I dag markerer vi FN-dagen for funksjonshemmedes rettigheter med vår egen paragren sittevolleyball. Og trodde du at dette var kun for funksjonshemmede tar du grundig feil; her er det muligheter for ALLE som kan sitte på gulvet!

Vi i Norges Volleyballforbund har nylig gjennomført ei hel uke med webinar for de i våre klubber som har lederfunksjoner. En av kveldene var tilegnet sittevolleyball, og det ble en utrolig flott kveld! Tønsberg Volleyballklubb og KFUM Stavanger Volleyball fortalte om sine erfaringer, og de delte villig vekk tips til hvordan man skal komme i gang med denne verdensomspennende idretten.

Sittevolleyball passer for alle som kan sitte på gulvet. De lagene vi har i Norge samler både funksjonsfriske og funksjonshemmede, noe som gir en ekstra dimensjon; integrering i praksis. Visste du at sittevolleyball-gjengen i KFUM Stavanger spiller i ordinær serie? Ikke? Joda, og når de har seriekamper må motstanderlaget også sette seg ned – naturlig nok.

Vi ønsker oss enda flere klubber som tilbyr sittevolleyball. I dag har vi fem klubber, men potensialet er stort; det er egentlig ingenting i veien for at våre medlemsklubber kan ha dette som et tilbud. Det er lite utstyr som kreves, og om man trenger noe har vi midler til rådighet som man kan søke på.

De beste tipsene fra KFUM Stavanger og Tønsberg VBK finner du faktisk allerede på bildet øverst i saken, tatt under møtet forrige uke. Har du lyst til å få i gang sittevolleyball i din egen klubb, så har vi masse stoff om dette på hjemmesiden vår:

Sittevolleyball – Norges Volleyballforbund

Hvor kan du spille paravolleyball? – Norges Volleyballforbund

Paravolleyball – Aktiviteter – Norges Volleyballforbund

Kanskje har vi sittevolleyball i alle konkurransesoner neste år?!

 

 

 

Start typing and press Enter to search