Foto: Halvor Molland

SEEDING I JUNIOR-NM 2021

 

Administrasjonen i NVBF har i dag gjort en bestemmelse knyttet til seeding i junior-NM.  Målet har vært å finne en løsning som er mest mulig rettferdig for spillere fra alle regioner.

Resultat av spilte turneringer danner grunnlag for seeding og puljeinndeling i junior-NM. I henhold til reglementet skal den nasjonale rankingen i gjeldende aldersklasse brukes som grunnlag for seeding. I nasjonal ranking tas poeng fra alle spilte turneringer de siste 365 dager med.

Men denne våren har sandvolleyballaktiviteten vært preget av både nasjonale og lokale begrensninger, og verken spillere eller NVBF har hatt mulighet til å påvirke dette. Grunnet denne situasjonen har spillere rundt i landet hatt svært ulik mulighet til å delta i mange turneringer. Vi ser derfor at reglementet, slik det står per i dag, vil slå feil ut.

Basert på prinsippet om rettferdighet går vi derfor bort fra å se på nasjonal ranking til heller å se på entrypoeng når seedingrekkefølgen skal bestemmes. Det betyr at kun de fem beste resultatene (høyeste poengsummer) fra det siste året skal være tellende, og ikke alle spilte turneringer. Entrypoeng brukes allerede i seeding inn til Norgestour og til regionale turneringer.

Påmeldingsfristen til junior-NM er 13. juli. Like etter påmeldingsfristens utløp vil seedingrekkefølge i hver klasse gjøres kjent. Seedingen vil da bestemmes av spillernes fem beste turneringsresultater oppnådd mellom 13. juli 2020 og 13. juli 2021.

Man finner både nasjonal ranking og entrypoeng til hver spiller i NVBFs Rankinglister.

HAR DU IKKE MELDT DEG PÅ ENNÅ?

I dag, 30, juni, er allerede 119 lag påmeldt til junior-NM. Det er plass til flere, og dersom du ikke har meldt deg på ennå, har du knappe to uker igjen til å få ordnet det. Påmeldingslinker ligger her:

NM U15 og NM U19

NM U17 og NM U21

Arrangørklubb Koll IL har samlet all nødvendig informasjon om junior-NM på denne nettsiden Sandvolleyballjrnm.com/.

 

Start typing and press Enter to search