Randaberg IL har gått ubeseiret gjennom kvinnenes grunnserie. Foto: Rune Helliesen

 

Sluttspill i Mizunoligaen blåses i gang 17. mars

 

Siste ball er slått i Mizunoligaens grunnserie for 2022-2023. Tabellene for menn og kvinner viser, for noen, sine ubarmhjertige resultater; Lag som går direkte til semifinale, lag som skal ut i kvartfinaler, lag som skal spille kvalifisering og lag som må ta den tunge veien ned i 1. divisjon. Tabellen for kvinner finner man her, mens for menn er den her.

Kvinner:
Ganske kort fortalt ble det NTNUI volleyball som endte på plassen for direkte nedrykk , og de skyver dermed sitt eget andrelag ned til 2. divisjon. BK Tromsø skal arrangere kvalifisering til neste sesongs Mizunoliga mot lagene som endte på andre- og tredjeplass i 1. divisjon, og det er Oslo Volley og OSI. TIF Viking skal arrangere kvartfinalen i Bergen, og der får de med seg KFUM Volda, Lierne IL og Førde VBK. Det betyr at Randaberg IL, med 1. plass i grunnserien, og Koll IL, med 2. plass, går direkte til semifinalene.
Årets serie har vært historisk jevn: Kun 5 poeng skiller lagene mellom 4. og 8. plass. Kun noen få sett skiller laget som endte på kvalifisering og laget som rykket direkte ned, samt lagene som havnet på 5. og 6. plass. Randaberg IL gikk ubeseiret gjennom hele sesongen og tapte kun fire sett. Med andre ord, noen få baller her eller der kunne ha fått tabellen til å se helt annerledes ut for de fleste lag.

Kvartfinaler for kvinner spilles helgen 17.-19. mars i Åsane Arena.
Fredag kveld møtes TIF Viking – Førde VBK kl. 18.00, mens KFUM Volda spiller mot Lierne kl. 20.30.
Lørdag får man kamper kl. 15.00, TIF Viking – Lierne IL, og kl. 17.30, KFUM Volda – Førde VBK.
På søndag avslutter man kvartfinalene kl. 16.30, TIF Viking – KFUM Volda, og kl. 18.30, Lierne IL – Førde VBK.
De to beste lagene går videre til semifinalene der lagene fra kvartfinalene skal være arrangør av kamper helgen 25.-26. mars.

Menn:
Også i klassen for menn er situasjonen nå avklart. OSI rykker direkte ned til 1. divisjon og skyver dermed OSI 2 ned til 2. divisjon. Dette er nok ikke helt ønskelig for klubben, men slik er idretten av og til. Torvastad IL får æren av å arrangere kvalifisering til neste års Mizunoliga, og de vil ta imot, per dags dato, Sotra VBK og Rossvoll VBK. Koll IL skal være arrangør av kvartfinalen for menn, og med seg i Kringsjåhallen vil de ha NTNUI Volleyball, BK Tromsø og Randaberg IL. TIF Viking stakk av med 1. plass i grunnserien, mens Førde VBK kom på 2. plass, og begge lag går direkte til semifinalene.
Igjen ser man av tabellen at det har vært en utrolig jevn sesong. To poeng skiller lagene som kom på 4.-7. plass, og det var kun ett poeng mellom Førde VBK på 2. plass, som gikk direkte til semifinale, og Koll IL på 3. plass, som arrangerer kvartfinale. Mellom 1. og 2. plass skilte kun to poeng, eller rett og slett én seier.

Kvartfinaler for menn spilles også helgen 17.-19. mars, og som nevnt over går kampene i Kringsjåhallen i Oslo.
Fredag kl. 18.00 spiller Koll IL mot Randaberg IL, mens NTNUI møter BK Tromsø kl. 20.00.
Lørdag går kampene kl. 15.00, mellom Koll IL og BK Tromsø, og kl. 17.30, mellom NTNUI og Randaberg IL.
Alt avsluttes søndag kl. 14.00, med Koll IL og NTNUI, og siste kamp kl. 16.30, med BK Tromsø og Randaberg IL.
Også i klassen for menn går de to beste lagene til semifinaler, der de har hjemmekamper helgen 25.-26. mars.

Kort oppsummert: En historisk tett grunnserie er ferdig, og sluttspill med kvartfinaler begynner neste helg. Her kan alle slå alle, så ingen er trygg når det gjelder å få en plass i semifinalene. Det skal kjempes med nebb og klør om hvert poeng, og for å holde liv i håpet om å kunne bli seriemester 2022-2023.

Til slutt: Gratulerer til ØKSIL som har vunnet 1. divisjon både for kvinner og menn! Klubben er med det sikret direkte opprykk til Mizunoligaen 2023-2024 i begge klasser. Mer om 1. divisjon kommer i en senere nyhet.

Start typing and press Enter to search