Vi i Idrettsutvekslingen gleder oss til å sette i gang neste års utveksling! Søk innen 15. februar 2023 dersom du har en drøm om å jobbe med volleyball i Zimbabwe.

En av Idrettsutvekslingens partnere i sør er Zimbabwe Volleyball Association. Vi rekrutterer derfor spesifikt deltakere med trenererfaring innen volleyball, som har et ønske om å bo og jobbe i Harare i 10 måneder! Vertsorganisasjonen er ZVA, mens hjemme-organisasjonen er NIF.

Arbeidsoppgavene går hovedsakelig ut på å jobbe som volleyballtrener i skoler i Harare. Per i dag samarbeider ZVA med to skoler. Deltakerne våre i år jobber halve dagen på ZVAs kontor og er behjelpelige i administrasjonen av forbundet, og halve dagen som trenere i skoler. Det er også mulighet til å melde seg inn i klubb og spille for et lag.

Utvekslingen er en unik mulighet for deg som har erfaring fra volleyball, og en motivasjon for å spre din kunnskap videre til barn og unge i Zimbabwe! Som idrettsutveksler får du helt unik erfaring, både som trener men også i å utvikle idretten på breddenivå i Zimbabwe. Vi er opptatt av at alle barn og unge i Zimbabwe skal få muligheten til å spille volleyball, og her spiller du en viktig rolle! Samtidig får du verdifull kunnskap om hvordan idrett er organisert i det sørlige Afrika. Lurer du på hvordan hverdagen ser ut som idrettsutveksler? Følg deltakerne på https://www.instagram.com/idrettsutvekslingen/!

Vi leter etter deg som:
• Er mellom 20 og 30 år
• Ønsker å jobbe med volleyball og idrettsutvikling på breddenivå i Afrika
• Har lyst til å lære mer om organisasjonsarbeid og idrettsutvikling
• Har stor interesse for idrett eller har en idrettsfaglig utdannelse
• Har interesse for utviklingssamarbeid
• Har annen relevant erfaring eller utdannelse

Samtidig som du er idrettsutveksler, kan du være student ved Norges idrettshøgskole ved å ta årsstudiet «Idrett, kultur og utviklingssamarbeid».

I løpet av dette studiet vil du få kjennskap til:
• Norsk bistands- og idrettsbistandspolitikk
• Forholdet mellom idrett og internasjonalt utviklings- og fredsarbeid
• Idrett i Afrika og evt. andre kontinenter
• Idrett som kulturfenomen

Les mer om studiet her: https://www.nih.no/studier/finn-ditt-studieprogram/arsstudier/idrett-kultur-og-utviklingssamarbeid/

Dersom du har konkrete spørsmål om utvekslingen, kan du bare ta kontakt med vår koordinator Caroline på e-post caroline.hagen@idrettsforbundet.no eller telefon +47 902 99 710

 

Foto: Caroline Wendelborg

Samarbeidspartnere

Cloudnames Mikasport Mizuno Thon Hotels Norwegian Antidoping Norge Aker BP Aker BP
Cloudnames Mikasport Mizuno Thon Hotels Norwegian Antidoping Norge Aker BP Aker BP

Start typing and press Enter to search