Tap i NM-finalen! Tap i serien!! Tap i pre-season-turnering!!! Er det tid for revansje eller nytt tap?

Til helgen skal den første av to semifinaler i NM for senior spilles. Og det ser ut som om scenen er satt for skikkelig revansj fra tidligere tap mellom motstanderne.
Koll-herrene slo TIF Viking i eliteturneringen i Volda før sesongstart. Men de har ikke møtt laget siden. Tar TIF Viking revansje nå?
NTNUI tapte borte mot Førde da lagene møttes i serien for litt siden. Kan hjemmebanen bli utslagsgivende og sikre revansj?
BK Tromsø leder kvinneserien og slo TIF Viking for bare en uke siden. Vil TIF Viking kunne finne justeringer som gir seier på hjemmebane?
Koll IL tapte NM-finalen i januar for Randaberg, men slo dem borte for bare 14 dager siden. Hvem vil få revansje nå?
Her er litt av bakgrunnsteppet som skaper rammen rundt helgens semifinalekamper i NM.

For å få litt mer innblikk i kampene har vi tatt en liten ringerunde til lagene og stilt spørsmål til trenerne om tanker og vurderinger de har om oppgjørene.

Semifinaler menn
Koll – TIF Viking: kampen spilles lørdag kl. 17.00 i Kringsjåhallen.
Legenden Ivar Bakken sier at det er to jevne lag som skal møtes. Vanskelig å spå hvem som vinner da begge har gode spillere på alle posisjoner. Han trekker frem Kolls forsterkning på oppleggerplassen som en mulig joker i kampen.
For Koll har trener Tomislav Lozic nesten den samme oppfatning av kampen som motstanderen. Han poengterer at det er det eneste laget de fortsatt har til gode å møte i serien eller NM, og at det vil bli spennende å se hva TIF Viking stiller opp med. Koll slo bergenserne da de møttes i Volda i pre-season-turneringen, men det er mye som har skjedd siden da. Hans vurdering er at TIF Viking er mer fysiske og høyere enn Koll, men at Koll har en bredere og sterkere benk.

NTNUI – Førde VBK: kampen spilles søndag kl. 14.00 i Dragvollhallen.
Treneren til NTNUI, Magnus Rodahl, sier at de gleder seg veldig til kampen. Å få god motstand er det man ønsker aller mest på dette nivået. Til tross for at laget tapte borte, mener Rodahl at de har gode muligheter til å ta hjem en seier. Laget har et toppnivå som matcher Førde, og vel så det. «Vi må være ryddige og holder nivået hvis vi skal vinne. I tillegg må vi få til et godt servetrykk som holdes hele kampen. Dette gjorde vi ikke sist gang vi spilte mot dem. Til slutt må vi passe på oppleggeren deres, Vitor, som gjør angriperne deres fryktelige gode.»
Jan Egil Tvinde fra Førde sier at det absolutt vil bli en tøff kamp. Dragvollhallen er en tøff hall å spille i, uten at han kan si hvorfor. Der sliter de og dette må de være klar over. I tillegg kan Festøy få til noen utrolige server på hjemmebane, og det kan bli utslagsgivende. Når det er sagt mener han at Førde er et bedre lag totalt sett, og det gir dem gode sjanser å ta hjem seieren.

Semifinaler kvinner
Koll – Randaberg: kampen spilles lørdag kl. 14.00 i Kringsjåhallen.
Her har vi rett og slett NM-finalen 2020 i reprise, uten at det er gitt hvem som vinner. Begge trenerne er klar over hva som står på spill og har gjort grundige forberedelser før kampen.
Lars Martin Sandanger leder Koll i år, og hittil er laget ubeseiret i serien. For 14 dager siden var de i Randaberg der de vant et meget jevnt og tøft oppgjør. Han håper at dette gir laget et viktig psykologisk overtak, men vet at Randaberg er et vanvittig rutinert NM-lag som kan vise til flere finaler. Allikevel mener han at laget hans fortsatt har noe å gå på som de vil vise frem i helgens kamp. Det, sammen med en sterkere benk, er noe som er utslagsgivende, mener han. Når det gjelder hva Randaberg kan stille opp med som trusler, så trekker han frem midtspillerne deres som «unsung heroes». De må man holde et godt øye med gjennom hele kampen, og man kan ikke la dem etablere verken angreps- eller blokkspill.
Espen Sørbø fikk vi tak i i bilen på vei til Oslo. Hans første tanke da han så at NVBF ringte var at kampen skulle utsettes pga. korona, men han ble lettet da vi kunne forsikre ham om at kampen skal spilles. For laget hans er klare til å ta fighten mot Koll fra start til slutt. Koll har vært flere hakk bedre enn alle andre lag i starten av sesongen, men Randaberg blir bare bedre og bedre for hver dag og kamp som går. Dette betyr at kampen lørdag absolutt vil være underholdende, og ingenting vil bli avgjort før i slutten av settene. Her må de passe seg for Kolls kaptein Julie Mikaelsen som fort kan avgjøre selv tette kamper. På den andre siden sier han at deres egne ferske opplegger, Maria Dahl, kan skape masse problemer for Koll, hvis ting klaffer. Og det er nettopp det som er planen, avslutter han med litt latter i stemmen.

TIF Viking – BK Tromsø: kampen spilles søndag kl. 11.00 i Åsane Arena.
Morten Østrem fra BK Tromsø sier at det blir en spennende kamp. Til tross for at nordlendingene nettopp har slått bergenserne sist helg i serien, er det ikke gitt at denne kampen blir like lett. TIF Viking har masse potensiale i laget, og når de endelig slipper det løs skal de skape problemer for alle, inkludert oss som leder ligaen. Han avslutter med å fremheve deres egen Ragni Steen Knudsen, som har gitt laget det lille ekstra i år. Laget har prestert veldig bra før Ragni kom inn i stallen, men med henne på banen har de en klar joker som leverer gang etter gang.
Daniel Evensen fra TIF Viking forteller at jentene er veldig revansjelystne etter tapet sist helg. Der fikk man ikke til kills i angrep og fikk heller ikke stoppet Ragni. Får man det til på søndag vil kampen se absolutt annerledes ut. Målet er å spille mye bedre enn forrige helg og i hvert fall gjenta det de leverte mot KFUM Volda i kvartfinalen. Da vil det bli en spennende kamp å se. Til slutt avslutter han med å si at laget er ganske jevnt og ingen kan kalles joker. Har vi dagen, så vil BK Tromsø merke mye mer motstand enn det de fikk sist helg. BK  Tromsø er en verdig finalist skulle de komme til finalen, men vi vil også være der, så de kan ikke ta seier på forskudd.

Oppsummering
4 morsomme og tøffe kamper står på menyen denne helgen. En seier her gir beste utgangspunkt i returoppgjør 16.1.2021. Revansjelystne lag som gjerne vil vise at de kan mer enn det ble vist i sist oppgjør. Lag som vil ta turen til NM finalen og kjempe om Kongepokalen møtes på hver sin side av nettet. Alt er lagt til rette for en underholdene, spennende og morsomme helg med toppvolleyball.

Er du forhindret i å kunne være i hallen for å se kampen «live»? Frykt ikke!!
Vi kommer med bud om gode nyheter. For det er oss gitt en mulighet gjennom direktesporten som sender kampene live i streaming.
Går du inn her så vil du komme til stedet der stjernene finnes og du vil kunne se det vi har lovet. :-)
Kan du ikke se streaming så kan du likevel følge med kampene via live score her for kvinner og her for menn.

Bildet er tatt etter at Randaberg har sikret seg semifinale plassen.

God helg til alle volleyball entusiaster, fans, spillere, foreldre osv. osv. osv.
Ta vare på dere selv og hold alle de gjeldende koronarestriksjoner, for det gir oss nye muligheter for mer volleyball fremover.

Start typing and press Enter to search