Ariel og Melina vant kvinneklassen. Foto: Trine Nessler Wichmann

NT Stavanger Open 11.-12. mai på Lassa ble en herlig sesongåpner for mange av våre beste sandvolleyballspillere.

 

STRÅLENDE SOL OG GOD DELTAKELSE

Hele 71 lag spilte helgens Norgestour i Stavanger, og Lassa viste seg fra sin aller beste side med strålende sol under hele turneringen. Lassa byr på Norges beste rigg og har sandkvalitet i verdensklasse. Når det i tillegg er sol og nærmest vindstille er det ikke rart at spillerne smiler!

Arrangørklubb KFUM Stavanger Volleyball leverte en meget velorganisert turnering, og en effektiv og positiv dugnadsgjeng skapte god stemning og flotte konkurransevilkår for utøverne.

Kampoppsett og alle resultater fra helgen finner du i Profixio.

HJEMMESEIER I KVINNEKLASSEN

KFUM Stavangers egen Ariel Vaigafa og hennes makker, Melina Mol fra Strandvik IL, vant kvinneklassen etter en underholdende, spennende og velspilt finale mot Kari Vølstad Bogen og Maria Halsne Dahl. Kari og Maria er også erfarne sandvolleyballspillere fra KFUM Stavanger, men de har spilt mest innendørs de siste årene, henholdsvis i Florida og på Randaberg. Fra seed 29, og etter hele 8 kamper, endte de på en imponerende 2. plass etter dyktige Ariel og Melina.


Finalelagene i kvinneklassen. Foto: Trine Nessler Wichmann

FAVORITTENE INNFRIDDE

I klassen for menn innfridde turneringens to høyest seeda lag med å spille seg helt til finalen. Begge møtte tøff motstand underveis i turneringen, og finalen ble også en skikkelig fight full av imponerende prestasjoner. Jonah Utvik fra Torvastad og Eskil Engås fra TIF Viking vant til slutt 15-12 i tredjesett over Vegard Løkken og Erlend Henriksveen fra Trondheim SVK.


Finalelagene for menn. Foto: Trine Nessler Wichmann

UNGDOMMEN FORTSETTER Å IMPONERE

Turneringen i Stavanger viser at det gror veldig godt i sandvolleyball-Norge. I forkant av NT Stavanger Open, 9.-10. mai, ble det arrangert en stor nasjonal juniorsamling, der 80 ungdommer deltok. Samlingen ble ledet av juniorlandslagstrener Alexandre Peres, og mange av deltakerne på samlingen utsatte hjemreisen sin for å spille Norgestour i helgen. Og etter NT Stavanger Open kan vi slå fast at det virkelig er mange talentfulle ungdommer som har tatt store steg i utviklingen sin siden sist sesong. Vi gleder oss til fortsettelsen!

Fotograf Trine Nessler Wichmann var til stede på Lassa begge dager, og hun tok en rekke flotte bilder som du finner HER.

NT STAVANGER MASTER 25.-26. MAI

Allerede om to uker er det klart for ny Norgestour på Lassa da de for første gang arrangerer Master. For turneringen 25.-26. mai kan KFUM Stavanger tilby følgende godbiter:

  • Egen kokk på plass, som er sponsa med råvarer fra Stavangers egen Idsø-butikk og -restaurant. Det vil bli en kulinarisk opplevelse for alle!
  • Prispengenivået fra 2023 på 50 000 kr opprettholdes, selv om kravet er senket til 25.000  kr for 2024.

Arrangøren håper på ny deltakerrekord og godt over 100 påmeldte lag.

 

NT KRISIANSAND OPEN ER NESTE STOPP

Neste stopp på årets Norgestour er NT Kristiansand Open allerede førstkommende helg. Turneringen spilles 19.-20. mai, altså søndag og mandag. Påmelding i Profixio innen mandag 13. mai kl. 23.59.

Hele kalenderen og all nødvendig informasjon finner du her NORGESTOUR.

Start typing and press Enter to search