Helland-Hansen jubler etter seier tidligere i år (t.v.) og bilde av infeksjon i tåen (t.h.).
Foto: kotc.com (t.v.) og privat (t.h.). 

King&Queen of the Court starter i dag og Sunniva Helland-Hansen skal igjen prøve å komme på pallen, denne gangen med ny partner, slovenske Tjasa Kotnik.

Emilie gikk ned med en skade kort tid før turneringen. Sunniva lot seg ikke stoppe og ønsket å avslutte sesongen med enda et forsøk på medalje. Til tross for usikkerheten om å finne ny makker, omfavnet hun utfordringen med sin vanlige positivitet og besluttsomhet.

– Det har vært ekstra krevende å forberede seg til denne turneringen, sier Sunniva Helland-Hansen.
Med infeksjon i tåen og uten makker så det alt annet enn lyst ut for vår landlagskvinne.

– Jeg har en infeksjon i tåen som gjorde at jeg ikke kunne trene ball hele forrige uke og visste heller ikke hvem jeg skulle spille med frem til 3 dager før avreise. Det var ganske stressende å gå rundt å prøve å forberede et spill når man ikke aner om man skal spille med en forsvarsspiller eller en blokkspiller.

Sunniva er selv forsvarsspiller og ønsket derfor en høy blokkspiller med likhetstrekk mot sin vanlige partner, Emilie Olimstad. Dette fant hun i den slovenske spilleren, Tjasa Kotnik, en blokkspiller på 190 cm. Tjasa’s makker ble syk helt i siste liten og måtte trekke seg fra turneringen. Forberedelsene er alt annet enn ideele, men de fått gjennomført to kvalitetsøkter før turneringen starter senere senere i dag (onsdag, 13.12.).

– Jeg tror det handler om å ha noen tydelige avtaler, klare å få frem hverandres styrker og jobbe med detaljene denne turneringen, sier Helland-Hansen.

Sunniva Helland-Hansen og Emilie Olimstad uenig med en dommeravgjørelse.
Foto: www.kotc.com

Sunniva sier videre at det handler om å gripe muligheten mens man har den. Hun og Tjasa Kotnic kjenner hverandre ikke på banen og å kommunisere på engelsk blir en endring under konkurranse.

– Vi må være tøffe på serv og fokusert i sideout, det er prioritet nummer 1. Tjasa er høy og meget sterk blokkspiller som gjør det lett å spille bak henne, så i blokk og forsvar endrer det seg ikke mye med hva jeg er vant til, sier Sunniva.

Også de norske gutta, Jo Sunde og Markus Mol, skal delta i King&Queen of the Court. De starter kampene sine i morgen, torsdag.

Turneringen vises ikke på norsk tv/stream, men alt kan følges på www.kotc.tv (abonnement) der match-tider oppdateres. Ved å bruke koden «HELLANDHANSEN10» vil du få avslag på abonnementet.

Sunniva Helland-Hansen i aksjon. 
Foto: www.kotc.com

Start typing and press Enter to search