BK Tromsøs menn drar sørover denne helgen. Blir det mer jubel? Foto: Rune Solberg

Den sjette serierunden i Mizunoligaen står for døren, og denne helgen skal syv kamper spilles.

Nå som all annen volleyball foreløpig er lagt på is, kan vi heldigvis glede oss over å bli underholdt med artige kamper i den øverste serien vår.

På herresiden skal både OSI og Koll på vestlandstur. OSI møter Førde VBK på lørdag og TIF Viking på søndag. Ut fra lagenes prestasjoner så langt denne høsten, både i serie og cup, kan det se tøft ut for Oslostudentene å få med seg poeng tilbake til hovedstaden. Både Førde VBK og TIF Viking har vist en imponerende bredde og stabilitet. Men alle kamper skal spilles, og mye kan skje i disse tider. Vikingkaptein Kristian Morken Bjelland er dessverre ute av spill i noen uker, og selv om laget har svært gode spillere å sette inn, skal det godt gjøres å erstatte en lederfigur av Kristians kaliber.

Koll sine menn møter Randaberg på lørdag. Serieleder Koll har en bred stall der mange bidrar, mens Randaberg er litt mer avhengig av at enkeltspillere får klaff. Når ting klaffer har Randabergguttene vist et høyt toppnivå, og da kan kamper som denne fort vippe begge veier. Men Koll må nok finne seg i et favorittstempel denne helgen.

BK Tromsø har hatt en noe tøff seriestart. Etter fire spilte kamper står laget bokført med tre tap og en seier. Her må det legges til at BK Tromsø allerede har møtt ubeseirede Koll to ganger, og i tillegg til et tap for TIF Viking står de med en seier mot OSI. Denne helgen skal laget sørover og spille to svært viktige kamper. I lørdagens oppgjør møter de Asker, og det er en kamp BK Tromsø må anses å være klare favoritter i. Med en spenstig Kristoffer Østvik tilbake på banen, imponerte BK Tromsø mot Koll i kvartfinalen i NM sist helg, og guttene er klare til å starte poengsankingen i Mizunoligaen. Det er i høyeste grad også NTNUI, som også viste solide takter i sin kvartfinale sist helg. Mye kan tyde på at søndagens kamp i Trondheim, mellom NTNUI og BK Tromsø, vil bli denne rundens mest spennende herrekamp.

Det er stor spenning knyttet til lørdagens damekamp i Randaberghallen der ubeseirede Koll er gjester. Dette er et prestisjeoppgjør mellom to lag som kjenner hverandre godt. De siste årene har Randaberg og Koll knivet i toppen av Mizunoligaen, og lagene var også cupfinalister i januar 2020. Den gang var det Randaberg som gikk seirende ut etter at Koll hadde startet kampen forrykende. Lagene skal også møtes i semifinalen i NM senior om to uker, så lørdagens kamp blir den første av flere knalltøffe oppgjør mellom disse lagene den kommende tiden. Hvem tar det viktige første stikket?

Den andre kampen i kvinnenes serie finner vi på motsatt ende av tabellen, og den vil bli minst like spennende og viktig for alle involverte. Skjetten har ikke tatt poeng i årets Mizunoliga ennå, mens KFUM Volda står med to poeng etter en flott 3-2-seier mot TIF Viking. Lørdag møtes lagene i Voldahallen, og det er ingen tvil om at både KFUM Volda og Skjetten gjerne ønsker seg tre poeng fra denne kampen.

Koll sine kvinner og menn skal altså til Randaberg lørdag. Men den planlagte turen til Sand og seriekamper mot TVN på søndag er dessverre utsatt for begge Koll-lagene. Kommunelegen i Suldal anbefaler Toppvolley Norge å være svært restriktive mot å få lag på besøk, da et smitteutbrudd på internatet vil kunne få store konsekvenser for skolen. Kampene er derfor foreløpig utsatt til senere i sesongen.

Det er fredag og snart helg. Gled dere til mye spenning både i hallen og fra sofaen!  Informasjon om lag og kamper i Mizunoligaen finner du på Datavolley, og alle kampene ser du på Direktesport.

Start typing and press Enter to search