Møt NVBFs utviklingskonsulent med ansvar for paravolleyball.

Denne uken startet Silje Marie R. Torberntsson som utviklingskonsulent med ansvar for paravolley i NVBF.

Silje har master i Fysioterapivitenskap og selv spilt volleyball i Askim. Hun gleder seg til å starte opp og har følgende hilsen til NVBFs medlemsklubber:

Hei! Jeg heter Silje og er nyansatt som utviklingskonsulent i NVBF med hovedansvar for paravolleyball. Jeg brenner for idrett, fysisk aktivitet og sosiale arenaer og jeg mener at alle mennesker skal kunne ha glede av å være aktiv i samspill med andre. Jeg er svært motivert og ønsker å opprette et best mulig tilbud for utøvergruppen med psykisk/fysisk funksjonshemming. Dersom du som enkeltperson eller din klubb ønsker å starte opp et tilbud med diamantvolleyball og/eller paravolleyball så kan jeg kontaktes på telefon eller e-post.

Jeg gleder meg til å høre fra dere!

 

Silje skal som sagt arbeide spesielt med sittevolley og diamantvolley.

Sittevolley spilles slik navnet tilsier sittende på gulvet.  Spillet foregår i hovedsak på samme måte som i tradisjonell volleyball med unntak av at banen er mindre, nettet lavere, serve kan blokkes  og rumpa til enhver tid må være i kontakt med gulvet.

Sittevolleyball passer godt for personer med ulike fysiske funksjonsnedsettelser, men også tidligere spillere som på grunn av skader i for eksempel knær eller ankler.

Her kan du se et klipp fra Tønsberg VBK som har fast treningstilbud i sittevolleyball: https://www.facebook.com/504285959590272/videos/1776274105873329

I Diamantvolley kan personer med og uten utviklingshemning komme sammen og dele idrettsglede. Unified idrett, idrett med partner, oppfordrer folk med ulike forutsetninger til å delta sammen i idretten, inspirert av et enkelt prinsipp: trening og lek sammen gir kort vei til vennskap og forståelse. Diamantvolley er spesielt egnet for utviklingshemmede, men foreldre, søsken, støttepersoner eller andre oppfordres til å delta.

I Diamantvolley er fokuset på lek – man blir kjent med ballen og hverandre på en morsom måte! Ofte spilles det etter pedagogikken i minivolleyball.

Er din klubb interessert i å starte med sittevolleyball eller diamantvolley?

Ta gjerne direkte kontakt med Silje på [email protected] eller 469 30 042.

Start typing and press Enter to search