oppe på Gaustatoppen – hvis været tillater det. Og dermed var møtevirksomhet og planer igang. Gaustatoppen Booking legger til rette også, og NVBF sa ja til planene, og dermed er det klart for det første NM’et allerede om under tre måneder.
– Vi kommer med mye mer info og påmeldingsopplysninger rett på nyåret, så følg med sier Moen.

Flotte premier

– Vi drar ikke igang dette uten at det er attraktivt å finne fram snøvolleyhanskene, sier Jan Erik Moen.
– Takket være sponsorer blir det 10.000 kroner i premier til vinnerlagene både i herre- og dameklassen, samt billettene til EM i Østerrike tre helger etterpå. For alle lag som kommer til semifinalene blir det innendørs treningsopphold i vinterhalvåret med overnatting i luksushytter, og ellers opplegg etter eget felles ønske, forteller Moen.
– Da håper vi også at noen av de beste, og kanskje også veteraner hiver seg på. Alt er sponset. Lagene må bare betale turen til og fra Rjukan. Og det er jo ikke langt her i hjertet av Sør-Norge.

Rjukan pionerer

Rjukan IL fortsetter å være pionerer i volleyball i Norge, og har tidligere flere ganger markert seg i volleyball på nasjonalt plan. Ikke bare var Rjukan IL en av de første idrettslaga i Norge til å begynne med volleyball etter krigen, og gammel NM-arrangør tidlig på 60-tallet, Rjukan IL lagde også Norges første 3-baners sandvolleyanlegg, og ble en av Norges største volleyballklubber i kjølvannet av det, noe som førte til flere medaljer i junior-NM. I 2008 stod også det de ubeskjedent kaller Norges beste sandvolleyballhall klar på Rjukan, der den ennå er i Saaheim Sandhall.

Permanent snøvolleybane

– Vi hadde ikke turt dette dersom vi ikke ble møtt med så stor entusiasme fra Halvor og gjengen hans, sier Moen, som umiddelbart hadde med sitt eget styre i at det var en idé å få hevd på arrangementet som potensielt kan bli mye moro mellom vinterferien og påsken i reiselivsdestinasjonen Rjukan og Gaustablikk. Halvor Br. Haukaas tente på idéen, og nå fører planen til at det sannsynligvis blir en permanent snøvolleybane satt opp ved bygget.
– Det er neppe noen som kan lage et bedre arrangement enn vi her på Rjukan, sier Moen ubeskjedent.
– Her kan vi lage et godt arrangement, mye publiumsmoro, og i tillegg lage noe spektakulært i det som er et av Norges største, men også desidert tøffeste skisenter. Og ingen har både en alpeby og Gaustatoppen i nærheten!

Spektakulært

– Vi er ute etter aktiviteter, og ikke minst å sette Gaustatoppen på kartet, og da er dette et passe spektakulært påfunn. vårt mål er å være med å bygge opp snøvolleyball, og NM til å bli et viktig arrangement, sier Haukaas. Han lover å ta på seg å bygge finalebane på Gaustatoppen for å få til en spektakulær finale.
Nå skal det satses på permanent snøvolleyballbane på området, slik at den også er tilgjengelig for publikum.
– Det er ikke mange som kan måle seg med volleyballtilbudet som er på Rjukan, mener Moen.
– Vi har ett av landets beste utendørsanlegg i Rjukan Sandbane, Norges beste sandhall i Såheim Sandhall, flere parkbaner og nå snart også en snøbane på fjellet like over her!

Nå starter jobben

– Det er utrolig deilig å møte slik positivitet lokalt når vi har en idé, og da går vi på. Nå spres ordet om at det blir NM for både damer og herrer på Gaustatoppen og Rjukan 2.-4. mars der de som er best også blir Norges representanter i EM i Wagrein-Kleinarl i Østerrike 23.-25. mars.
– Vi skal nå sammen få fram i riksmedier at Snøvolley, Rjukan, Gaustatoppen og NM hører sammen, sier Moen, som gleder seg til å ta fatt. Nå gjelder det å få sponsorer på plass, gjerne for tre år framover, både lokalt og nasjonalt.
– Vi går ut med mer info rett på nyåret, og da med ferdige påmeldingspakker. Vi lover flotte premier, også til flere enn vinnerne, sier Moen. Det blir toppremier iallefall til de fire beste lagene i hver klasse, sier Moen.

For spørsmål:
Jan Erik Moen, leder Rjukan IL Volleyball, tlf. 95241727
Halvor Br. Haukaas, daglig leder Gaustabanen AS, tlf. 95104925
Iver Horrem, markedsansvarlig Norges Volleyballforbund, Tlf. 99627000

Start typing and press Enter to search