Bildet: Tromsø slo Torvastad ut av cupen sist helg. Kan de gjenta prestasjonen når lagene møtes til seriekamp søndag? Foto: BK Tromsø på Facebook

Runde 6 i Mizunoligaen for herrer blir en fartsfylt helg for lagene i aksjon, og revansjelysten i flere av kampene er stor!

Torvastad skal på langtur, først møter de ubeseirede Koll i Oslo. Torvastad står foreløpig uten seiere denne sesongen, og trenger poeng i kampene fremover for å holde seg i Mizunoligaen. De kan få en tøff oppgave mot Koll som er i flytsonen for tiden. Koll har med seg en overbevisende 3-0 seier mot Lierne fra sist helgs NM-kamp.

Etter besøket i Oslo får vi en full reprise av kvartfinalen i Tromsø, når Torvastad reiser nordover til Tromsø. Her vil de være helt avhengig av å stoppe kampens store spiller fra forrige helg – Johannes Fagervold. Også BK Tromsø jakter alle poeng de kan få med seg, og det blir spennende å se om de klarer å ta med seg godflyten fra kvartfinalen inn i seriekampen og klare å ta med seg 3 viktige poeng for å skaffe seg en større luke i kampen om sluttspillplass.

Vi får igjen en kopi av helgens NM kamper når ØKSIL tar turen til Vestlandet for å møte Førde og Viking. Førde er ubeseirede så langt i sesongen, men da disse to lagene møttes tidligere i sesongen ble det 3-2, og gutta fra Myre viste at det er helt mulig å ta sett mot serielederne i blått. Førde har med seg et skuffende tap i NM, og er antatt å slå godt fra seg for å revansjere helgens tap.

Neste kamp for ØKSIL sin del blir reprise av kvartfinalen i NM, som endte 3-2 i Viking sin favør. Det er forventning om et revansjelystent ØKSIL som kommer ut i 100 i Bergen. Viking med Eskil Engås i spissen skal gjøre alt de kan for å stoppe nordlendingene, og vise på nytt hvorfor de trakk det lengste strået i NM.

Helgens siste kamper spilles i Rogaland, hvor NTNUI tar turen for å spille mot TVN og Randaberg.

Først møter de Randaberg og det blir andre gangen denne sesongen at lagene møtes. Første oppgjøret endte med 3-1 seier til Randaberg, etter en jevn kamp. Kan NTNUI ta årets første seier? For å få til det er angrepsrekka nødt til å komme seg rundt blokken til Rune Berg.

Videre tar NTNUI turen mot TVN, hvor de er avhengig av å ta med seg 3 poeng for resten av sesongen. Kan Stian Endresplass og de andre gutta slå tilbake etter en dårlig start på sesongen og ta med seg viktige poeng fra Ryfylke?

Kvinner

I runde 6 av Mizunoligaen for kvinner er det tre lag som skal på bortetur og totalt fem kamper skal spilles. Med to kamper har ØKSIL, som skal til Vestlandet for å spille mot Førde og Viking, muligheten til å ta andreplass på tabellen. KFUM Volda har også to bortekamper, mot Randaberg IL og ToppVolleyNorge i Rogaland. Her er det viktige poeng å hente dersom Volda ønsker å klatre opp på sluttspillplass. Oslo Volley har en bortekamp mot Lierne IL, som enten kan lukke eller åpne gapet mellom 5. og 6. plass på tabellen.

En kamp å se frem til kommende helt er TIF Viking – ØKSIL. Viking er ubeseirede, og har så langt i serien kun gitt fra seg ett poeng noe som har ført til en 2.plass i serien med 11 poeng. ØKSIL har på sin side gitt fra seg både ett og to poeng, og har etter etter like mange spilte kamper 8 poeng. ØKSIL har derimot spilt kamper mot- det som utifra tabellen er- tøffere motstand, mens TIF Viking kun har spilt mot de tre nederste lagene på tabellen. Dette betyr at TIF Viking virkelig får testet seg i helga mot ØKSIL, og kampen kan vise seg å være avgjørende for lagene som ønsker å kvalifisere seg direkte til semifinalene i sluttspillet. ØKSIL skal også møte Førde Volleyballklubb. Førde har hatt en tung start på sesongen, men sist seriehelg tok de sin første seier i årets Mizunoliga mot Oslo Volley, samt at de tok sett mot Koll IL. Med en motstander inne i en positiv bølge må ØKSIL gjøre en god kamp dersom de ønsker å ta med seg 3 poeng fra Øyrane Arena.

KFUM Volda ligger foreløpig på kvalifiseringsplass, men med to kamper i helga er det muligheter for å hente poeng. Lørdag er motstanderen Randaberg IL, for tredje gang på fire helger, medregnet cupkampen forrige helg. Så langt har Volda ikke klart å ta poeng mot Randaberg, men med nysigneringen Jana Cuk håper de nok at resultatet blir annerledes til helga. Likevel er nok Voldas sjanse for poengfangst større på søndag når motstanderen er ToppVolleyNorge, som så langt er uten seire i Mizunoligaen.

En annen viktig kamp i Mizunoligaen som går av stabelen i helga er Oslo Volley mot Lierne. Lagene har så langt ikke møttes i serien, og dette er en kamp som er ekstra viktig for Oslo Volley der de prøver å tette luka mellom toppen av tabellen. Lagene møttes sist i ⅛-dels finalen i cupen 2022, der Oslo Volley trakk det lengste strået, så Lierne er nok ekstra gira på revansje. Klarer Maja Lind Sande å slå inn flere poeng på kant enn Victoria Demmene og trekke Lierne nærmere tabellplass? Eller vil Oslo Volley klare å tette luka mellom seg selv om Lierne?

Start typing and press Enter to search