6 – 7. oktober braker det løs med årets Mizunoliga.

Fjorårets seriemesterne TIF Viking (menn) og Førde VBK (kvinner) er begge i aksjon når arets Mizunoliga starter lørdag 6.10.18. De vil fort kunne anses som favoritter til ny seriemester tittel når man ser på spillerstallen som lagene stiller med. Når det er sagt så er det også nye navn å finne blant mange av de andre lag i ligaen, noe som vil fort bidra til tøffere oppgjør i hele serien.

På kvinnesiden er det Førde VBK som vil kjempe mot ToppVolley Norge (TVN), Oslo Volley, Randaberg IL, Koll IL, TIF Viking, NTNUI og nyopprykkede Lierne IL. Nykommerne vil få det tøft i møte med de mer rutinerte lag i serien, men ryktene har det at laget satser ganske hardt og vil gjør det de kan for ikke å bli en kasteball for de andre. Noe som kan gi større utfordringer for Førde VBK er deres deltagelse i årets CEV Cup. Denne turnering er det nest øverste i Europa Cup sammenheng og lag vil fort møte en del tøffere motstandere enn det som man ellers finner her hjemme.


 

Blant herrene finner man, i tillegg til TIF Viking, Førde VBK, BK Tromsø, Randaberg IL, Koll IL, Topp Volley Norge (TVN), Stod og nyopprykkede Askim VBK. Askim VBK gjorde det veldig bra i 1.divijson i fjor og har ganske store ambisjoner om årets toppserie. Klubben har fra før gode resultater fra eliteserien der de har også vært seriemester. Spørsmålet er om dette unge mannskapet makter steget opp blant «de store». De fleste andre lag har hentet inn forsterkninger i form av utenlandske spillere som igjen vil gi en bredere spektrum av spenning i kampene. I likhet med kvinnelaget er herrelaget til Førde VBK påmeldt CEV Cup. BK Tromsø følger opp med deltagelse i Challenge Cup, mens TIF Viking bryter en barriere når de, som første norsk lag, deltar i årets Champions League.


 

Kampene i Mizunoliga finner man på NVBFs nettsider med å klikke på den røde knappen «kamper» som ligger på startsiden og deretter Mizunoliga. Her vil man også finne statistikk fra hver kamp og en oversikt over de beste spillerne i hver posisjon. Gjennom E-scoresheet vil man få live scoring etter hver ball.

Et par viktige nyheter om året Mizunoliga er også «nice to know»:
(1) NVBF har fortsatt en avtale om bruk av E-scoresheet og DataVolley. Eierskapet til disse programvarene er kjøpt opp av Genius Sports, en stor distributør av sportsdata. Dette til informasjon.
(2) En annen ny avtale er den NVBF har gjort med Amedia. Alle kampene i Mizunoliga vil streames live der Amedia gjennom sine 62 lokal aviser og portalen Norgesporten (https://pluss.nettavisen.no/vis/norgessporten/#/) vil bli sendeflaten for kampene. Klubbene får en direkte økonomisk støtte og en reklamestøtte gjennom avtalen.

Hvis vi kan våge oss med en liten metafor så kan årets Mizunoliga fort ligne en loppemarked eller gatemarked. Det finnes mange gode tilbud og iblant kan man finne en riktig god perle! Dette tror vi blir fasiten når lagene møtes gjennom sesongen. Så får vi se om TIF Viking og Førde VBK kan gjenta suksess fra i fjor og igjen heve pokalen som Seriemester Mizunoliga 2018-2019?

Start typing and press Enter to search