To erfarne og to nye, det er status på trenerne som skal være en del av besetningen i Morgan Bobil denne våren.

Som i fjor så starter vi Sandasol med Irene Sand, eller «fyrverkeriet» som hun også gjerne kan kalles. Å se Irene i aksjon er en fryd, hun skaper masse aktivitet og holder et høy tempo hele økta gjennom. Til daglig er Irene en av trenerne i Steinkjer Volleyballklubb, og hun brukes flittig av oss i NVBF som instruktør på Mini-/ungdomstreneren. Årets tur starter i Askim 30. april, og Irene reiser hjem fra Førde 15. mai.

19. mai starter Sandasol opp igjen etter noen dagers pause, og da mønstrer Alexandre Peres på der Irene gav seg – sånn omtrent. Første klubb er Viksdalen IL Volleyball, ikke veldig langt fra Førde. Alexandre – som mange kjenner som Xandy –  var også med i fjor, og skapte mange flotte mestringsøyeblikk for deltagerne med sin lune og smilende framtoning. Sitt daglige liv lever Xandy i Kristiansand, der han er hovedtrener i Kristiansand Sandvolleyballklubb. Han er også landslagstrener for U19-gutta (beach) og har selv en god sandvolleyballkarriere bak seg i Brasil. 26. mai setter han kursen mot landslagssamling i Stavanger, og blir erstattet av ny trener i Trøndelag. Morsmålet til Xandy er portugisisk, og selv om han både forstår og kan snakke ganske mye norsk foretrekker han engelsk når han er trener.

Første nye treneransikt begynner sin Sandasol-karriere 28. mai, og denne unge mannen heter Jānis Dzenis. Opprinnelig fra Latvia, nå bosatt på Eidsvoll. Jānis bruker masse tid som trener og spiller i Eidsvoll Sportsklubb Volleyball, en klubb Sandasol skal besøke helt mot slutten av årets tur.  Vi får gleden av å ha med Jānis helt opp til Alta 6. juni, der han finner et fly som tar han tilbake til Østlandet. Som med Xandy, klubbene som får besøk av Jānis får også en engelsktalende trener.

Etter Tinghelga tar Sandasol en «sjarmøretappe» på Østlandet, og 14. juni er det velkjente Gustavo Vega som blir mannskapets trener. Gustavo er ny Sandasol-farer, men med et så godt rykte som han har opparbeidet seg både som kursholder for NVBF og ikke minst som trener i Oslo Volley, er vi ikke særlig bekymret for hvordan dette skal gå. Nok en engelsktalende trener, men også denne mannen forstår norsk ganske så godt.

I år som i fjor skal klubbveileder Kate Sønstebø delta på hele turen, og i alle klubbene skal hun ha et møte med styret. Kate stortrivdes på tur i fjor, og kan nesten ikke vente med å starte årets reise.

Nytt i år er at all informasjon om Sandasol blir delt i sosiale medier. Bli venn med Morgan Bobil på facebook, og følg han på instagram hvor han heter _morganbobil_.

 

Irene var trener på første del av Sandasol også i 2021 – her sammen med klubbveileder’n. Begge starter også årets Sandasol.

Alexandre Peres startet Sandasol 2021 i Volda – i et fantastisk vær!

 

 

 

 

 

 

Jānis Dzenis blir med Sandasol opp gjennom Trøndelag og Nord-Norge.

Siste uka er det Gustavo Vega som blir med – Østlandet rundt

Start typing and press Enter to search