KFUM Volda vant NM-gull for U19 sist helg, og kunne slippe jubelen løs. Nå kjemper mange av de samme spillerne for å forbli i Mizunligaen.
Foto: Einar Juliebø

Enda en Mizunoliga-sesong er snart ferdigspilt. Spillerne og trenerne som er involvert synes kanskje at sesongen har gått fort, samtidig som alle sikkert gleder seg til siste serierunde, kvalifisering, kvartfinale og Final Four. Vinneren av kvinnenes grunnserie ble avgjort sist helg, mens avgjørelsen på hvem som blir mennenes vinner lever helt inn i siste runde. For en spenning! Faktisk kan hele tre lag stikke av med grunnserieseieren! I bunnen av tabellen for menn er det allerede klart at Torvastad rykker ned til 1.divisjon. På kvinnesiden er det åpent om hvem som klarer å beholde plassen. Alt ligger dermed til rette for en meget spennende og nervepirrende helg!

Avgjørelsen i bunnen av kvinnenes serie er helt åpen!

Oslo Volley – Øksil / 16.03 kl. 11.30 / Nydalen

Oppgjøret er mellom to lag som har slitt med poengfangsten i en periode. Betydningen kan få noe å si for utfallet av kampen, ettersom Oslo Volley trenger alle tre poengene om de skal være sikre på å unngå nedrykk og ha en mulighet for å kvalifisere seg for kvartfinalen i sluttspillet. Dette blir også en kamp mellom to av spillerne som virkelig har markert seg i årets serie. Victoria Demmene på Oslo Volley og Ragni Steen Knudsen har produsert mange poeng for sine respektive lag, og blir nok viktige spillere i denne kampen også.

Randaberg – Førde VBK / 16.03 kl. 14 / Randaberghallen

Gratulerer til Randaberg med seier i grunnserien! En ny stor prestasjon av et lag som nesten ikke har tapt de siste to årene. De møter Førde VBK som kommer fra to strake seire, og har kjempet seg opp fra nedrykksplassen. De ligger likevel bare to poeng foran Oslo Volley på plassen bak, så for å sikre plass i kvartfinalen trenger de å ta med seg poeng fra helgen. Førde og Dorthea Tvinde er nok klar over at det kommer til å bli tøft i Randaberghallen, men gir seg garantert ikke i kampen om å sikre kvartfinalen, selv om motstanderen er grunnserievinneren.

ToppVolley Norge – Førde VBK / 17.03 kl. 10 / Suldalshallen

Men dette kan potensielt være en “must win” kamp for Førde, for å unngå å måtte spille nedrykkskvalifisering. Det avhenger av om Oslo Volley får med seg full pott mot Øksil dagen før. Førde er nok uansett meget motiverte for å bygge form og selvtillit inn mot en eventuell kvartfinale i sluttspillet, så vi kan forvente en tett og spennende kamp mellom to unge lag. Dette er også avgangselevene på TVN sin aller siste hjemmekamp etter tre år på Sand, som de helt sikkert ønsker å vinne for å avslutte perioden på skolen på best mulig måte.

KFUM Volda – Øksil / 17.03 kl. 12 / Volda Campus Sparebank 1 Arena

Premissene før kampen er klare for at KFUM Volda skal ta kvalifiseringsplassen og unngå nedrykk. De må ta flere poeng mot ØKSIL enn Oslo Volley gjør dagen før. Ender lagene likt på poeng, går Volda foran på antall seire. KFUM Volda som klubb fikk seg en skikkelig opptur sist helg da de vant NM U19 finalen på meget dramatisk vis. De lå under 17-24 i det andre settet etter å ha tapt det første, og stakk til slutt av med seieren! Meget imponerende. Mange av spillerne i den kampen er også en viktig brikke i Mizunoliga-laget til Volda. Kan den gigantiske oppturen ha noe å si for selvtilliten og motivasjonen slik at de klarer å ta ut det aller siste i årets siste kamp? Øksil har “lite” å spille for, men har fortsatt en teoretisk mulighet til å sikre kvartfinalesluttspill på hjemmebane.

Lierne – Koll / 17.03 kl. 14 / Liernehallen

Lierne og Koll er begge klare for kvartfinalen i sluttspillet, og har ingen mulighet til å kvalifisere seg direkte til Final Four eller å havne i nedrykkskvalifisering. De spiller altså en “ubetydelig” kamp, men begge lag ønsker nok å vise at de er i form før kvartfinalen. Koll trenger også ett poeng for å være sikker på å få arrangere kvartfinalen.  Både Lierne og Koll er nok misfornøyd med noen av resultatene i grunnserien, og at de ikke ligger noe høyere oppe på tabellen, men vi vet fra tidligere at både Koll og Lierne kan slå hvem som helst om spillet er på topp. Det blir spennende å se hvem som kan gå inn i kvartfinalen med et lite psykisk overtak over motstanderen!

For en avslutning og spenning vi får i mennenes siste serierunde!

ToppVolley Norge – Øksil / 16.03 kl. 15 / Suldalshallen

Øksil tar turen til Rogaland for å spille to kamper, med en visshet om at kvalifiseringsplassen til nedrykk kanskje avhenger av at de vinner en av de to kampene. Ungguttene på TVN, der flere av spillerne ble norgesmestre for Torvastad sist helg, er nok interessert i at Øksil må reise videre tomhendt, men må prestere opp mot sitt beste for å ta poeng mot tidligere elev Mathias Loftesnes og co. Betydningen for kampen utgjør nok en fordel for Øksil, så lenge de klarer å takle presset med at minst en seier kan være nødvendig for å unngå den skumle kvalifiseringskampen om nedrykk.

NTNUI – TIF Viking / 16.03 kl. 15 / Dragvollhallen

Eirik Mjelde Bjelland og TIF Viking tar turen nordover til studentbyen Trondheim for sesongens siste kamp i grunnserien for begge lag. NTNUI er sikret kvartfinale i sluttspillet etter en poengrik siste halvdel av sesongen, godt hjulpet av en drøss med poeng fra evigunge Sigurd van Dijk Festøy. TIF Viking kan potensielt vinne grunnserien med seier, så betydningen av kampen er hakket viktigere for guttene fra Bergen. Alle kamper lever sitt eget liv, men historisk sett har TIF Viking vunnet de aller fleste oppgjørene mellom lagene de siste sesongene. Men hvem vet? I Dragvollhallen kan den intime følelsen hallen har, føre til at ballen kan ha en tendens til å sprette alle veier, og man får se hvem som takler dette best. Kanskje får vi også et enda lenger sett enn det som endte 42-44 da lagene møttes i Åsane i høst?

BK Tromsø – Koll / 16.03 kl. 16 / Tromsøhallen 

Vinne Koll i Tromsøhallen er de grunnseriemestre, og de er nok veldig interessert i å ta med seg overtaket dette gir inn i Final Four. Om alle resultat går mot Koll, så kan de faktisk havne på tredjeplass etter å ha ledet tabellen nesten hele sesongen, som nok vil være tungt å svelge for årets cupvinnere. BK Tromsø har også mye å spille for, ettersom de før helgen er plassert på kvalifiseringsplass til nedrykk. Dette kan være en skummel posisjon å ha, som damene til BK Tromsø fikk erfare i fjor. Det resulterte i nedrykk, og vil være nærmest utenkelig for en storhet i norsk volleyball som herrene til BK Tromsø er. Er Johannes Fagervold tilbake? Stiller Koll med sitt sterkeste mannskap med viktige brikker som Bergum, Tvinde og Flåskjer? Kan Peder Sørheim dra lagkameratene til seier? Tromsø må ha poeng for å legge press på Øksil.

Randaberg – Førde VBK / 16.03 kl. 16.30 / Randaberghallen

Førde er i likhet med TIF Viking og Koll en kandidat til å bli grunnseriemester. og spiller to kamper denne helgen. De møter Randaberg borte først, som historisk sett er en vanskelig motstander. Både Randaberg og Førde har dessverre slitt med skader på noen veldig sentrale spillere i det siste, og begge lag håper nok å få disse tilbake til dette oppgjøret. Martin Olimstad og Kasper Wasilewski på Førde har vært litt inn og ut av laget, sammen med Rune Berg og Kjetil Riisland på Randaberg. Førde slo Randaberg 3-2 for noen uker siden, mens Randaberg vant med samme siffer i cupen før jul. Lagene har derfor kjennskap til hva de kommer til å møte, så man kan nok tenke seg at laget som setter opp den beste taktikken kan stikke av med seieren.

Torvastad – Øksil / 17.03 kl. 14.30 / Torvastad Arena

Torvastad fikk seg en skikkelig opptur sist helg, da ungguttene vant NM U19 i Ålesund. Resultatene i grunnserien har vært svakere, selv om de har fått med seg seire mot både TIF Viking og Koll. Øksil er som kjent plassert noe farlig til på tabellen, og vil nok unngå å avgi poeng mot Torvastad. Da lagene spilte mot hverandre tidligere i sesongen ble det en komfortabel seier til laget fra Myre. Den gangen hadde Isak Helland-Hansen og Mathias Loftesnes en meget god dag foran nettet. Svein Ove Utvik må nok ha et ekstra fokus på disse spillerne i taktikkplanen sin for å sikre Torvastads tredje strake seier, og en positiv opptur inn i tilværelsen i 1.divisjon neste sesong.

ToppVolley Norge – Førde / 17.03 kl. 16 / Suldalshallen

Sesongens aller siste seriekamp! Dette er nok en kamp Førde veldig sterkt ønsker å vinne, ettersom mange i stallen har tilbringt flere år på internatet tidligere, i tillegg til at den er viktig med tanke på eventuell direkteplass til Final Four og seier i grunnserien. Oskar Raftevold er tilbake i slag for Førde, og Mikal Kalstad fortsetter storspillet. Det kan bli en utfordring for TVN og mannskapet til Christian Wolff. Avgangselevene ønsker nok på samme måte som jentene å avslutte tiden sin på TVN med en seier, og det hadde nok smakt ekstra godt mot en storklubb som Førde.

Denne teksten er produsert av NTV.

Start typing and press Enter to search