Foto: Halvor Molland

SOMMEREN NÆRMER SEG ENDELIG

En tidvis frustrerende volleyballsesong går mot slutten. Og selv om ikke gradestokken får oss til å finne frem badeshortsen riktig ennå, kan vi begynne å drømme om sandvolleyballsesongen 2021. For mange er sandvolleyball selve rosinen i pølsa, og sommeren er full av høydepunkter. For andre er det en morsom avveksling, en fin måte å forbedre ballkontroll og holde formen ved like, mens man venter på neste volleyballsesong.

Uansett – om sommeren spilles volleyball utendørs. Og akkurat denne sommeren er det et viktig poeng. Endelig kan alle volleyballspillere få delta igjen, både på trening og på turnering!

ÅPNE SAMLINGER

NVBF starter sesongen med åpne samlinger for barn og ungdom i alle regioner i begynnelsen av mai. Samlingene er et tilbud til spillere fra alle klubber i regionen. På treningen blir man introdusert for sandvolleyball, man lærer hvilke teknikker man bør bruke og hvordan det er lurt å forflytte seg i sanden. Sandvolleyball kan være uvant for mange, og det blir veldig mye gøyere når man lærer seg de grunnleggende tingene. Dyktige trenere vil være til stede for å hjelpe til med dette.

Etter en treningsøkt får du prøve deg i spill. Trenerne hjelper til med å fordele deltakerne, slik at alle har en makker å spille med og noen å spille mot. Åpne samlinger kan gjerne avholdes innendørs dersom vær- og baneforhold tilsier det.

TURNERINGER

Sommeren 2021 vil NVBF sette opp turneringer i alle konkurransesoner. Vi har tre ulike nivå for turnering; Lokale turneringer (LT), Regionale turneringer (RT) og Norges Tour (NT). I tillegg arrangeres det NM, både for lag i ulike aldersklasser (U15, U17, U19 og U21), senior og for regionlag (U17).

Lokale turneringer

LT er turneringer organisert av klubber. LT kan gjerne settes opp på fast basis – en gang i uka. Ulike LT kan spilles flere steder i hver region hver eneste ettermiddag. Det er ingen begrensninger for hvilket opplegg som følges eller hvilke klasser som inviteres til å delta. Dette styrer arrangørklubben selv, gjerne ut fra deltakernes ønsker. Kontakt NVBF dersom din klubb vil arrangere LT, så hjelper vi til med å spre informasjon. NVBF gir også økonomisk støtte til LT-arrangører som søker.

Regionale turneringer

RT er turneringer som er satt opp av NVBF, men som arrangeres av klubber i regionene.  Turneringene får navn etter region og heter eksempelvis Trøndertour, Agder Tour og Rogaland Tour. RT spilles i helg eller fridag, og det kan kun være én RT-turnering pr. klasse på én dag i en konkurransesone. I løpet av første uka i mars vil NVBF sende ut forespørsel til klubbene om å påta seg arrangøransvar for en RT-helg. Hvis flere klubber i regionen bidrar med å arrangere RT én helg hver, vil totalen utgjøre et godt aktivitetstilbud for spillerne. Erfaring viser at den beste perioden for RT-arrangement er mai og juni, men juli og august kan også fungere fint.

RT Master

RT Master er regionale seniorturneringer med doble rankingpoeng. Tre helger er avsatt til RT Master; to i mai og en i juni, og i disse helgene har Norgestour pause. Det legges opp til en RT Master i hver region hver av disse helgene.

Norgestour

NT er sandvolleyballens eliteserie. Det settes kun opp en NT-turnering i landet pr. helg, og du finner foreløpig kalender her.


TERMINPLAN 2021 – HVA VIL DIN KLUBB ARRANGERE?

Terminplan for sommeren 2021, som vil bli mer og mer oppdatert, finner du HER
I terminplanen kan du lese både om aktivitet som er bestemt (da er bane + arrangørklubb påskrevet og ruten er farget grønn) og om aktivitet NVBF ønsker å gjennomføre (sted + arrangørklubb mangler, og ruten er hvit). Når aktivitet blir bekreftet ved at en klubb påtar seg arrangøransvar, vil dette skrives inn i planen. Husk at dersom volleyballklubbene i regionen din påtar seg litt ansvar hver, vil spillerne få et supert aktivitetstilbud! Når klubben din mottar e-post om å bidra, håper vi at dere ser nytteverdien i å dra i samme retning.  

GLED DEG TIL NM-UKER I OSLO

NM Junior og NM Senior

Koll IL skal være vertskap for Norgesmesterskap på løpende bånd i Oslo på sensommeren. Siste uka i juli er det NM Junior, og første uka i august er det NM Senior. Begge disse mesterskapene er åpne, noe som betyr at alle lag som ønsker å delta, kan melde seg på. Midt mellom disse mesterskapene, 2.-4. august, skal NM Regionlag U17 spilles, også det på Koll Arena.

NM Regionlag U17 sandvolleyball

NM Regionlag U17 sandvolleyball er et tilbud for den samme aldersgruppen som deltok på åpne samlinger i volleyball høsten 2020. Sommeren 2021 er det altså spillere født mellom 2005 og 2008 som kan delta. Spillere som ønsker å være aktuelle for sitt regionlag må delta på åpne samlinger og spille flest mulig turneringer. Spillernes innsats og ferdighet, både på trening og turnering, vil være kriterier for uttak til regionlag i sandvolleyball.

NM Regionlag har vært arrangert siden 2013, og det har vært 5-6 deltakende lag i begge klasser hvert år. NVBF har en drøm om at 2021 skal være det året da ALLE våre åtte konkurransesoner stiller med hvert sitt lag. For å få til dette er vi avhengig av at klubbene engasjerer seg og ønsker å tilrettelegge for sandvolleyballaktivitet for barn og ungdom både i klubb og i region.

NM Regionlag sandvolleyball spilles etter Continental Cup-prinsippet. En regionlagstropp består av seks spillere. Når to regioner møtes til dyst spilles det “runder” som minner om en 5-settskamp. Lagleder bytter på eget lag mellom settene, slik at to og to spillere møter ulike lag fra motstander-regionen. Dersom det står 2-2 etter fire spilte sett, spilles det et avgjørende golden sett til 15 poeng. Ved stillingen 3-1 eller 4-0 er kampen avgjort uten golden set. Seks spillere fra samme region spiller altså på samme lag, selv om de ikke er på banen samtidig. Det gir en lagfølelse på tvers av tomannslagene som faktisk spiller kamp sammen.

NVBF håper alle er klare for en herlig sommer i sanda!

 

Start typing and press Enter to search