Lagene fra Møre og Romsdal imponerte stort under helgens NM for U19. Jentelaget fra KFUM-Volda overrasket mange med en knallsterk 2.plass. Etter mye dramatikk i innledende runde, kom Voldalaget helt til finalen, hvor de tapte en jevn kamp mot hjemmefavoritt KFUM-Stavanger. Sara Marie Langvatn Krumsvik ble i tillegg kåret til MVP i hele turneringen. Det så en stund mørkt ut for avansement, da KFUM-Volda først tapte den begge sett i 1/8-finalen mot Øksil. På stillingen 22-20, og 0-1 til KFUM andre sett, ble de feilaktig nektet et spillerbytte, hvorpå Øksil gikk forbi og opp til en tilsynelatende 2-0 seier. KFUM-Volda la imidlertid inn en protest som ble tatt til følge, og fikk spille opp igjen settet fra den stillingen feilen ble begått. Enden på visa ble settseier, og deretter seier i tiebreak. Det ble ikke behov for hjertestarter i hallen den dagen, men det kan umulig vært langt unna for enkelte av de engasjerte foreldrene på sidelinjen.

Guttelaget var ikke mye dårligere, og kom seg etter en ruskete start, til semifinalen. Etter godt spill, tapte de med kun få poeng mot KSK, som senere ble norgesmestre. I bronsefinalen slo de hjemmelaget Austrått. Elias Lødemel kom med på allstar-laget som kantspiller. Det er verdt å merke seg at de fleste av Voldaspillerne holder alderen for å delta i U19-klassen også neste år.

Blindheims jentelag bet også godt fra seg og endte på en hederlig 8.plass av 18 lag. Nesten hele Blindheimslaget har ett år igjen i årsklassen, og vi aner gode muligheter i neste års NM. Trener Birgitte Fløystad, var fornøyd med resultatet, men mente laget hadde mer å gå på spillemessig, og at de ikke hadde fått ut alt hun vet de er kapable til.

Med KFUM-Volda som NMs beste klubb (sammen med KSK), og Blindheims høyst anstendige resultat, viser Møre og Romsdal igjen at vi er en region med mye volleyballkompetanse. Vi gratulerer alle lagene med et godt gjennomført mesterskap.

Start typing and press Enter to search

volleyball-solund-3 volleyball-19-nyhetsbilde-nm-u19