BTSI feirer seier i Haukelandshallen som seg hør og bør. Foto: Synnøve Hufthammer

Helgen 19.-20. september startet volleyballsesongen for seniorlag i lavere divisjoner. Da ble første runde i NM, eller Regionscupen, spilt rundt i hele landet. Veien til Bjørnholthallen og Cupfinale 13. februar er, med andre ord, i gang.

I alle NVBFs åtte konkurransesoner ble det arrangert regionscup denne helgen. I tillegg til heder og ære får også vinnerlagene retten til videre avansement i Norgescupen. Totalt 120 lag deltok i årets regionscup, og 13 ulike arrangørklubber stod for en flott innsats. Grunnet smittevernhensyn var det i år satt begrensinger på antall lag som kunne delta, antall personer som kunne bli med i hallen fra hvert lag, og i flere regioner delte man også opp arrangementet og spilte i flere haller.

I Hordaland ble årets regionscup for anledningen tredelt. Bergen Kommune har, som mange vet, satt et tak på maksimalt 50 deltakere på arrangementer grunnet smittesituasjonen i kommunen. Men heldigvis har vi mange dyktige arrangørklubber som er villige til å hive seg rundt på kort varsel og påta seg arrangøransvar. Fra Hordaland avanserte to damelag, Sotra og BTSI (se bilde), og ett herrelag, Rossvoll, til neste runde i cupen.

Kampoppsett, og hvilke lag som avanserte fra de øvrige regionscupene, finner du i Profixio.

16.delsfinale neste

Runden etter regionscupen er 16. delsfinalene. Her møter regionvinnerne de 1.divisjonslagene som tilhører samme konkurransesone. Dersom regionen ikke har 1.divisjonslag, eller at den klubben som har lag i 1.divisjon også har et elitelag, avanserer regionvinnerne direkte til 8.delsfinalen i cupen. I 8. delsfinalene venter lag fra Mizunoligaen.

Dersom 16.delsfinalen spilles mellom to lag, skal videre avansement avgjøres med en enkelt 5-settskamp som spilles på det lavest rangerte lagets hjemmebane. Dersom tre lag møtes, enten fordi to lag avanserte fra regionscupen eller fordi det er to 1.divisjonslag i regionen, skal de tre lagene spille en turnering/enkel serie bestående av tre 5-settskamper. Ved fire lag spilles det semifinaler og finale. Helgen 17.-18. oktober er satt av til denne runden, men kampene kan spilles tidligere dersom lagene blir enige om det.

Veien videre til Cupfinale i Bjørnholthallen

8.delsfinaler

Mandag 19. oktober er det trekning av 8.delsfinaler live fra NVBFs kontor på Ullevål.  I den runden møter vinner av 16. dels et lag fra Mizunoligaen (ikke Toppvolley Norge). Kampene settes opp regionalt der dette er mulig, og ved hjelp av trekning på de øvrige. 8.delsfinaler skal spilles som en 5-settskamp på det lavest rangerte lagets hjemmebane. Kampene skal spilles helgen 31.10-1.11, eller tidligere dersom lagene blir enige om det.

Kvartfinaler

Mandag 2. november er det trekning av kvartfinaler live fra NVBFs kontor på Ullevål. Kvartfinalene består av en enkeltkamp, og kampen er satt opp til å spilles helgen 14.-15. november.

Semifinaler

Mandag 16. november er det trekning av semifinaler live fra NVBFs kontor på Ullevål. Semifinalene spilles som en hjemme- og en bortekamp. Helgene 5.-6. desember og 19.-20. desember er satt av til disse kampene. Dersom det står 1-1 i seire avgjøres avansement til finalen med et Golden Set til 15 poeng direkte etter kamp nummer to.

Cupfinalen 2021

Søndag 20. desember vet vi altså hvilke to herrelag og to damelag som skal kjempe om kongepokalen i Bjørnholthallen lørdag 13. februar.  Og vi har garantert mye spenning i vente før den tid!

Reglement og administrativ regulering, med alle detaljer rundt hver runde i NM senior, finner du HER.

Start typing and press Enter to search

Anders og Christian vant EM gull i Jurmala