Foto: Fivb

Stang ut i Sochi for Mol/Sørum

Anders Mol og Christian Sørum som allerede er klare for OL i 2021, tapte i dag overraskende mot både Polen og Latvia. Begge lagene kjemper om OL-plass nummer 16, som er den siste sikre plassen fra verdensrankingen. Latvia ligger for øyeblikket på 16. plass og Polen på 17. plass. Vi er blitt bortskjemt med at Mol og Sørum bestandig er med helt til finaledagen, men dette er et sikkert tegn på at nivået blant de beste lagene er skyhøyt. Har man ikke full klaff, så kan selv verdens beste lag ryke tidlig ut.

Berntsen og H. Mol med sterk seier

Etter at Mathias Berntsen og Hendrik Mol presterte to sterke seiere mot Israel og Russland i kvalifiseringen, slo de også ut de rutinerte spanjolene Herrera og Gavira i siste puljekamp fredag morgen. Etter denne seieren møtte guttene Brasil i første runde av cupspillet. Berntsen og H. Mol hang veldig godt med, men Alison og Alvaro Filho ble til slutt et hakk for sterke. Det er sterkt av Norge å ha to lag med så langt som til runde 1 i World Tour.

Bare nesten for jentene

Norge hadde med tre jentelag i kvalifiseringsturneringen i Sochi. Alle tre røk dessverre i første runde, etter å ha gitt sine motstandere solid kamp til døra. Ingrid Lunde og Emilie Olimstad tapte knepent for Litauen, mens Sunniva Helland-Hansen og Anne Guro Hjortland tapte for Israel. Denne gang deltok også Frida Berntsen og Oda Ulveseth, og etter et sterkt førstesett mot Polen ble det dessverre et surt 2-1-tap for dem.

Kvartfinalene spilles 29.05 og info om turneringen finner man her.

Neste mål for våre beste sandvolleyballspillere er 4-stjerners turneringen i Ostrava 2. til 6. juni.

 

Start typing and press Enter to search