Kvartfinalene i sluttspill for Mizunoliga ga noen overraskende resultater. Lag som har preget toppen av Mizunoliga i mange år er nå ikke å finne når semifinalene skal blåses i gang til helgen.
Hverken Førde damer eller herrer overlevde helgens kvartfinalene. Begge lagene har vært å finne i NM finalene, i toppen av tabellen når eliteserien var ferdig og har vært tonegivende for mange spillere opp gjennom årene. Er det snakk om slutten på en «epoke» når de nå må de ta til takke med «smulene» fra festmåltidet som arrangeres når sluttspillet fortsetter med semifinalene? Har vi opplevd en «generasjonsskifte» eller er det bare en liten «hick-up» som skal fikses neste sesong?

Når Førde er borte, hvem er det da som får spise jordbær med toppen? Hvem tok de to (2) viktige plassene fra kvartfinalene som gir rett til videre deltagelse i sluttspill? Hvem vil være med å kjempe om medaljer, pokaler, titler?

Kvinner
I Randaberg ble det tidlig klart at KFUM Volda ville få det ekstra hardt i kampene. Laget er preget av mye sykdom i løpet av sesongen og stilte ikke med deres sterkeste mannskap. Dette førte til tap i samtlige tre kamper. Arrangør Randaberg var det stikk motsatte. De stilte opp og spilte med mye selvtillit og sikkerhet og kunne innkassere tre seier og topp plassen etter helgen. Da ble det kamp om siste plassen mellom Førde VBK og NTNUI. Som leserne sikkert har forstått, basert på ovenfor, ble det NTNUI som trakk lengste strået med en 3-2 seier i siste kampen.

Dermed blir det Randaberg som får møte Koll IL, mens NTNUI tar imot BK Tromsø i semifinalene som skjer 26-27.mars. Både Randaberg og NTNUI har hjemmekampene 1.helgen, mens de vil reise til henholdsvis Oslo og Tromsø når returkampene spilles helgen 2-3.april.

Menn
Bildet fra Randaberg var ganske klart. Hjemmelaget var sterkeste i alle kampene og vant kvartfinalene. Hvordan var situasjonen i Trondheim? Kunne NTNUI kopiere damenes resultater, eller ville de få uventet motstand og misse mulighetene for videre spill i sluttspillet?

Resultatene viser at NTNUI var ganske suveren i sine kamper. Hjemmelaget tapte kun 2 sett i hele helgen og kunne konstatere at de hadde havnet på toppen før siste kampen ble spilt søndag. Motstanderen deres på søndag var Førde som hadde kun æren å spille for etter tap både fredag og lørdag. Dessverre for førdianere ble det et nytt tap og siste plass i kvartfinalen. Da var det kommet til siste kampen i turneringen der vinneren skulle få reise videre i sluttspillet. I denne kampen viste BK Tromsø at de hadde kontroll og avsluttet helgen med en klar 3-0 seier og plass i semifinalene.

Veien videre
Spørsmålet er: hvordan blir det videre? Nå kan man vite hvem som spiller finalene og hvem som er seriemester 2021-2022?
Ihht reglementet spilles semifinalene som best av 5 kamper. Disse spilles over 2 helger der laget som endte på enten 1. eller 2.plass i grunnserien starter med 1-0 i kamper. Første helgen spilles det to kamper hos laget med dårligste seed; dvs. lagene som kommer fra kvartfinalene. Hvis det er behov for flere kamper vil man helgen etter spille maksimum to kamper hos laget med beste seed; dvs. lag nr. 1 og nr. 2 fra grunnserien.

Og allerede nå til helgen (26-27.mars) skal semifinalene spilles i Trondheim, Tromsø og Randaberg. Kampene vil bli lagt ute på volleyball.no og samtlige sendes direkte med streaming på TV2 Play. Så det er klart, bor du ikke i Trondheim, Tromsø eller Randaberg – da MÅ helgens planer justeres. God mat og drikke skal kjøpes inn, godstolen plasseres godt foran TV-en, og stemning i huset stiger med hver vunnen ball. For nå inviteres alle til festmåltid! Tør du ikke være med?

Til slutt: bildet som brukes i denne nyheten er tatt fra Facebook siden til BK Tromsø når de jubler for sikret plass i semifinalene. Får vi et nytt seiersbrøl eller blir laget fra de 7 fjellene for sterke denne gangen? Blir spennende å se hva som er svaret.

Start typing and press Enter to search